Connect with us

EVENIMENT

Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei

Publicat

perchezitii mascati descinderi general
Arhivă foto

Polițiștii au efectuat din Vrancea au efectuat miercuri percheziții într-un dosar într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 29 martie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice, precum şi sediul unei autorități locale comunale din județul Vrancea.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, exploatarea de agregate minerale în zonele de protecţie sanitară a surselor de apă, în zonele de protecţie a albiilor şi a malurilor, furt calificat în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, neglijenţă în serviciu şi abuz în serviciu.

În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2015, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat în scopul exploatării și valorificării ilegale de agregate (pietriș și nisip) din arealul concesionat, până în luna martie 2023, de o comună, din județul Vrancea.

Astfel, în anul 2009, o autoritate locală comunală, din județul Vrancea, ar fi concesionat un teren cu scopul realizării unui bazin piscicol și a unui parc de agrement, contract care, în 2015, ar fi fost preluat de o altă societate comercială, în vederea finalizării clauzelor contractuale, cu toate că lucrările trebuiau finalizate din anul 2014.

Percheziții în Vrancea, într-un dosar de delapidare, fals, evaziune fiscală și exploatarea de agregate minerale. Prejudiciu de peste 12 milioane de lei. 21 de persoane, duse la audieri

Totodată, folosindu-se de contractul de concesiune, membrii grupului infracțional organizat și-ar fi însușit, fără drept, agregatele minerale naturale (balast, nisip și pietriș) existente atât pe suprafața concesionată, cât și în perimetrele limitrofe.

De asemenea, în vederea asigurării accesului autovehiculelor de mare tonaj către suprafețe exploatate, membrii grupului infracțional ar fi construit un drum pe terenurile deținute de diverse persoane fizice, folosind documente false.

Exploatarea agregatelor minerale naturale ar fi avut loc în perioada 2009 – martie 2023, în ciuda faptului că obiectul contractului de concesiune, încheiat în 2009, nu ar fi fost realizat, fiind încheiate acte adiționale cu nesocotirea atribuțiilor autorității locale și nefiind verificat, în toată această perioadă, stadiul realizării contractului.

Prejudiciul cauzat unității administrativ – teritoriale concedente este estimat la 12.366.300 de lei.

Totodată, o parte din sumele de bani încasate din valorificarea agregatelor exploatate ilegal nu ar fi fost evidențiate în actele contabile ale societăților, nefiind calculate și plătite obligațiile fiscale aferente.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea vor fi conduse, în vederea audierii, 21 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe