Connect with us

EVENIMENT

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării

Publicat

Arhivă foto

În perioada 2019-2023, pescarii sportivi atrag atenția asupra unei scăderi semnificative a populațiilor de știucă și biban în Delta Dunării.

Aceștia susțin că, în acest context, concursurile pe care le organizează în rezervație nu mai au ca obiectiv principal pescuitul speciei de știucă, care are o importanță economică ridicată, ci s-au orientat către pescuitul avatului, o specie cu valoare mai redusă.

Ei susţin că braconajul şi lipsa unui control eficient al autorităţilor în materie de pescuit sunt cauzele declinului sever al resursei piscicole.

Preşedintele clubului Delta Spinning din Tulcea, Leontin Rusu, a declarat pentru AGERPRES că şalăul şi ştiuca trag tot mai rar în undiţele pescarilor care-i eliberează.

„Avem concursuri în care suntem obligaţi să prindem patru specii, să luăm bonusuri, ştiuca este cel mai greu de prins. (…)

În anul 2019, am organizat o etapă de campionat naţional în Deltă, împreună cu Liga română de spinning, în care au punctat peste 2.000 de ştiuci.

Au punctat, adică ştiucile mai mici erau eliberate.

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării. Precizările clubului Delta Spinning

Estimativ, atunci s-au prins peste 5.000 de ştiuci, în două zile, de către 60 de echipe de pescari.

Anul trecut, în două zile, au fost concursuri cu trei sau patru ştiuci prinse de 50 de echipe”, a menţionat Rusu.

La concursul organizat anul acesta, în urmă cu câteva luni, în Delta Dunării, pescarii sportivi au prins doar avat.

„Anul acesta, am avut un concurs şi am prins doar avat.

O singură echipă a găsit nişte biban, că nici bibanul nu se mai prinde în Deltă”, a mai spus preşedintele clubului Delta Spinning.

Leontin Rusu a adăugat că pescarii sportivi sunt nemulţumiţi din cauză că, deşi eliberează capturile, ei sunt lăsaţi de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării să-şi desfăşoare activitatea doar în anumite zone, în timp ce plasele de pescuit umplu Delta chiar şi în prohibiţie.

Pescarii sportivi semnalează scăderea dramatică a capturilor de știucă și biban în Delta Dunării. În Delta Dunării, pescuitul comercial şi sportiv/recreativ este interzis până pe data de 7 iunie

„Nu ştiu dacă acolo, la pescuitul comercial, este problema.

Braconajul, curentul electric, monofilamentele sunt problemele. Şi acum sunt plase, în plină prohibiţie.

Cât timp nu sunt mai mulţi oameni pentru control, nu se va întâmpla nimic”, a precizat Rusu.

În opinia lui, pescarii sportivi sunt de acord cu impunerea unei taxe pentru desfăşurarea activităţii în Deltă, dacă sumele strânse ar fi destinate exclusiv repopulării.

În Delta Dunării, pescuitul comercial şi sportiv/recreativ este interzis până pe data de 7 iunie, inclusiv, activitatea fiind permisă doar pe fluviu, pe segmentul care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cod portocaliu de caniculă în Alba și în peste jumătate de țară, vineri și sâmbătă. Temperaturile ajung la 40 de grade

Publicat

vineri, zi de foc, în alba și în alte județe

O avertizare Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat este în vigoare de vineri dimineața până sâmbătă dimineața în Alba și în peste jumătate din țară. Temperaturile maxime vor ajunge la 40 de grade Celsius. 

Cod Galben de caniculă și disconfort termic ridicat

  • Interval de valabilitate: 4 iulie, ora 10:00 – 5 iulie, ora 10:00

Vineri, canicula și disconfortul termic ridicat se vor extinde în toate regiunile.

În Moldova, Dobrogea, jumătatea estică a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ilie Bolojan critică abuzul de sporuri în administrație: „A devenit o competiție de inventat sporul”

Publicat

bolojan e1739035424924.jpg

Premierul Ilie Bolojan, a declarat că sistemul public a ajuns să fie sufocat de sporuri nejustificate, iar reformele reale în administrație trebuie să pornească de la o analiză onestă a resurselor și personalului, nu de la reduceri procentuale arbitrare, arată Mediafax.

Ilie Bolojan, a vorbit la Antena 3 CNN despre problema sistemică a sporurilor din administrația publică, pe care le consideră excesive și adesea abuzive.

Potrivit acestuia, reducerea cheltuielilor din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar cu amenințări în stil mafiot și profanare de morminte: Trei bărbați din Alba, trimiși în judecată pentru multiple fapte

Publicat

dosar cu amenințări în stil mafiot și profanare de morminte:

Trei bărbați din Alba au fost trimiși în judecată, într-un dosar de amenințare, șantaj și profanare de morminte. Mai exact aceștia au amenințat o femeie, dar au și santajat-o pentru a obține mai multe sume de bani de la ea. Banii ar fi fost un împrumut pe care unul dintre cei trei l-ar fi acordat surorii femeii. 

Pentru a fi mai credibili în amenințări unul dintre ei chiar a distrus piatra de mormânt a tatălului persoanei vătămate. 

Deși faptele s-au petrecut în cursul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concediu cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia: Există o aplicație care îți spune timpul de așteptare la podul Giurgiu – Ruse

Publicat

concediu cu mașina în bulgaria, grecia sau turcia: există o

Pleci în concediu cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia? Șoferii pot afla în timp real cât vor aștepta la Podul Dunării I Giurgiu – Ruse, folosind o aplicație specială. 

Sezonul estival a început, iar printre cele mai populare destinații alese de români se numără litoralul din Bulgaria, Grecia și Turcia.

Totuși, în această perioadă, la Podul Prieteniei de la Giurgiu – Ruse se formează cozi mari pe ambele sensuri.

Aplicația „Cât stau la pod”, disponibilă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe