Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii într-un dosar internaţional privind importuri de maşini, cu un prejudiciu de circa 12 milioane de euro

Publicat

perchezitii

Procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov, în baza a trei mandate europene de anchetă emise de autorităţile franceze în cadrul unei operaţiuni desfăşurate simultan la nivelul a nouă state din UE, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală, spălare a banilor, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale.

„În fapt s-a reţinut că, în perioada 2016 – 2018, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în ceea ce priveşte falsificarea de documente şi efectuarea altor manopere dolosive, pentru a evita plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) în cadrul unor importuri de autoturisme din Germania în Franţa”, informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) transmis joi AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate de autorităţile franceze a rezultat implicarea în această activitate infracţională a mai multor persoane fizice şi juridice aflate pe teritoriul României, care, împreună cu ceilalţi membrii ai grupului infracţional, au creat un carusel, prin intermediul căruia au achiziţionat mai multe autoturisme de lux, preponderent din Germania şi livrate direct în Franţa, deşi scriptic treceau prin firme de tip fantomă situate în alte state, printre care şi România.

Potrivit DIICOT, deşi pe parcursul operaţiunilor, TVA nu era plătită, pe baza unor declaraţii completate în fals se eluda plata acesteia către bugetul statului francez. Prejudiciul estimat în cauză este de aproximativ 12 milioane de euro.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de valoare (ceasuri şi bijuterii), precum şi suma de 17.500 euro”, arată sursa citată.

La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost conduse în vederea audierii cinci persoane.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de Eurojust.

Acţiunea din România a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, precum şi jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. „Parfum” de primăvară la Cluj-Napoca. Ce spun organele abilitate despre POLUAREA olfactivă din oraș

Publicat

ogor 3 e1711611771347.jpg

Primăvara a sosit la Cluj-Napoca cu tot cu parfumul florilor. Ca bonus, Clujul a mai primit o doză de „parfum” original „Eau de Găinaț”. C-așa e în agricultură…

Mai mulți clujeni au reclamat zilele trecute mirosul pestilețial care se simțea în mai multe cartiere ale orașului. Cum Supercom și CMID și-au declinat vinovăția, s-a tras concluzia că mirosul provine de la fertilizatorul cu care s-a intervenit pe ogoarele din Tureni și Mărtinești.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba primește finanțare de 15 milioane lei de la AFM. Va cumpăra microbuze electrice pentru elevi

Publicat

consiliul județean alba primește finanțare de 15 milioane lei de

Județul Alba se află pe lista solicitărilor de finanțare aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în 27 martie, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Suma alocată este de 15 milioane de lei.

AFM a publicat miercuri lista cu finanțările aprobate

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”. Acesta a fost depus de CJ Alba, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu din Alba: ”Cupa Nicolae Stanciu”, organizată de Consiliul Județean

Publicat

turneu de fotbal pentru toți elevii de gimnaziu și liceu

Consiliul Județean Alba va organiza în anul școlar 2024-2025, o competiție de fotbal la nivel județean. Este vorba despre ”Cupa Nicolae Stanciu”, o competiție dedicată elevilor din mediul preuniversitar. 

Acesta va fi organizată de Consiliul Județean Alba alături de Inspectoratul Școlar.

Evenimentul sportiv va fi destinat tuturor elevilor (fete și băieți) din județul Alba. Pentru organizarea ei, CJ Alba, va avea un buget de 60.000 de lei.

Va fi sub forma unui tureu cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

femeie sani cancer e1711549720781.jpg

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul strategic UBBMed, inițiază, sub coordonarea prof. univ. dr. Patriciu Achimaș și prof univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, un proiect de prevenție primară-secundară în cancerul de sân, în context psihologic, pentru persoanele eligibile din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe