Connect with us

ACTUALITATE

Pescarii din Tulcea vor taxe mai mici şi mai puţină birocraţie

Publicat

Unii pescari din Deltă doresc taxe mai mici şi un singur permis, iar Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat într-un comunicat de presă remis AGERPRES, o nouă procedură pentru eliberarea şi vizarea permiselor de pescuit comercial şi familial care exclude deplasarea pescarilor din Rezervaţie la Tulcea.

Unii pescari din Mahmudia au declarat pentru AGERPRES că îşi doresc ca ARBDD să micşoreze cu 100 de lei taxa percepută pentru vizarea anuală a permiselor de pescuit comercial.

„De la 250 de lei cât trebuie să plătesc în fiecare an pentru o viză, ar putea să scadă la 150 de lei. Dacă prinzi trei caraşi, cu ce plăteşti impozitul, ştampila lor şi alte dări? Pescuitul e o loterie. Am vândut pământ din spatele casei să cumpăr un motor de barcă”, a afirmat Ion Spiridon, în vârstă de 62 de ani, din comuna Mahmudia.

Un alt pescar, Matfei Marinov, în vârstă de 50 de ani, a mai spus că este important ca birocraţia să se reducă.

„Înainte, aveam doar permisul de pescuit, dar acum avem o jumătate de pungă cu hârtii”, a afirmat Marinov.

Unul dintre proprietarii unei cherhanale din Jurilovca, Radu Manolache, a declarat că, în opinia lui, pescarii sunt, alături de mineri, cea mai defavorizată clasă socială din România.

„Ei pescuiesc la năvod şi la vintire ca pe vremea lui Iisus Hristos. Nu s-a schimbat nimic de atunci, doar natura firului. În afară de mineri, ei sunt cea mai defavorizată clasă socială din România. (…) Pescarii sunt obligaţi să funcţioneze ca persoane fizice autorizate. Dacă depăşesc un cuantum de venituri, plătesc 40% statului şi nimeni nu ar fi de acord să plătească atât. Din acest motiv, se găsesc mereu alte modalităţi de a vinde peşte la negru. 70-80% din peştele din Deltă se vinde la negru. Dacă am prelua exemplele din Italia, Germania, Spania sau Irlanda, am impozita centrele de primă vânzare a peştelui, dar nimeni nu vrea asta”, a declarat Radu Manolache.

ARBDD a anunţat luni, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, o nouă procedură pentru eliberarea şi vizarea permiselor de pescuit comercial şi familial care exclude deplasarea pescarilor din Rezervaţie la Tulcea.

Potrivit acesteia, posesorii celor două tipuri de permise se vor interesa la primăriile din Murighiol, Sulina, Jurilovca, Crişan, Pardina, Ceatalchioi şi Chilia Veche pentru a afla când vor putea depune la sediile comisariatelor regionale ale Administraţiei Deltei documentele necesare prelungirii valabilităţii actelor în baza cărora îşi pot desfăşura activitatea.

„La sediul Primăriilor din Murighiol, Sulina, Jurilovca, Crişan, Pardina, Ceatalchioi şi Chilia Veche va fi afişată perioada şi intervalul orar în care persoanele fizice (pescarii comerciali) sau juridice interesate se pot prezenta la sediul Comisariatului ARBDD aferent pentru depunerea actelor. Documentaţia completă va fi primită, verificată şi înregistrată într-un tabel tipizat de către inspectorul ecolog de serviciu, după încasarea taxei legale şi eliberarea chitanţei”, se menţionează în comunicatul ARBDD.

La sediile comisariatelor instituţiei din subordinea Ministerului Mediului vor fi eliberate actele necesare desfăşurării activităţii de pescuit familial sau comercial, potrivit sursei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe