Connect with us

EVENIMENT

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării

Publicat

Arhivă foto

În perioada 2019-2023, pescarii sportivi atrag atenția asupra unei scăderi semnificative a populațiilor de știucă și biban în Delta Dunării.

Aceștia susțin că, în acest context, concursurile pe care le organizează în rezervație nu mai au ca obiectiv principal pescuitul speciei de știucă, care are o importanță economică ridicată, ci s-au orientat către pescuitul avatului, o specie cu valoare mai redusă.

Ei susţin că braconajul şi lipsa unui control eficient al autorităţilor în materie de pescuit sunt cauzele declinului sever al resursei piscicole.

Preşedintele clubului Delta Spinning din Tulcea, Leontin Rusu, a declarat pentru AGERPRES că şalăul şi ştiuca trag tot mai rar în undiţele pescarilor care-i eliberează.

„Avem concursuri în care suntem obligaţi să prindem patru specii, să luăm bonusuri, ştiuca este cel mai greu de prins. (…)

În anul 2019, am organizat o etapă de campionat naţional în Deltă, împreună cu Liga română de spinning, în care au punctat peste 2.000 de ştiuci.

Au punctat, adică ştiucile mai mici erau eliberate.

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării. Precizările clubului Delta Spinning

Estimativ, atunci s-au prins peste 5.000 de ştiuci, în două zile, de către 60 de echipe de pescari.

Anul trecut, în două zile, au fost concursuri cu trei sau patru ştiuci prinse de 50 de echipe”, a menţionat Rusu.

La concursul organizat anul acesta, în urmă cu câteva luni, în Delta Dunării, pescarii sportivi au prins doar avat.

„Anul acesta, am avut un concurs şi am prins doar avat.

O singură echipă a găsit nişte biban, că nici bibanul nu se mai prinde în Deltă”, a mai spus preşedintele clubului Delta Spinning.

Leontin Rusu a adăugat că pescarii sportivi sunt nemulţumiţi din cauză că, deşi eliberează capturile, ei sunt lăsaţi de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării să-şi desfăşoare activitatea doar în anumite zone, în timp ce plasele de pescuit umplu Delta chiar şi în prohibiţie.

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării. În Delta Dunării, pescuitul comercial şi sportiv/recreativ este interzis până pe data de 7 iunie

„Nu ştiu dacă acolo, la pescuitul comercial, este problema.

Braconajul, curentul electric, monofilamentele sunt problemele. Şi acum sunt plase, în plină prohibiţie.

Cât timp nu sunt mai mulţi oameni pentru control, nu se va întâmpla nimic”, a precizat Rusu.

În opinia lui, pescarii sportivi sunt de acord cu impunerea unei taxe pentru desfăşurarea activităţii în Deltă, dacă sumele strânse ar fi destinate exclusiv repopulării.

În Delta Dunării, pescuitul comercial şi sportiv/recreativ este interzis până pe data de 7 iunie, inclusiv, activitatea fiind permisă doar pe fluviu, pe segmentul care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 21.000 de apeluri FALSE sau ABUZIVE la 112 în primele șase luni ale anului. S-au dat aproape tot atâtea AMENZI

Publicat

telefon.jpg

21.168 de apeluri false sau abuzive au fost înregistrate la 112 în primele șase luni ale acestui an, anunță Poliția Română.

Numărul 112 este destinat situaţiilor reale de urgenţă atrag atenția polițiștii, care au dat și amenzi celor care au pus autotirățile în alertă fără motiv.

Peste 21.000 de apeluri FALSE sau ABUZIVE la 112 în primele șase luni ale anului. S-au dat aproape tot atâtea AMENZI

„În primele şase luni ale anului 2023, Poliţia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Proiectul de măsuri fiscale, aprobat de Guvern, cu modificări. Va fi trimis la Parlament

Publicat

video: proiectul de măsuri fiscale, aprobat de guvern, cu modificări.

Proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare”, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale a fost adoptat luni de Guvern. Actul normativ conține unele modificări, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

„În scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar, invitat să participe la o competiție extremă de alergare montană, în Malaezia

Publicat

ultramaratonistul aiudean levente polgar, invitat să participe la o competiție

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a fost invitat să participe la competiția The North Face Malaysia Mountain Trail Festival 2023, ce va avea loc în perioada 2 – 5 noiembrie, la Esplanade, Taiping, Perak, Malaezia de Vest.

În cadrul concursului, alergătorii vor parcurge trasee neamenajate prin junglă. Cei înscriși la cursele Vertical Kilometer (VK), Ultra Challenge 50 km și Ultra-Trail Challenge 100 km vor traversa rezervații virgine din Taiping.

Diferențele de nivel pe care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Locuitorii din 10 comune clujene nu au vrut cărți electronice de identitate cu cip. Cât costă?

Publicat

carte electronica de identitate.jpg

La nivelul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor (DJEP) Cluj au fost emise un număr de 3.611 cărți electronice de identitate în perioada 02.08.2022- 04.09.2023, iar la acestea se adaugă cele aproape 10.000 emise la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, se înregistrează 10 comune în care locuitorii nu au solicitat niciun document cu cip.

Potrivt DJEP Cluj, primele 3 localități din județul Cluj, altele decât muniicpiul Cluj-Napoca, cu cel mai mare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe