Connect with us

EVENIMENT

Persoană surprinsă în mașină de viitură, în Vaslui. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicatsmurd

Pompieri din cadrul Detaşamentului Vaslui al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) intervin, marţi, pentru salvarea unei persoane care a fost surprinsă în autoturism de o viitură, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu.

Potrivit acestuia, evenimentul s-a petrecut pe un drum dintr-o suburbie a municipiului Vaslui.

„Detaşamentul Vaslui intervine în suburbia Brodoc cu două autospeciale pentru a salva o persoană surprinsă în autoturism de o viitură. Acţiunea este condusă de inspectorul-şef al ISU Vaslui, Gheorghe Blagoci”, a declarat Marius Stanciu.

Judeţul Vaslui se află sub avertizare cod galben de precipitaţii. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Copiii până la 6 ani nu mai au nevoie de test negativ la revenirea în țară

Publicat

Arhivă foto

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre, potrivit căreia copiii de până la 6 ani nu mai au nevoie de test negativ pentru Covid la revenirea în țară.

„La articolul 3 alineatul (2) literele d) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins: ,,d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, prevede noul paragraf care a fost aprobat de CNSU.

În hotărârea anterioară se preciza că sunt exceptați de la măsura carantinei la intrarea în țară din zonele cu risc epidemiologic ridicat copiii pănă la vârsta de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Conform deciziei CNSU, copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, sunt exceptați de la carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

CNSU a modificat și condițiile de intrare în țară pentru membrii delegațiilor sportive.

„Membrii delegațiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiții sportive organizate pe teritoriul național, din țări aflate în zona roșie de risc epidemiologic se exceptează de la măsura carantinei instituită conform prevederilor prezentei hotărâri, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în țară și participă doar la activități în cadrul competițiilor menționate”, se arată în hotărâre.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Din 1 august, noi măsuri de RELAXARE. Condiții pentru festivaluri, nunți, botezuri, dar și activitatea din baruri, cluburi sau discoteci

Publicat

blaj-alive

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat o hotărâre care prevede noi măsuri de relaxare a restricțiilor de la 1 august. Măsurile vizează în special evenimentele cultural-artistice, festivalurile, nunțile, botezurile, precum și activitatea din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri.

CNSU propune ca, începând din 1 august, activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este cuprinsă între 2 și 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt vaccinați, cu 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Festivaluri cu 75.000 de participanți, dacă incidența este mai mică de 1 la mie

În cazul în care incidența cazurilor de Covid din localitate este mai mică de 1 la mie, se permite desfășurarea, în aceleași condiții, a activităților culturale, artistice și de divertisment în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane.

Nunți, botezuri cu 150 de participanți, unde incidența este mai mică de 2 la mie

„Activitățile se pot organiza și desfășura în toate localitățile indiferent de rata cumulată a incidenței la 14 zile a cazurilor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se mai arată în hotărâre.

De asemenea, se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă din 1 august cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența din localitate este între 2 și 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00.

La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.

În cazul în care incidența este mai mică de 2 la mie, la evenimentele private pot participa maxim 200 de persoane în spații deschise sau 150 de persoane în spații închise.

„Se propune organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), să fie permisă cu un număr de maximum 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană în ele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00 și dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2”, se mai arată în decizie.

În cazul în care incidența în localitate este mai mică de 2 se permite participarea la evenimente private a maximum 400 de persoane în interior, în aceleași condiții.

În ceea ce privește competițiile sportive, se propune să fie permisă participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența este între 2 și 3 la mie și toți participanții sunt vaccinați, au rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen
rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În cazul în care incidența este mai mică sau egală cu 2 se permite participarea la competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise până la 75% din capacitatea maximă a spațiului.

„Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea competițiilor sportive cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, mai arată CNSU.

De asemenea, se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, cu respectarea măsurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența este între 2 și 3 la mie, iar în cazul în care aceasta este sub 2 să fie permisă participarea unui număr de maximum 250 de persoane în interior și 300 în exterior.

Activitatea în baruri, cluburi, discoteci, permisă la o capacitate de 70%

„Se propune, începând cu data de 01.08.2021, desfășurarea activității din baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri, până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor închise în intervalul orar 5,00-02,00, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Participarea la activitățile prevăzute la alin. (1), este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se mai arată în hotărâre.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune între un BMW și un Ford, pe o stradă din Suceava. O femeie, transportată la spital

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți dimineață, pe o stradă din municipiul Suceava. Două persoane au fost rănite după ce două mașini s-au ciocnit.

Potrivit ISU Suceava, s-a produs o coliziune între două autoturisme pe Calea Obcinilor, în această dimineață.

În urma impactului au fost rănite două persoane, dintre care o femeie în vârstă de 29 de ani a fost transportată de ambulanța SMURD la UPU Suceava pentru investigații suplimentare.

Conform sursei citate, pompierii militari au intervenit la fața locului cu modulul SMURD (o autospecială pentru descarcerare și ambulanță SMURD B2)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident pe DN 17B în Neamț. Șoferiță din Suceava, rănită după ce s-a răsturnat cu mașina în șanț

Publicat

Un accident rutier a avut loc, marți dimineață, pe DN 17 B, în județul Neamț. Șoferița unei mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ajuns cu autoturismul în șanț.

Potrivit ISU Neamț, prin apel la 112, în jurul orei 06:35, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN 17 B, pe raza comunei Farcașa.

În accidentul rutier a fost implicat un autoturism care a părăsit partea carosabilă.

Conducătoarea autoturismului a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la spital.

Victima este din  Suceava și are 31 de ani.

Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Conform sursei citate, la locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Borca.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate