Connect with us

EVENIMENT

Pericol pentru navigație. Mină în derivă în largul coastei de la Eforie

Publicat

vas vapor marea neagra viceamiral constantin balescu1 590x354

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, a executat duminică seara o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă.

Misiunea a avut loc la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.

Imediat, conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești, informează MApN.

 

Pericol pentru navigație. Mină în derivă în largul coastei de la Eforie: mina a fost distrusă

 

Ulterior, sursa citată a informat că mina a fost distrusă. Echipa de scafandri ai Forțelor Navale s-a deplasat la fața locului cu două ambarcațiuni rapide.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești, au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie.

Pericol pentru navigație. Mină în derivă în largul coastei de la Eforie: a doua intervenție

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Rusia în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfășoară acțiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia. MEDIAFAX

Sursa foto: arhiva

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

TOP salarii pe județe. Cele mai mari și cele mai mici salarii medii din România. Pe ce loc se află Alba. HARTĂ

Publicat

top salarii pe județe. cele mai mari și cele mai

TOP salarii pe județe: București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cele mai mari salarii medii din țară, conform statisticilor oficiale.

Alba se află aproape de jumătatea clasamentului, cu o medie de 4.287 de lei, mai puțin decât Cluj și Sibiu, dar mai mult decât Mureș, Hunedoara și Vâșcea. 

Acestea au și cele mai mult locuri de muncă postate, după cum arată datele centralizate de o platformă de recrutare, citate de Economedia.

TOP salarii pe județe: Consultă harta în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini

Publicat

foto: la sebeș se construiesc două noi creșe moderne, în

La Sebeș se construiesc două noi creșe moderne. Acestea sunt ridicate în cartierul Aleea Parc și în Parcul Arini din municipiu.

Potrivit primarului Dorin Nistor, prima creșă publică realizată după anul 1990, a fost dată în funcțiune la Sebeș, în anul 2023, înlocuind o fostă centrală termică și un depozit de cărbune.

Aceeași locație generoasă și luminoasă din cartierul Valea Frumoasei găzduiește și o grădiniță nouă, cu program prelungit, destinată copiilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

modernizarea unor drumuri în comuna roșia montană. acord de mediu,

Modernizarea unor drumuri în comuna Roșia Montană. Mai multe drumuri comunale și locale din comuna Roșia Montană, în lungime de 10,95 km, urmează să fi modernizate. O porțiune aflată în zona istorică va fi pietruită, iar restul drumurilor vor fi asfaltate. 

Primăria comunei a solicitat recent emiterea acordului de mediu. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat, pe 17 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe