Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii la Universitatea „Titu Maiorescu” într-un caz de delapidare prin vânzarea de apartamente din cămine studenţeşti

Publicat

Arhivă foto

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, efectuează miercuri 14 percheziţii domiciliare, în Capitală şi în judeţul Ilfov, la Universitatea „Titu Maiorescu”, la sediile/ punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu, într-un dosar privind vânzarea ilegală de apartamente din cămine studenţeşti.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică documente de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 şi OCPI.

Apartamentele în cauză sunt situate pe bulevardul Gheorghe Şincai, într-un cămin care aparţine Universităţii „Titu Maiorescu”.

Vor fi puse în aplicare 32 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituţii publice, notari publici şi societăţi comerciale.

„Din cercetări a reieşit că, din anul 2010 şi până în prezent, persoane cu atribuţii de conducere din cadrul unei unităţi de învăţământ superior privat ar fi săvârşit acte materiale care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acţiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/ gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unităţii şi fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învăţământ şi o instituţie publică.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul unităţii de învăţământ superior privat ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial (2 societăţi administrate de aceeaşi persoană fizică), pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele implicate în procesul decizional din cadrul unităţii de învăţământ şi persoana care asigura conducerea acestor societăţi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii susţin că, prin această activitate infracţională, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferenţial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro).

La acţiune participă poliţişti ai IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, IPJ Buzău şi IPJ Vâlcea, sprijiniţi de Direcţia Operaţiuni Speciale, Institutul Naţional de Criminalistică şi de echipe ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe