Connect with us

ACTUALITATE

Percheziții la Cluj și Sibiu la persoane bănuite de trafic de DROGURI de mare RISC. Trei persoane REȚINUTE

Publicat

politia perchezitii.jpg

Trei persoane bănuite de trafic de droguri, din municipiul Mediaş, au fost reţinute, în urma a opt percheziţii efectuate în judeţele Cluj și Sibiu.

„În urma celor 8 percheziţii domiciliare efectuate de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost puse în aplicare mandate de aducere, au fost ridicate telefoane mobile, plicuri cu substanţe psihoactive şi droguri, un grinder şi un cântar electric”, potrviit IPJ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr de 34 de ani, din municipiul Botoșani, arestat. Este cercetat sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de furt

Publicat

arestat e1672310928855.jpg

Marți, la propunerea organelor judiciare, instanța de judecată a dispus înlocuirea măsurii controlului judiciar, cu arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, a unui tânăr de 34 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii mai multor infracțiuni de furt.

Din verificările efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare a reieșit faptul că acesta, a încălcat cu rea credință obligațiile impuse prin măsura controlului judiciar, respectiv, a săvârșit o altă infracțiune de furt.

 

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

 

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Program „de sărbătoare” la Permise și Pașapoarte, la Botoșani

Publicat

pasapoarte.jpg

Botoșănenii care au în plan să schimbe buletinul sau pașaportul trebuie să aibă în vedere că instituțiile care au astfel de atribuții au program special în minivacanța de 1 Decembrie.

În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2023, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani, respectiv Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Botoșani nu vor avea activitate de lucru cu publicul, în conformitate cu prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Venitul brut realizat de salariaţii cu contract de muncă şi program complet a ajuns la 6.190 lei, în octombrie 2022

Publicat

prime pentru profesori, bibliotecari, paznici sau îngrijitori. banii vor fi

Institutul Național de Statistică (INS) a dezvăluit miercuri datele referitoare la veniturile brute ale salariaților cu contract de muncă în octombrie 2022.

Conform analizei INS, se observă o creștere semnificativă a veniturilor, iar cifrele oferă o perspectivă detaliată asupra distribuției acestora în diverse sectoare și grupuri de vârstă.

Veniturile salariaților în octombrie 2022: o creștere de peste 40%

Potrivit INS, venitul brut realizat în luna octombrie 2022 de către salariații cu contract de muncă cu program complet a fost de 6.190 lei, depășind cu peste o pătrime salariul brut de bază de 4.895 lei.

Această creștere semnificativă indică o evoluție pozitivă a condițiilor salariale în această perioadă.

Diferențe între genuri și grupuri de vârstă

Analiza INS arată că salariații de sex feminin au avut venituri brute mai mici decât colegii lor bărbați cu aproximativ 300 de lei.

Totodată, salariații din grupa de vârstă 30-44 ani au înregistrat cele mai ridicate venituri brute, indicând o contribuție semnificativă a acestui segment la prosperitatea generală.

Repartizarea pe sectoare de activitate

Datele INS relevă că majoritatea salariaților cu contract de muncă cu program complet au activat în sectoare precum industria prelucrătoare (20,7%) și comerțul cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor (16,6%).

Salariații bărbați au fost bine reprezentați în construcții (14,6%) și transport și depozitare (10,9%).

Dispariții în veniturile în funcție de ocupație și sector de activitate

Analiza dezvăluie diferențe semnificative în veniturile brute în funcție de ocupație și sector de activitate.

De exemplu, salariații din activitatea de informații și comunicații au înregistrat cele mai ridicate venituri, în timp ce cei din hoteluri și restaurante au avut venituri mai scăzute.

Evoluția veniturilor în funcție de vârstă

Datele INS arată că salariile brute și veniturile brute au crescut progresiv odată cu vârsta, atingând un punct culminant în jurul vârstei de 40 de ani.

Salariații din grupa de vârstă 35-39 ani au avut cele mai mari venituri brute, cu o performanță deosebită în rândul bărbaților specializați în diverse domenii de activitate.

Analiza INS oferă o imagine detaliată a peisajului salarial din România în octombrie 2022, evidențiind creșteri semnificative, dar și diferențe notabile între diverse categorii de salariați.

Aceste informații sunt esențiale pentru înțelegerea dinamicii pieței muncii și pot servi ca ghid pentru atât angajatori, cât și pentru salariați în luarea deciziilor legate de carieră.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul muncitorilor străini care vor putea să lucreze în România va ajunge la 140.000, anul viitor

Publicat

Numărul muncitorilor străini care vor avea posibilitatea să lucreze în România în 2024 se va ridica la 140.000, înregistrând o creștere de 40% față de limita admisă pentru anul curent.

Potrivit eJobs, cei mai mulţi dintre angajatori sunt din sectoarele retail, HoReCa, servicii, construcţii, transport/logistică sau turism, precum şi pe poziţii din segmentul „entry level”, care necesită maximum doi ani de experienţă, citat de Agerpres.

Astfel, din cele aproape 350.000 de locuri de muncă postate de la începutul lunii ianuarie şi până la sfârşit de noiembrie, 86.000 au fost postate de angajatorii din retail, 51.000 de companiile din servicii, 40.000 de cele din industria alimentară, 37.000 în turism, 32.000 de către angajatorii din transport/logistică, iar 28.000 de cei din construcţii.

Conform datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, mediile salariale nete, la nivel naţional, pentru un angajat care ocupă o poziţie „entry level” în aceste domenii sunt cuprinse între 2.600 şi 3.600 de lei, după cum urmează: 3.000 de lei pentru cei care lucrează în retail, 3.600 de lei pentru angajaţii din construcţii, 3.000 de lei pentru industria alimentară şi HoReCa, 3.100 de lei pentru transport şi distribuţie, respectiv 2.600 de lei pentru turism.

„2022 a fost anul în care a crescut cel mai mult numărul de permise de lucru alocate muncitorilor din afara ţării, în condiţiile în care, în 2021, contingentul de lucrători străini nou admişi pe piaţa muncii a fost de 50.000, dublu faţă de anul precedent.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut au fost înregistrate peste 96.000 de contracte de muncă pentru angajaţi veniţi din afara Uniunii Europene”, se arată în comunicatul companiei.

În acest moment, pe platformă sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă, dintre care aproape 6.500 aparţin angajatorilor din retail, 2.000 celor din construcţii, 3.300 din servicii, 2.600 din transport/logistică şi 2.200 din turism/HoReCa.

Citește mai departe