Connect with us

ACTUALITATE

Pericolul din școli. 15% dintre clădiri nu au autorizaţie de securitate la incendiu şi nici nu au cerut-o

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că 15% dintre clădirile şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu nu au acest document şi nici nu au făcut demersurile necesare pentru obţinerea lui, iar alte aproape 20% au procedurile în curs.

„Situaţia pentru cele 26.471 de clădiri în care se derulează actul didactic, clădiri în care funcţionează cămine-cantină şi clădiri în care funcţionează săli de sport este următoarea: puţin peste 15% au autorizaţie de securitate la incendiu, aproape 20% dintre aceste clădiri sunt în curs de obţinere a acestor autorizaţii, aproape 50%, conform legii, nu necesită autorizaţie, iar 15% sunt clădiri şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu şi care nu au autorizaţie şi nici măcar nu sunt în curs de obţinere. (…) Lipsa avizelor sau lipsa autorizaţiilor nu împiedică şcolile să se concentreze pe acţiunile de prevenţie pentru securitatea la incendiu, lucru pe care o să îl aducem în atenţia inspectoratelor şcolare şi autorităţilor locale cum maximă apăsare”, a afirmat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, autorizaţiile de securitate la incendiu sunt „responsabilitatea clară a autorităţilor locale” pentru toate cele 26.471 de clădiri din sistemul public de învăţământ.

„Aceste lucruri fac obiectul unei legislaţii care, din păcate, nu a fost clarificată. Au fost depuse încă de acum câţiva ani proiecte de clarificare a legislaţiei, care, din păcate, trenează. (…) În şcoli însă nu sunt echipamente care să supra-încarce reţelele electrice, este un element important. În şcoli nivelul de încărcare cu capacitatea normată va fi mult mai scăzut, pe de o parte, din cauza lipsei în şcoală a unor clase”, a explicat ministrul Educaţiei.

El a anunţat că, în cursul acestei săptămâni, va fi organizată o videoconferinţă cu toate inspectoratele şcolare judeţene privind acest aspect. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Două familii din Tătărășeni și Alba, județul Botoșani, au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unor coșuri de fum necurățate de funingine

Publicat

incendiu într o gospodărie din corlăteni! o casă a fost la

Publicitate

Case în pericol din cauza unor coșuri de necurățate de funingine sau neizolate termic

Seria incendiilor generate de coșurile de fum necurățate de funingine sau neizolate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului, continuă. În ultimele ore, alte două familii din localitățile Tătărășeni și Alba au fost la un pas să rămână fără acoperiș deasupra capului din cauza unor astfel de evenimente.

Pompierii de la Punctul de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Seară duhovnicească în Parohia Cristinești. O întâlnire cu rost și har

Publicat

foto: seară duhovnicească în parohia cristinești. o întâlnire cu rost

Publicitate

În seara zilei de 9 aprilie a.c., parohia Cristinești a devenit gazda unei frumoase seri duhovnicești, organizată cu dragoste și râvnă de Cercul misionar „Sfinții Voievozi” Ibănești. Evenimentul a reunit preoți și credincioși din împrejurimi, într-un cadru de comuniune și rugăciune, dar și de reflecție profundă asupra credinței și identității noastre spirituale.

Invitatul întâlnirii a fost părintele Apetrei Ionuț-Ștefan, protoiereul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul ierarh calinic de la cernica

Publicitate

Sfântul Ierarh Calinic s-a născut în București, la 7 octombrie 1787, şi a primit la botez numele de Constantin. La vârsta de 20 de ani a intrat ca frate la Mănăstirea Cernica unde era stareţ cuviosul Timotei. După un an de zile de ucenicie la marele duhovnic Pimen, la 3 decembrie 1808 este hirotonit ierodiacon. După 5 ani este hirotonit preot.

Luându-i-se în consideraţie vrednicia, mitropolitul Ungro-Vlahiei, Nectarie îl numeşte duhovnic, iar mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

România și Ucraina DISCUTĂ extinderea punctelor de frontieră. Botoșani propune un nou punct de trecere la Darabani-Teioasa

Publicat

românia și ucraina discutĂ extinderea punctelor de frontieră. botoșani propune

Publicitate

Astăzi, 9 aprilie 2025, la Cernăuți, a avut loc o întâlnire bilaterală româno-ucraineană de nivel înalt, dedicată dezvoltării infrastructurii de frontieră dintre România și Ucraina. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților centrale și locale din ambele țări, cu scopul de a analiza situația actuală a punctelor de trecere a frontierei și de a discuta noi proiecte de cooperare transfrontalieră.

Din partea României au participat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe