Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii în Craiova la o grupare care trafica migranţi în Mexic şi SUA. Membru al grupării, împuşcat în Cancun (surse)

Publicat

Procurorii DIICOT efectuează joi percheziţii în Craiova, în cadrul unei anchete de destructurare a unei grupări de criminalitate formată din cetăţeni români şi mexicani, care se ocupă cu traficul de migranţi în Mexic şi SUA, dar şi de fraude informatice cu carduri clonate.

Potrivit unor surse judiciare, gruparea, formată din cetăţeni români şi mexicani, acţionează încă din anul 2012 pe teritoriul României, Mexicului şi SUA.

Gruparea se ocupă cu fraude prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice (clonare de carduri), precum şi cu trafic de migranţi pe ruta România – Mexic – SUA.

Conform surselor, gruparea era coordonată din Mexic de către un român, căruia i se spune „Rechinul”. Acesta deţinea, prin persoane interpuse, mai multe firme specializate în achiziţionarea şi montarea de bancomate pe teritoriul Mexicului. Membrii grupării instalau însă sisteme de tip ‘skimming’ pe aceste bancomate, în special în localităţi situate pe litoralul mexican şi frecventate de foarte mulţi turişti străini, în vederea copierii datelor informatice conţinute de cardurile introduse în acestea. Datele extrase erau apoi folosite pentru a extrage sume de bani din bancomate.

În cursul anului 2018, a intervenit o divergenţă între „Rechin” şi un membru al grupării, care avea rolul de a supraveghea derularea în condiţii de siguranţă a activităţilor infracţionale. Acesta din urmă a fost înjunghiat şi apoi împuşcat pe raza oraşului mexican Cancun. AGERPRES

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fata de 15 ani, dispărută din Cluj-Napoca, a fost găsită. Poliția: Nu a fost victima vreunei infracțiuni

Publicat

disparuta bun e1721879702509.jpg

Minora de 15 ani, Patrisia Andrada Albu, din Cluj-Napoca, dată miercuri seara dispărută și căutată de familie și Poliție, a fost găsită. 

Poliția Cluj a comunicat după miezul nopții că fata nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Motocicliștii clujeni, care s-au mobilizat pentru căutarea fetei, au spus că aceasta fost găsita în zona Gării Cluj după ce s-a întors din Florești, și se află în siguranță, cu familia.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificare cotei TVA, ”linia roșie” a PNL, în Coaliție. Nicolae Ciucă, despre creșterea taxelor: Nu în acest an

Publicat

modificare cotei tva, ”linia roșie” a pnl, în coaliție. nicolae

Modificare cotei TVA, ”linia roșie” în Coaliție: Preşedintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, a declarat miercuri că nu se ia în calcul majorarea cotei TVA, subliniind că PNL susţine cota unică.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință RCA

Publicat

polita rca 630x325 1.jpg

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referință RCA la nivelul lunii iulie 2024. Aceste tarife sunt cu rol orientativ pentru următoarele șase luni și sunt calculate pentru clasa B0, pe 12 luni.

Din datele publicate de ASF reiese că tarifele de referință RCA sunt mai mari pentru șoferii care au mașini înmatriculate în București sau Ilfov, scrie Alba24.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile TARIFE de referință…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

disparuta bun.jpg

O tânără de 15 ani din Cluj-Napoca este căutată de părinți, care au cerut și ajutorul comunității de motocicliști.

Fata are 15 ani și a fost văzută ultima dată miercuri, 24 iulie, în jurul orei 18.30.

Tânără dispărută la Cluj. Are 15 ani. Motocicliștii au dat alerta și o caută alături de familie. Sunați la 112 dacă o vedeți

Albu Patrisia Andrada, a plecat voluntar din zona Oașului și nu mai poate fi contactată.

“Telefonul este închis,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe