Connect with us

EVENIMENT

Percheziții în România, Olanda și Polonia, la o grupare specializată în spălare de bani și trafic internaţional de droguri

Publicat

politia antidrog 1

O grupare infracțională implicată în spălare de bani și trafic internațional de droguri, care acționa în România, Olanda și Polonia, a fost destructurată de Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu autorități din Olanda, Polonia și Germania. Sunt vizaţi cetăţeni turci, olandezi, români şi polonezi.

”La data de 24 ianuarie 2023, Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, a desfășurat, în comun cu autorități din Olanda, Polonia și Germania, mai multe percheziții concomitente, în locații din România, Olanda și Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani și trafic internațional de droguri”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române.

În Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și spălare de bani.

Membrii grupării infracționale sunt cetățeni de sorginte turcă, olandeză, română și poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile.

La activitățile din România, unde au fost efectuate două percheziții, au participat și patru investigatori din Germania BKA și Olanda Poliția Națională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice și operaționale pentru desfășurarea operațiunii.

Acțiunea reprezintă o modalitate de acțiune des utilizată de autoritățile de aplicare a legii și de către specialiștii din cadrul Poliției Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnațională, pentru asigurarea unui climat de securitate european.

Din cadrul Poliției Române, la activități au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Oradea.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare și Asistență Judiciară  Internațională – D.I.I.C.O.T.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Alin Tișe: Am investit peste 12 milioane de euro

Publicat

poza infectioase scaled e1643878276396.jpg

Peste 12 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în ultimii 8 ani.

Investițiile, care au dus la creșterea actului medical, dar și la modernizarea fluxurilor în clădirea care a fost dată în folosință în anul 1970, au fost realizate de Consiliul Județean Cluj.

YouTube videoYouTube video


Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Tișe: Am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: buget de aproximativ 400 de milioane de euro

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Cel puțin asta a declarat joi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi.

În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. (…) antreprenorii vor putea accesa granturi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și cele petrecute în delegații sau team building-uri. Lege promulgată

Publicat

actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și

Hărțuirea la locul de muncă va include și actele de acest fel, petrecute în delegații, team building-uri sau alte spații private ori publice în legătură cu locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 28 martie, o lege cu aplicare în domeniu.

Este vorba despre Legea pentru ratificarea Convenţiei nr.190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

Convenția a fost adoptată la cea de-a 108-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT pe strada Armatei din Turda. Două autotrenuri și două autoturisme IMPLICATE

Publicat

accident turda 2 e1711625435195.jpg

Un accident rutier a avut loc, joi, pe str. Armatei din Turda. Au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme.

„Pompierii de la Detașamentul Turda intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Armatei din Turda. Din primele date, în accident au fost implicate două autotrenuri și două autoturisme. Nu au existat victime încarcerate, însă 4 persoane sunt evaluate de către echipajele medicale. Acestea au refuzat transportul la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe