EVENIMENT
Percheziţii în Reşiţa şi Timişoara: Sute de grame de cannabis, 1 kilogram de amfetamină şi ecstasy şi peste 40 de ghivece cu canabis

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat joi 15 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Reşiţa şi Timişoara, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări care se ocupa cu traficul de droguri.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, la locuinţele traficanţilor au fost găsite sute de grame de cannabis, 1 kilogram de droguri de mare risc (amfetamină şi ecstasy) şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.
La sediul DIICOT – BT Caraş-Severin urmează sa fie aduse la audieri 22 de persoane.
Procurorii susţin că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reşiţa a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Activitatea grupării a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină şi ecstasy) şi de risc (cannabis) şi distribuirea acestora pe raza municipiului Reşiţa. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timişoara, din străinătate şi de pe internet.
Ca mod de operare, s-a reţinut faptul că gruparea îşi desfăşura activitatea pe două paliere: nucleul principal – format din trei persoane, care se ocupa de coordonare şi aprovizionarea cu droguri; palierul de distribuţie – alcătuit din persoane recrutate.
Activitatea grupului s-a dezvoltat, ajungând la un nivel foarte ridicat în ceea ce priveşte volumul de distribuţie, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii reţelei fiind în continuă creştere.
Suportul de specialitate al acţiunii a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Caraş-Severin şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara. AGERPRES
EVENIMENT
AVERTIZARE METEO. Cod galben la Cluj: Ploi, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină

Administrația Națională de Meteorologie anunță un cod galben în județul Cluj în perioada 5 aprilie, ora 10 – 7 aprilie, ora 18, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică, precipitații mixte, cantități de apă însemnate, intensificări ale vântului, răcire accentuată, brumă și îngheț la sol.
Vor fi precipitații ce vor avea mai ales caracter de aversă și vor acumula local cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.
Sâmbătă vor fi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Între pite”, în satul clujean Ceaba. Din ce făceau strămoșii pâine, când nu mai aveau nici făină de grâu, nici de porumb

În satul Ceaba din județul Cluj, una dintre cele mai grele perioade era cunoscută sub numele de „între pite”, ce desemna perioada dintre seceriș și treierat. În acest interval, gospodarii trăiau cu ce aveau la îndemână.
În „vremea dintre pite”, oamenii nu mai aveau făină nici de grâu, nici de porumb, așa că mergeau în holde, secerau câțiva snopi de grâu, îi îmblăteau cu bâta pe un lipideu mare și duceau sacii cu greu, în spate, la moara din Batin…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), după victoria din Cupă: Eram STRESAT, penalty-urile au fost coșmarul vieții mele

Ultimul meci din această etapă a Cupei României a tras cortina peste sferturi. CFR Cluj a învins pe CSU Craiova, 5-3 după loviturile de departajare, la finalul celor 90 de minute plus prelungiri fiind 1-1. Dan Petrescu a vorbit la conferința de presă despre calificarea în semifinale, unde va întâlni Farul.
„Nu am vrut să ajungem la penalty-uri, că nu prea am câștigat deloc în carieră, dar nimic să nu obosească jucătorii. Îmi pare bine că toți au arătat că…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Avertisment MAI: Ecosistem de conturi false pe rețeaua de socializare TikTok, concepute pentru a induce în eroare cetățenii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis un avertisment public privind existența „unui ecosistem de conturi false” pe platforma TikTok care se prezintă drept pagini oficiale ale instituției sau ale angajaților săi.
Conform informațiilor furnizate de MAI, aceste conturi folosesc fotografii, clipuri video și postări preluate de pe paginile instituționale pentru a câștiga credibilitate în fața utilizatorilor.
„Vă informăm asupra existenței unui ecosistem de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro