Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii în dosarul de fals şi corupţie: Medicii montau defibrilatoare şi stimulatoare de la oameni decedaţi (surse)

Publicat

perchezitii mascati descinderi general

Percheziţiile efectuate vineri dimineață de poliţiştii de la Economic şi procurorii Instanţei supreme vizează activitatea unor medici care montau pacienţilor defibrilatoare şi stimulatoare cardiace luate de la oameni decedaţi, la preţuri de dispozitive noi, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Cu banii obţinuţi de pe urma infracţiunilor, persoanele vizate de percheziţii ar fi început construcţia unei case într-o arie protejată, oferind mită autorităţilor locale pentru a obţine avizele necesare.

IGPR a anunţat că poliţiştii de la Economic şi procurorii Instanţei supreme efectuează, vineri, 24 de percheziţii în judeţele Iaşi, Braşov şi Neamţ într-o cauză complexă în care se efectuează cercetări pentru abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Activităţile se desfăşoară la sediile sociale ale unor firme şi la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracţională sau la imobile deţinute de acestea. De asemenea, vor fi efectuate percheziţii domiciliare la sediile unei primării comunale, unor spitale şi la un ONG, se preciza într-un comunicat al IGPR transmis AGERPRES.

Totodată, vor fi efectuate opt controale economice la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi se vor pune în aplicare patru ordonanţe prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni de dare de mită, luare de mită şi falsuri, săvârşite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum şi indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenţii chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru şi a indicaţiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace şi defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viaţa unor persoane, pacienţi ai acestora”, arăta sursa citată.

Percheziţii în dosarul de fals şi corupţie. Au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcţiilor

De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcţiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată.

După efectuarea percheziţiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală – Direcţia regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operaţiunile derulate de societăţile comerciale vizate, în domeniul producerii şi distribuţiei de echipamente şi dispozitive medicale.

De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză şi vor fi citaţi mai mulţi martori, în vederea audierii, activităţile urmând a fi desfăşurate la sediul IPJ Iaşi.

La acţiune participă poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, pentru acţiuni speciale şi criminalistică ale IPJ Braşov, IPJ Iaşi, IPJ Neamţ şi IPJ Suceava.

Echipele participante la operaţiune beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al Ministerului Sănătăţii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Spectacole de teatru pentru copii și adulți la Ocna Mureș, susținute de Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda

Publicat

spectacole de teatru pentru copii și adulți la ocna mureș,

Teatrul Național ”Aureliu Manea” din Turda organizează joi, 28 martie la  Casa de Cultură ”Ion Sângerean” din Ocna Mureș două reprezentații. Spectacolele au loc de la ora 11.00 și 18.00.

Dimineața se va juca ”Fata babei și fata moșului”, un spectacol pentru cei mici care cu siguranță vor fi fascinați de povestea celor două fete, potrivit ocnamuresonline.ro

Spectacolul este o adaptare în regia lui Horațiu Ioan Apan, după povestea scrisă de Ion Creangă, foarte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. Ministerul Energiei pregătește îmbunătățirea schemei de compensare-plafonare

Publicat

măsuri pentru ieftinirea facturilor la curent și gaz. ministerul energiei

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta îmbunătățirea schemei de compensare/plafonare. Prin aceasta, facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini, susține ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, potrivit sursei citate.

„Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă PNL Alba: Trei liberali din Alba conduc alegerile prezidențiale, europarlamentare și locale pentru PNL

Publicat

comunicat de presă pnl alba: trei liberali din alba conduc

PNL Alba transmite într-un comunicat de presă că ”PNL i-a desemnat ieri pe cei trei lideri liberali care vor conduce la nivel național campaniile din acest an ale partidului.

Toți sunt liberali cu origini în Alba, cea mai performantă organizație PNL din România.

Dan Motreanu, europarlamentar și în prezent, președintele PNL Giurgiu, plecat din rândul PNL Alba este cel care va coordona campania pentru alegerile prezidențiale, din luna septembrie.

Dan Motreanu este cel care s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum au descoperit polițiștii din Alba un autoturism furat din Marea Britanie. Șoferul, tras pe dreapta pentru viteză prea mare

Publicat

cum au descoperit polițiștii din alba un autoturism furat din

Polițiștii din Alba au depistat un tânăr care conducea un autoturism ce figura ca fiind furat din Marea Britanie. Acesta a fost descoperit în timpul unei acțiuni a Biroului Poliția Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea-Deva.

Acțiunea a avut loc în data de 23 martie, iar polițiștii au comunicat depistarea mașinii, trei zile mai târziu, în data de 26 martie 2024. 

Șoferul a fost tras pe dreapta  în jurul orei 10.50, la kilometrul 316 al sensului Orăștie – Sebeș, în timp ce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe