Connect with us

EVENIMENT

Persoanele care calatoresc în Spania, OBLIGATE să prezinte un test COVID negativ. Noi condiții de intrare în țară

Publicat

Toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat vor fi obligate, începând cu data de 23 noiembrie, ca la intrarea pe teritoriul Spaniei să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, autorităţile spaniole au anunţat joi noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei în contextul pandemiei de COVID-19.

„Astfel, începând cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol”, se precizează în comunicat.

Potrivit listei în vigoare la acest moment, România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autorităţile spaniole la fiecare 15 zile şi publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii spaniol (https://www.mscbs.gob.es/) cu şapte zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es. Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinaţie/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

MAE precizează că, la sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole le pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau ale paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă ale: Ambasadei României la Madrid: 0034 669.362.202, Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853, Consulatului General al României la Sevilla: +34 648 212 169, Consulatului General al României la Bilbao: +34 608 956 278, Consulatului României la Castellon de la Plana, Consulatului României la Ciudad Real: +34 609 513 790, Consulatului României la Zaragoza: +34 663 814 474 şi al Consulatului României la Almeria: +34 682 733 408.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51930, http://madrid.mae.ro şi http://www.mae.ro/ şi informarea temeinică anterior deplasărilor în Regatul Spaniei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Publicat

vulpi scaled.jpg

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.

Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Publicat

politia 5 bun e1649668125144.jpg

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. 

În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.

„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

Publicat

foto elevi cluj.jpg

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).

Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție  a acestei competiții internaționale fiind organizată la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Publicat

whatsapp image 2025 07 04 at 14.08.04 2.jpeg

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe