Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii la Primăria Târgovişte. Trei persoane au fost reținute. Prejudiciu de peste 200.000 de lei, prin falsificare de facturi și chitanțe

Publicat

primaria targoviste
sursa foto: wikipedia.org

Trei persoane au fost reţinute după ce poliţiştii au efectuat, miercuri, percheziţii la Primăria Târgovişte şi pe raza judeţului Dâmboviţa în cadrul unor cercetări privind achiziţia de produse de curăţenie şi alte bunuri, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 4 percheziţii la o instituţie publică din Târgovişte şi pe raza judeţului, ocazie cu care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa remis AGERPRES.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituţie publică din Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unităţii. Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei.

„Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale şi 77 de chitanţe aferente, aparent emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în Bucureşti, dar şi de către o societate comercială din Târgovişte, unde aceasta avea calitatea de administrator”, au precizat reprezentanţii IPJ Dâmboviţa.

Joi, cele trei persoane, două femei şi un bărbat, bănuite de comiterea infracţiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentate unităţii de parchet cu propuneri de măsuri preventive.

La descinderi au participat şi criminalişti. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, existând suspiciunea că persoanele bănuite şi-ar fi însuşit, prin aceeaşi modalitate, diverse sume şi în perioada 2014-2015.

Primăria Târgovişte precizează, printr-un comunicat de presă, că dosarul despre care se face referire în spaţiul public este generat de o plângere formulată chiar de către instituţie, în anul 2017, în baza unui raport al Curţii de Conturi.

„În cadrul plângerii, instituţia noastră s-a şi constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei. Singura măsură legală şi normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a iniţiat imediat (…). Primăria Municipiului Târgovişte a procedat cu respectarea întocmai a procedurilor legale”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Târgovişte. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Șmecher cu BMW, a intrat pe sens interzis pe banda de bus în fața Primăriei Cluj-Napoca. Oprit de Poliția Locală

Publicat

bmw.jpeg

Un șofer cu BMW a intrat, marți seara, pe sens interzis pe banda dedicată pentru transportul în comun de pe Calea Moților după intersecția cu strada Petru Maior de lângă Primăria Cluj-Napoca.

Acesta a fost oprit de mai multe echipaje de la Poliția Locală.

Din primele informații, se pare că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe