EVENIMENT
Perchezițiile pentru trafic de minore, din Caracal: Clubul în care fetele ofereau servicii sexuale funcționa într-un spațiu deținut de Primăria orașului

Clubul de noapte din Caracal unde DIICOT a făcut, miercuri, percheziții pentru trafic de minori și pornografie infantilă funcţionează într-un spaţiu închiriat de firma care deține localul de la Primăria Caracal, cu 1.000 de lei pe lună.
Clubul se află la subsolul unei clădiri de patrimoniu, aflată în Piaţa Victoriei nr.2 din Caracal, şi ajunsă în posesia municipalităţii după falimentul Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) SA, scrie ziarul Libertatea.
Potrivit sursei citate, primarul orașului, Liviu Radu, susţine că nu ştia nimic despre ce se întâmpla în localul respectiv şi că nu îi cunoaşte pe patroni. Edilul afirmă că nu primăria, ci societatea Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) are contract cu clubul.
”Noi, toată clădirea, subsol, parter şi etaj, am dat-o în administrare ADPP-ului, adică o societate care se ocupă cu partea asta de cimitir, construcţii.
Este un SRL, dar este sub conducerea Consiliului Local. Iar ei folosesc o parte din birouri, iar partea pe care nu o folosesc au închiriat-o. Aici este şi clubul ăsta”, a declarat primarul.
Acesta este contrazis de documentele aflate pe site-ul instituţiei pe care o conduce. Printr-o hotărâre a Primăriei Caracal, nr. 104 din 22.05. 2018, municipalitatea decide să prelungească actul de închiriere existent între falimentara IGO SA şi SC Mario Salar, societatea care deţine Night Club Dreams.
Document aflat pe site-ul Primăriei Caracal, privind închirierea spaţiului unde funcţiona clubul Conform actului menţionat, cel împuternicit să semneze prelungirea contractului este primarul Liviu Radu, în timp ce Mario Salar SRL este reprezentat de Corina Ştefania Tufiş.
Sursa: libertatea.ro
EVENIMENT
Elevii din Alba Iulia ies în stradă: Protest față de intenția Guvernului de a tăia bursele: ”Vrem ca vocea elevilor să fie auzită”

Consiliul Județean al Elevilor Alba organizează joi, 3 iulie, un protest pașnic în Piața Cetății din Alba Iulia. Evenimentul va începe la ora 19:00 și are scopul de a atrage atenția asupra situației elevilor din întreaga țară, care protestează încă de săptămâna trecută.
„Reducerea burselor este o acțiune care vizează direct elevii de pretutindeni, astfel vrem să facem tot posibilul ca vocea elevilor să fie ascultată, nu doar auzită”, transmit reprezentanții…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Restricții de circulație pe A3, între Turda și Gilău. Se montează portale de semnalizare pentru drumul expres de la Tureni

Începând de joi, 3 iulie 2025, ora 12:00, și până sâmbătă, 5 iulie, ora 16:00, traficul rutier va fi restricționat pe autostrada A3, între Turda și Gilău.
Circulația va fi închisă complet pe Calea 1 (sensul Turda–Gilău), iar traficul va fi deviat pe Calea 2, unde se va circula pe câte o bandă pentru fiecare sens, cu restricție de viteză.
„Începând de astăzi, 03.07.2025, ora 12:00, până în data de 05.07.2025, ora 16:00, se vor institui…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în biserica mare a Mănăstirii Râmeț

Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie în biserica mare a Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, a avut loc miercuri, 2 iulie 2025, în contextul proclamării canonizării locale a acestuia.
După oficierea slujbelor Vecerniei și Utreniei, relicvele au fost purtate în procesiune de la chilia memorială a Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în locașul de închinare.
La eveniment au luat parte numeroși clerici, obștea așezământului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Precizările Parcului Natural Apuseni, legate de peștii morți de pe Arieș. Au fost afectate și specii protejate

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au transmis miercuri o serie de precizări legate de peștii morți de pe Arieș. Situația a fost prezentată de Alba24.
Aceștia spun că au declanșat o anchetă proprie, dar au anunțat și autoritățile de mediu și alte instituții cu atribuții în domeniu.
Printre speciile afectate se numără: păstrăv indigen, lipan, mreană, boiștean și chișcar. Impactul asupra habitatului natural este semnificativ, afectând nu doar populațiile de…
Citește mai mult pe Alba24.ro