Connect with us

EVENIMENT

Percheziții în Mureș. Polițiștii i-au reținut pe trei bărbați care au furat o mașină și i-au dat foc

Publicat

Trei bărbați bănuiți de furt calificat şi distrugere au fost reținuți, marți, de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara. Pentru documentarea cazului, oamenii legii au făcut percheziții domiciliare. Cei trei ar fi furat o mașină și apoi i-ar fi dat foc. Ar fi avut și un complice, un bărbat din județul Brașov.

Potrivit IPJ Mureș, furtul mașinii a fost sesizat în 24 septembrie, de proprietarul acestuia. Polițiștii au stabilit că autoturismul fusese furat cu o seară înainte, în condițiile în care era lăsat neasigurat și cu cheile în contact, pe o stradă din Sighișoara.

În urma cercetărilor desfăşurate, precum şi a unor percheziţii domiciliare, marți, poliţiştii au reuşit identificarea a patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între  16 şi 30 de ani, trei dintre aceştia din comuna Saschiz, iar unul din judeţul Braşov, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Totodată, au stabilit că, după ce ar fi furat mașina, cei patru s-ar fi deplasat cu acesta pe raza comunei Saschiz, unde pe un drum agricol, l-ar fi incendiat.

Trei dintre bărbaţi au fost reținuți pentru 24 ore, cercetările fiind continuate pentru furt calificat şi distrugere.

foto: arhivă

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Ministrul Energiei a anunțat prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru investiții în încălzire centralizată

Publicat

virgil popescu sursa fb
sursa foto: Facebook / Virgil Popescu

Perioada de depunere a proiectelor pentru a obține finanțare pentru sprijinirea investițiilor în cogenerare de înaltă eficiență (CHP) în sectorul încălzirii centralizate a fost prelungită până la data de 15 septembrie 2022 ora 17.00, anunță ministrul Energiei Virgil Popescu.

Termenul inițial era data de 15 august 2022, ora 17.00.

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 388.050.000 euro (echivalentul în lei la cursul de 4,9195 lei/euro), compus din 298.500.000 euro fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C.6 Energie și fonduri naționale de 89.550.000 euro prin aplicarea procentului de supracontractare de 30%.

Proiectele finanțabile în cadrul apelului trebuie să asigure construcția sau modernizarea unor unități de producţie a energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, pe gaze, flexibile și de înaltă eficiență, cogenerare. Investițiile trebuie să înlocuiască cel puțin aceeași capacitate a unor centrale electrice și/ sau a unor centrale de producere a energiei termice cu emisii semnificativ mai mari de dioxid de carbon (de exemplu, pe bază de cărbune, lignit sau petrol), astfel ducând la o scădere a emisiilor de GES.

Prin realizarea acestor proiecte se urmăreşte creşterea cu aproximativ 300 MW a puterii instalate în cogenerare în sistemul încălzirii centralizate.

Solicitanții eligibili sunt societăţile (întreprinderi mici, mijlocii și mari) constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau conform dispozițiilor Legii 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, care au ca obiect de activitate producerea energiei electrice și termice în cogenerare (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în sensul Legii nr. 325/2006, precum și unităţi administrativ teritoriale (UAT)/subdiviziunile administrativ-teritoriale, definite prin Legea nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare, care produc energie termică în scopul furnizării în reţeaua de transport şi distribuţie pentru asigurarea serviciului public de alimentare cu energie termică.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O mașină scăpată de sub control a intrat într-o stație de autobuz, în Baia Mare. Trei victime

Publicat

baia mare acc sursa fb
sursa foto: Facebook / Radare Maramures

Un accident rutier soldat cu rănirea a trei persoane a avut loc, miercuri seară pe o stradă din municipiul Baie Mare, județul Maramureș. Șoferul  unei mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu autoturismul în stația de autobuz.

Potrivit ISU Maramureș, accidentul s-a produs de pe strada Vasile Lucaciu din municipiul Baia Mare.

Din primele date, în accident a fost implicat un singur autoturism care a intrat într-o stație de autobuz.

În mașină se aflau două persoane, de 54 și 57 de ani. Una dintre ele a fost resuscitată la fața locului, iar mai apoi a fost transportată la spital. Și cea de a doua victimă a fost transportată la spital de echipajul SAJ.

Conform sursei citate, cea de a treia victimă, din stația de autobuz, un copil de 13 ani, cu traumatism la umăr a fost preluat de echipajul SAJ.

La fața locului au intervenit două echipaje SMURD, respectiv un Echipaj de Prim Ajutor și un Echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

sursa foto: Facebook / Radare Maramures

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe Autostrada A2 București – Constanța

Publicat

a2 autostrada a1 catre capitala e1616938426553 590x354 1
Arhivă foto

Miercuri seară vor fi instituite restricții de circulație pe Autostrada Soarelui pentru lucrări la partea carosabilă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, miercuri, 10.08.2022, începând cu ora 18:00 până la ora 21:00, se va restricționa banda nr 1, pe sensul către Capitală, între km146+100-145, pentru efectuarea lucrărilor de carotare.

„Adaptați viteza, asigurați-vă și semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație! Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență!”, atrag atenția polițiștii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Deconturi de peste 66 de milioane de lei din 10 judeţe pentru beneficiarii Programului „Tomata”

Publicat

rosii program tomata facebook ministerul agriculturii iunie 2022 1000x600.jpg
Arhivă foto

Deconturi de peste 66 de milioane de lei din 10 judeţe au fost solicitate în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii Programului Tomata, a anunţat miercuri Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a primit de la alte 10 judeţe deconturi în vederea efectuării plăţilor pentru beneficiarii Programului Tomata.

Faţă de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei”, se arată în comunicatul MADR transmis AGERPRES.

Cele 10 judeţe sunt: Alba, Argeş, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Mureş, Neamţ, Vâlcea, Vrancea şi Ilfov. Cele mai multe cereri au fost înregistrate pentru judeţele: Galaţi (3.551 solicitanţi) şi Ilfov (255 solicitanţi).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat că situaţia plăţilor este dinamică, iar pe măsură ce se vor primi dosarele aferente celorlalte judeţe, MADR va achita cererile de plată şi pentru restul legumicultorilor înscrişi în Program.

Potrivit sursei citate, în zilele de 4 şi 5 august au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata, acestea fiind, la acea dată, în valoare de 7.065.030 lei pentru 476 fermieri din judeţele Arad, Bacău, Călăraşi şi Mehedinţi. Agerpres

Citește mai departe