Connect with us

ACTUALITATE

Perechile Samara/Dodean Monteiro şi Ionescu/Chiriţă, campioane naţionale la dublu la tenis de masă

PublicatSursa foto: Facebook

Perechile Eliza Samara/Daniela Dodean Monteiro şi Ovidiu Ionescu/Cristian Chiriţă au câştigat medaliile de aur, sâmbătă, în probele de dublu ale Campionatului Naţional de tenis de masă, găzduit de Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău.

În finala feminină, Samara şi Dodean Monteiro le-au învins pe Tania Plăian şi Andreea Clapă cu scorul de 3-1, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă. Medaliile de bronz au revenit cuplurilor Irina Ciobanu/Adina Diaconu, învinsă cu 3-2 de perechea Samara/Dodean Monteiro, respectiv Andreea Zanfir/Mihaela Ilie, întrecută în semifinale cu 3-0 de Plăian/Clapă.

La masculin, Ionescu şi Chiriţă au dispus în ultimul act de perechea Alin Spelbuş/Adrian Dodean cu 3-0. Perechea Darius Toma/Mihai Nemaciuc, învinsă în penultimul act de Ionescu şi Chiriţă, cu 3-0, şi cuplul Cristian Pletea/Rareş Şipoş, învins în semifinale de Spelbuş şi Dodean, cu 3-2, au cucerit medaliile de bronz.

La simplu masculin, Ovidiu Ionescu îl va înfrunta în semifinale pe Alexandru Cazacu, iar Rareş Şipoş îl va avea ca adversar pe Cristian Pletea. În proba feminină de simplu, Adina Diaconu va primi replica Irinei Ciobanu în penultimul act, iar Andreea Dragoman va juca împotriva Danielei Dodean Monteiro.

Rezultatele înregistrate la simplu, în sferturi
masculin
Ovidiu Ionescu – Alin Spelbuş 4-1
Alexandru Cazacu – Eduard Ionescu 4-2
Alexandru Manole – Rareş Şipoş 0-4
Dragoş Oprea – Cristian Pletea 1-4
feminin
Eliza Samara – Adina Diaconu 3-4
Roxana Istrate – Irina Ciobanu 1-4
Andreea Dragoman – Andreea Clapă 4-1
Tania Plăian – Daniela Dodean Monteiro 3-4
AGERPRES

ACTUALITATE

VIDEO: Facebook a lansat aplicaţia Bars, rivala TikTok pentru rapperi

Publicat

Facebook a lansat aplicaţia Bars pentru rapperii aspiranţi. La fel ca TikTok, aceasta le dă ocazia utilizatorilor să creeze clipuri de scurtă durată.

Facebook i-a pus gând rău rivalei TikTok. Ultima aplicaţie lansată de compania lui Zuckerberg este pentru rapperi.

„Hai să vă spun despre această nouă aplicaţie. Se numeşte Bars. O platformă simplă pe care să creezi rime cu uşurinţă. Ai nevoie doar de căşti, noi îţi oferim beat-urile. Aşa că poţi să îţi faci rimele tale fără să dai un ban”, se spune într-un clip de prezentare.

Bars vrea să le ofere utilizatorilor o nouă platformă pe care să-şi arate talentul. Este similar TikTok: durata maximă a unui clip este de 60 de secunde. Utilizatorii pot scrie versurile, iar aplicaţia le sugerează rimele. Clipul poate fi apoi salvat şi distribuit şi pe alte reţele precum Instagram, deţinută şi ea de către Facebook.

Bars este a douăsprezecea aplicaţie lansată de Facebook în ultimele 18 luni. Toate cu un singur scop: să îmbunătăţească engagementul.

Sursa: Mediafax

Sursa video: Technorites/youtube

Citește mai departe

ACTUALITATE

Loteria Română: Report de aproape 21 de milioane de lei la Joker

Publicat

loto-6-49

Reportul la categoria I a jocului Joker depăşeşte 20,8 milioane de lei (peste 4,27 milioane de euro), iar la jocul Noroc reportul cumulat e peste 2,48 milioane de lei (peste 509.000 de euro), în cadrul extragerilor loto de duminică, informează Loteria Română.

La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report de peste 2,26 milioane de lei (peste 464.800 de euro), la categoria a II-a, a jocului Joker, suma pusă în joc este de 51.700 de lei (peste 10.600 de euro), în timp ce La Noroc Plus, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 1 milion de lei (peste 222.000 de euro).

La Loto 5/40, la categoria I, reportul are o valoare de aproximativ 34.000 de lei, iar la categoria a II-a, la acelaşi joc, de peste 52.200 de lei (10.700 de euro). La Super Noroc, este în joc, la categoria I, o sumă de aproximativ 20.000 de lei.

Duminică, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 25 februarie, Loteria Romana a acordat 17.630 de câştiguri în valoare totală de aproximativ 873.000 de lei.

La tragerea Joker de joi, 25 februarie, s-a câştigat premiul de categoria a III-a, în valoare de 51.715,58 lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Galaţi şi a fost completat cu 5 variante la Joker şi o varianta la Noroc Plus. Pe lângă premiul de categoria a III-a, posesorul biletului norocos a obţinut şi patru câştiguri de categoria a IV-a, în total 54.849,82 lei. AGERPRES/(AS – autor: Mariana Nica, editor: Oana Tilică, editor online: Ady Ivaşcu)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania va introduce controale mai stricte la graniţa cu Franţa

Publicat

Germania va aplica de marţi restricţii mai severe la trecerea frontierei către departamentul francez Moselle, adăugat duminică pe lista celor unde Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a consemnat apariţia unor “zone cu versiune (de coronavirus – n. red.) îngrijorătoare”, transmite dpa.

Intrarea în Germania din zonele respective este interzisă, cu câteva excepţii, cum ar fi şoferii de camioane şi unii lucrători esenţiali.

Autorităţile germane au clasificat ca zone de risc 15 alte ţări şi regiuni, printre care Cehia şi Tirolul austriac.

Măsurile au produs luna aceasta cozi lungi pe şoselele către frontiera germană.

Comisia Europeană a apreciat că restricţiile sunt disproporţionate şi nu se încadrează în limitele convenite de Uniunea Europeană. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

România, pe locul 7 în lume, în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze

Publicat

România se află pe locul 7, la nivel global, în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, se arată pe pagina de Facebook a Platformei naţionale de imunizare.

🔝🌍 România se află pe locul 7 în topul vaccinărilor împotriva COVID-19 cu ambele doze, la nivel global!

🇪🇺🇷🇴La nivel…

Publicată de RO Vaccinare pe Vineri, 26 februarie 2021

Potrivit sursei citate, la nivel european, ţara noastră se află pe locul 6 la total doze administrate, pe locul 6 la doze administrate raportat la 100 de persoane, pe locul 2 la persoane vaccinate cu ambele doze, pe locul 6 la media dozelor administrate zilnic – 29.526 de doze.

“Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie. Mai mult de 225 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 100 de ţări, conform celor mai recente estimări făcute de Bloomberg, fiind utilizate 6,07 milioane de doze pe zi la nivel global”, se mai arată în mesaj. AGERPRES

Citește mai departe