EVENIMENT
Percheziţii în Mureș într-un dosar de fraudare a jocurilor de noroc prin accesarea ilegală a sistemelor informatice
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş împreună, cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat, miercuri, 11 percheziţii domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice în cazul unor jocuri de noroc.
UPDATE: În urma celor 11 percheziții domiciliare, efectuate în județul Mureș, de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu-Mureş, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și alterarea integrității datelor informatice, au fost reținuți 4 bărbați, iar alți 2 au fost plasați sub control judiciar.
„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane de pe raza judeţului Mureş s-au constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea datelor informatice şi fraudă informatică. În mod coordonat, membrii grupării, prin intermediul unor dispozitive informatice, au accesat fără drept sistemele informatice aparţinând sau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, care activează în domeniul jocurilor de noroc de tip slot machine, în vederea generării unor bonusuri nereale, în mod fraudulos, pentru ca astfel să obţină diferite sume de bani”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Târgu Mureş.
Ulterior constituirii grupului infracţional organizat, la acesta au aderat mai multe persoane angajate la societăţile comerciale vătămate, care îndeplineau funcţia de operator al respectivelor jocuri de noroc, la diferite locaţii de pe raza judeţului Mureş. Rolul acestora era de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membri ai grupării, atunci când erau generate câştigurile în mod fraudulos, menţionează sursa citată.
Astfel, începând cu luna august 2020 şi până în decembrie 2021, membrii grupării, prin intermediul unui dispozitiv special confecţionat, au accesat nelegal sistemele informatice aferente jocurilor de noroc ale unor societăţi comerciale şi au introdus date informatice pentru generarea, în mod artificial, de câştiguri sub formă de bonusuri, obţinând astfel diferite sume de bani.
DIICOT a arătat că prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 170.000 lei, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe sisteme informatice (telefoane mobile, laptop-uri) precum şi dispozitive despre care există suspiciunea că au fost folosite la comiterea faptelor.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş vor fi conduse şapte persoane pentru a fi audiate.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi „Regele Ferdinand” Sângeorgiu de Mureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. AGERPRES
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro