Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii la Constanţa: Bărbaţi arestaţi pentru înşelăciuni cu ordine de plată. Prejudiciu de 780.000 de lei

Publicat

perchezitii

Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru comiterea mai multor înşelăciuni cu ordine bancare de plată, cu un prejudiciu de circa 780.000 lei, în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Constanţa, a informat luni Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat, la data de 30 martie, 11 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv. Din cercetări a rezultat că, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, cei doi, de 29, respectiv 36 de ani, ar fi emis ordine de plată bancare refuzate pentru lipsă total disponibil şi specimen semnătură diferit şi s-ar fi folosit de mai multe societăţi comerciale special constituite în scop infracţional, în scopul achiziţionării de produse de la opt firme”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

vin inselaciune

De asemenea, cei doi suspecţi ar fi desemnat administratori la societăţile în cauză persoane fără ocupaţie, care nu ar fi avut legătură cu activităţile firmelor respective.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şapte laptopuri, 19 telefoane mobile, peste 1.100 de litri de vin, produse făinoase şi peşte congelat, în valoare de aproximativ 83.000 de lei, bunuri ce au fost restituite reprezentanţilor societăţii păgubite, precum şi documente şi înscrisuri cu valoare probatorie. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 780.000 de lei, conform sursei menţionate.

Cei doi bărbaţi, din Constanţa şi Medgidia, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit IPJ, „în activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bugetul pentru 2023. Se mizează pe creștere economică. Ministerul care primește de 6 ori mai mulți bani

Publicat

bugetul pentru 2023. se mizează pe creștere economică. ministerul care

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 ce a fost publicat marţi de Ministerul Finanţelor arată că oficialii mizează pe o creștere economică. Un minister primește de șase ori mai mulți bani decât i-au fost alocați în acest an.

Proiectul de buget pentru 2023, configurat pe o creștere economică

Proiectul de buget pentru anul 2023 este configurat pe o creștere economică de 2,8%. Pe bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt prevăzute la 607,924 miliarde de lei în anul viitor, iar cele bugetare reprezintă 39,17% din PIB, cu tendință de scădere în anul 2026.

Pentru investiții, cheltuielile însumează aproximativ 112,1 miliarde de lei, adică aproximativ 7,22% în PIB. Trei ani mai târziu, în anul 2026, acestea urmează să ajungă la aproximativ 154,2 miliarde lei.

Conform proiectului de buget…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum faci un cocktail clasic cu coniac în loc de whiskey, French Manhattan sau Royal Manhattan

Publicat

cum faci un cocktail clasic cu coniac în loc de

Cum am mai spus de câteva ori în trecut, când vine vorba de cocktailuri clasice, există o serie stufoasă de variații pentru cele mai multe dintre ele. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză că, după ce ai învățat cum faci un cocktail Manhattan, merită să arunci o privire și pe Royal Manhattan sau French Manhattan.

Clasicul Manhattan își are rădăcinile pe la 1880 și nu a durat mult până când a devenit cel mai faimos din lume. Din câte se pare, a fost inventat la Manhattan Club în New York și, deși interesul pentru el s-a stins pentru câteva decenii, între timp a revenit în actualitate și a dat naștere multor variații, una mai interesantă ca alta.

Am detaliat în trecut varianta tradițională de Manhattan, dar dacă vrei să-ți faci rapid o opinie, merită să ai în vedere că vorbim…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum se repliază Emmanuel Macron după ce a cerut garanții de securitate pentru Rusia. „Am spus mereu același lucru”

Publicat

cum se repliază emmanuel macron după ce a cerut garanții

Emmanuel Macron s-a apărat, marți, în urma scandalului pe care l-a iscat după ce a cerut garanții de securitate pentru Rusia. Președintele Franței a respins orice polemică pe tema declarației făcute.

Emmanuel Macron, criticat pentru declarația lui

Președintele francez și-a atras numeroase critici în urma declarației sale referitoare la garanții de securitate pentru Rusia, unele voci spunând că ar fi prea indulgent cu Moscova, în contextul războiului pe care liderul rus Vladimir Putin l-a declanșat pe 24 februarie în Ucraina.

„(Să îi oferi garanții de securitate Rusiei, n.r.) înseamnă să cazi în capcana poveştii lui Putin, potrivit căreia Occidentul şi Ucraina sunt responsabili de război”, a spus vicepremierul leton Artis Pabriks.

La rândul său, șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marocul a eliminat Spania și a intrat în istoria Cupei Mondiale. E a patra oară când se realizează o astfel de performanță

Publicat

marocul a eliminat spania și a intrat în istoria cupei

Marocul a eliminat Spania în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar și a intrat în istoria acestei competiții. Este cea de-a patra oară când o țară din Africa a înregistrat o astfel de performanță.

Spania, eliminată de Maroc la Cupa Mondială

Victoria naționalei Marocului împotriva Spaniei la Cupa Mondială a intrat în istorie. Echipa condusă de antrenorul Walid Regragui a devenit cea de-a patra din Africa ce reușește să ajungă în sferturile de finală de la Cupa Mondială. Celelalte trei au fost: Camerun, în anul 1990; Senegal, în anul 2002; și Ghana, în anul 2010.

Din optimi s-au mai calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, alături de Maroc, și: Olanda, Argentina, Franța, Anglia, Croația și Brazilia.

Marocul a eliminat Spania si a intrat in istoria Cupei Mondiale. E a patra oara cand se realizeaza o astfel de performanta
Spania, eliminata de Maroc la Cupa Mondiala. In stanga, Achraf Hakimi Mouh,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe