Connect with us

EVENIMENT

Pericol de inundații pe râuri din 15 județe. Hidrologii au emis avertizare cod PORTOCALIU și cod GALBEN

Publicat

apa rau inundatii.jpg

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cu privire la posibilitatea producerii de viituri în următoarele 72 de ore. În plus, au fost emise mai multe avertizări pentru râurile din diverse zone ale ţării. Astfel, pentru râurile din două judeţe, a fost emis un Cod portocaliu de inundaţii, iar pentru cele din nouă judeţe, au fost emise două atenţionări Cod galben.

În total, aceste avertizări vizează râurile din 15 judeţe.

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, specialiştii instituie Codul Portocaliu, începând de sâmbătă, 1 aprilie, ora 18:00, până duminică, 2 aprilie, la ora 12:00.

În acest context, există probabilitatea depăşirii cotelor de apărare pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice Bega (judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

De asemenea, în intervalul 31 martie, ora 14:00 – 3 aprilie, ora 12:00, va fi Cod Galben, pe râuri din bazinele hidrografice Tur (judeţul Satu Mare), Crasna (judeţele: Sălaj şi Satu Mare), Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş (judeţele: Alba şi Cluj), Bega (judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele: Caraş Severin şi Timiş).

Acelaşi cod este valabil şi în intervalul 1 aprilie, ora 6:00 – 3 aprilie, ora 12:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Someş (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare), Mureş (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Cerna (judeţele: Gorj şi Caraş Severin) şi râurile mici din Dobrogea (judeţele: Tulcea şi Constanţa).

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Se schimbă ora în weekend. Dormim mai puțin, dar trecem la ora de vară

Publicat

se schimbă ora în weekend. dormim mai puțin, dar trecem

Se schimbă ora în weekend. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din întreaga lume, care constă în ajustarea orarului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și autospecialele de intervenție. Evenimente la Carolina Mall

Publicat

jandarmeria alba își prezintă în weekend tehnica din dotare și

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba va organiza o serie de activități de informare și prezentare a ofertei educaționale, la Carolina Mall din Alba Iulia.

Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Sâmbătă și duminică (30-31 martie 2024), între orele 15-19, jandarmii vor prezenta tehnica, materialele din dotare și autospecialele folosite în misiuni.

De asemenea, va avea loc prezentarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Fundația UNITECH – un nou HUB de inovare și antreprenoriat lansat de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Publicat

utcn sedii 1 e1711623014266.jpg

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță lansarea Fundației UNITECH, un centru de inovare și antreprenoriat, care va consolida colaborarea dintre mediul universitar și sectorul de afaceri, cercetători, studenți și profesioniști din diverse domenii. Obiectivul principal al fundației constă în contribuția la dezvoltarea unui ecosistem care să conecteze oameni, idei și oportunități în vederea creării unor parteneriate solide și orientate către viitor.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe