Connect with us

ACTUALITATE

PERCHEZIȚII la Direcția de Sănătate Publică Dolj pentru infracțiuni de corupție

Publicat

dsp

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, efectuează, marţi, percheziţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj într-un dosar care vizează emiterea unui aviz sanitar pentru obţinerea autorizaţiei de construcţii, de la Primăria Craiova, de către o societate care a ridicat o clădire în zona centrală a oraşului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Magda Bădescu, dosarul în lucru, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la serviciul de investigare a criminalităţii economice, are ca obiectiv infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional organizat.

„Organele de urmărire penală au fost sesizate în cursul anului 2017 despre faptul că o societate de construcţii a demarat construirea unui imobil în baza unei autorizaţii de construire emise (de Primăria Craiova – n.r.) fără a deţine aviz sanitar prevăzut de lege. Din verificările efectuate în cadrul cercetărilor, declaraţii, înscrisuri la dosar depuse de către primărie şi de către Direcţia de Sănătate Publică Dolj, a reieşit că la emiterea autorizaţiei de construire a fost folosit un aviz sanitar emis de DSP în anul 2009, adică în urmă cu 8 ani. S-a solicitat DSP Dolj documentaţia care a stat la baza emiterii acestui aviz şi alte date privind împrejurările în care a fost emis, iar instituţia respectivă a precizat că nu mai deţine documentaţia. Ulterior, printr-o altă adresă a înaintat o copie certificată cu originalul a acestui aviz sanitar, precizând că dosarul de emitere nu se găseşte în arhivă. Printr-o altă adresă, a comunicat că o copie a avizului se află în arhiva instituţiei. Date fiind toate aceste date contradictorii, s-a dispus efectuarea de percheziţii, ridicarea unor înscrisuri şi verificarea lor pentru a se stabili împrejurările în care a fost emis acest aviz”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Conform anchetatorilor, construcţia se află pe strada Împăratul Traian, la nr. 65. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

VIDEO. Beznă în Parcul Mare. S-a luat curentul. Noaptea, ca hoţii. Clujenii şi-au luminat calea cu telefoanele

Publicat

bezna parcul mare.jpg

Parcul Mare din Cluj-Napoca a fost cuprins, vineri seară, de o beznă totală, conform imaginilor trimise de un cititor al Cluj24. Spre surprinderea mulţimii de clujeni care erau în parc, lumina s-a luat brusc. Mulţi dintre ei şi-au amintit de vremea lui Ceauşescu, când era des întâlnită o asemenea practică.

Majoritatea celor prezenţi au apelat la telefon pentru a-şi lumina calea, iar cei cu biciclete puse la punct şi-au aprin farurile. Deocamdată nu se ştie dacă au fost incidente.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Maşină în flăcări la intrare pe A3. Au intervenit pompierii clujeni. Defecţiune la instalaţia electrică

Publicat

masina flacari.jpeg

O maşină a fost cuprinsă de flăcări la nodulrutier de intrare pe autostrada A3, în Turda.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un autoturism ce se deplasa pe nodul rutier de acces pe autostrada A3 din apropiere municipiului Turda.

Echipajul a găsit autoturismul cuprins în totalitate de flăcări, iar ocupanții erau ieșiți din acesta. Nu au fost persoane care să solicite consult medical în urma acestui eveniment.

Cauza probabilă a fost o defecțiune la instalația electrică a autoturismului”, informează ISU Cluj.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

25-27 august: Gala Tânărului Actor, organizată de UNITER la Alba Iulia

Publicat

gala hop 2022 e1660934110425 1000x600.jpg

Cea de-a XXV-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP va avea loc în perioada 25 – 27 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia şi va fi transmisă live pe site-ul dedicat evenimentului.

Potrivit unui comunicat al UNITER transmis, vineri, către Agerpres, înaintea concursului, în perioada 22 – 24 august, cei 21 de actori aflaţi în competiţie vor participa la ateliere de tehnică vocală cu Maria Alexievici şi de plastică corporală şi actorie cu Răzvan Mazilu.

În program sunt incluse şi trei întâlniri ale concurenţilor cu criticul de teatru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ajutor de stat pentru industria de procesare a cerealelor. Dezbatere publică

Publicat

petre daea ministrul agriculturii sursa foto pacebook

Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor a fost postat în dezbatere publică de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Venim în sprijinul producţiei româneşti prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 euro per întreprindere pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor şi fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora şi asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultăţile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanşării războiului din Ucraina. AGERPRES

Citește mai departe