Connect with us

EVENIMENT

Percheziții la o grupare de hoţi care acționa în Franța și Belgia. Zece suspecți au fost reținuți. Cum reușeau să spargă magazinele

Publicat

perchezitii
arhiva foto

Procurorii DIICOT şi poliţişti de investigaţii criminale, însoţiţi de anchetatori francezi şi belgieni, au efectuat miercuri 28 de percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări care a comis furturi din magazine şi depozite cu articole de bricolaj din Franţa şi Belgia, prejudiciul ridicându-se la peste 1 milion de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Cluj, Dolj, Gorj, Ilfov, Maramureş, Timiş şi Vrancea, în scopul destructurării unui grup infracţional organizat de criminalitate itinerantă, care a comis, în perioada septembrie 2017 – iulie 2019, mai multe furturi din societăţi comerciale cu profil bricolaj pe teritoriile Franţei şi Belgiei.

În cadrul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, desfăşurate cu sprijinul EUROJUST, pe baza a două ordine europene de anchetă formulate de autorităţile judiciare din Franţa – Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon şi Belgia – Tribunalul de Primă Instanţă din Flandra de Est şi trimise DIICOT, au fost desfăşurate percheziţii domiciliare la 28 de adrese din România, fiind căutate 24 de persoane, dintre care 23 de suspecţi pentru care s-au emis mandate europene de arestare şi un martor.

Din activităţile comune de cercetare desfăşurate de autorităţile franceze şi belgiene, împreună cu cele române, s-a stabilit faptul că membrii grupării se deplasau frecvent pe teritoriul Franţei (în special în perioada septembrie 2017 – iunie 2018) şi mai apoi al Belgiei (în perioada iulie 2018 – iulie 2019), în vederea comiterii de furturi din magazine sau depozite de articole de bricolaj (în special unelte/scule electrice), bunurile sustrase fiind valorificate în străinătate sau în România.

Membrii grupării pătrundeau în interiorul magazinelor şi depozitelor prin acoperiş sau prin decuparea unor pereţi laterali ai clădirilor şi sustrăgeau aparatură electrică, unelte de bricolaj sau scule pe care le încredinţau unor tăinuitori specializaţi în valorificarea lor pe plan local sau în România.

Prejudiciul se ridică la peste 1.000.000 euro pe teritoriul Franţei şi la peste 100.000 euro pe teritoriul Belgiei.

Urmare a activităţilor desfăşurate, s-a reuşit depistarea şi reţinerea în vederea arestării în baza unor mandate europene a 10 dintre suspecţi, ridicarea a numeroase bunuri din categoria celor vizate, respectiv: drujbe, motocositoare, polizoare, maşini de găurit, aparate de tăiat circular, precum şi a unor bijuterii şi ceasuri de lux.

Acţiunea organizată de poliţiştii de investigaţii criminale a beneficiat şi de sprijinul al doi anchetatori francezi, însoţiţi de ofiţerii de legătură din cadrul Ambasadei Franţei la Bucureşti, precum şi al doi anchetatori belgieni, precum şi de suportul criminaliştilor şi specialiştilor din cadrul echipelor de intervenţie ale Poliţiei Române

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Sens giratoriu temporar în una dintre cele mai aglomerate intersecții din Alba Iulia. Ce spun autoritățile

Publicat

video: sens giratoriu temporar în una dintre cele mai aglomerate

Un sens giratoriu temporar a fost montat miercuri, 27 martie, în una dintre cele mai aglomerate intersecții din municipiul Alba Iulia. Este vorba despre intersecția dintre străzile Calea Moților, B-dul Revoluției 1989 și B-dul Republicii, în zona Stadionului Cetate. 

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsura este necesară pentru continuarea lucrărilor de infrastructură în zonă. 

„De astăzi (n.r. miercuri, 27 martie) vom monta un sens giratoriu provizoriu.

Pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Sunt anunțate ploi până vineri. Zonele vizate

Publicat

atenționare cod galben de vânt puternic în alba și alte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționări Cod Galben de vânt puternic pentru zona montană din sudul județului Alba și pentru alte zone din țară. De asemenea, sunt anunțate ploi. 

Informare meteo: de miercuri, 27 martie, ora 10.00 până vineri, 29 martie, ora 21.00

Temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45-55 km/h. La munte, rafalele vor depăși 60-70 km/h.

Va ploua îndeosebi în vestul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, 2 ore și 14 minute pe calea ferată. Cum arată șantierul finanțat prin PNRR

Publicat

cf episcopia.jpeg

Electrificarea și modernizarea căii ferate între Cluj Napoca și Episcopia Bihor, cel mai important proiect de dezvoltare a infrastructurii feroviare din regiunea de Nord – Vest, va asigura călătorilor condiții de transport la standarde europene, iar prin descongestionarea traficului feroviar, în special a celui de marfă, din zona de frontieră Curtici, se va oferi tuturor operatorilor de transport feroviar cea de a doua poartă feroviară modernă spre și dinspre Vest.


Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă Alina Hărăguş preşedinte Organizaţia Femeilor Liberale Alba: Antreprenoarele din Alba aduc valoare economiei

Publicat

comunicat de presă alina hărăguş preşedinte organizaţia femeilor liberale alba:

„Înainte de toate sunt antreprenor, iar organizaţia pe care o conduc susţine antreprenoriatul feminin care prin iniţiativa de business aduce un plus valoare economiei judeţului Alba.”

A devenit un obicei ca fiecare întâlnire a Organizaţiei Femeilor Liberale Alba să aibă loc în format extins pentru că ne dorim să oferim doamnelor care nu sunt implicate politic acces la o cultură organizaţională cât mai abordabilă şi transparentă.

De asemenea, prin aceste întâlniri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe