Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.000 de angajaţi din sistemul rezidenţial al Direcției pentru Protecția Copilului Iași, în izolare la locul de muncă

PublicatPeste 1.000 de angajaţi din sistemul rezidenţial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi sunt izolaţi la locul de muncă câte 14 zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că a fost instituită măsura izolării preventive la locul de muncă, pe perioade ciclice de câte 14 zile, pentru personalul angajat al tuturor structurilor rezidenţiale.

Salariaţii au fost împărţiţi în două serii, astfel încât să poată fi asigurată atât continuitatea, cât şi calitatea actului social.

“Pe parcursul perioadei de izolare, angajaţii vor fi cazaţi în centrul în care îşi desfăşoară activitatea, având un program de lucru de 12 ore, urmate de tot atâtea ore de repaus. După această perioadă, va urma o alta, similară, de izolare la domiciliu. În programarea turelor de serviciu se va ţine cont de planificările iniţiale, pentru ca supraveghetorii, infirmierele sau alte categorii să fie repartizaţi conform programului normal de lucru”, a explicat Maricel Popa.

El a explicat că, în cazul în care într-o familie, ambii soţi sunt angajaţi ai unor servicii sociale în cadrul DGASPC, aceştia vor fi programaţi pentru izolare la locul de muncă în serii consecutive.

“Este o situaţie dificilă pentru toţi, dar am găsit înţelegere din partea personalului din centrele noastre. Avem peste 1.000 de angajaţi care vor fi izolaţi la locul de muncă. Suntem conştienţi că fiecare dintre ei are acasă o familie, copii sau părinţi în vârstă de care acum, trebuie să stea departe o perioadă, dar este necesar ca centrele rezidenţiale să funcţioneze în condiţii de maximă securitate epidemiologică. Aceşti angajaţi dau dovadă de implicare şi responsabilitate, fac un efort considerabil. Încă o dată, putem spune că în sistemul asistenţei sociale avem oameni cu adevărată vocaţie şi pasiune pentru ceea ce fac şi le mulţumesc atât lor cât şi familiilor lor pentru efort şi altruism”, a mai spus preşedintele CJ Iaşi.

Maricel Popa a precizat că salariaţii care vor petrece cele 14 zile în centre vor fi informaţi despre prevederile Ordonanţei Militare nr. 8 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

“Pentru perioada de izolare la serviciu, angajatii vor beneficia de toate sporurile care se acordă în cadrul serviciului social în care îşi desfăşoară activitatea, raportat la noile condiţii de muncă. Totodată, sporul acordat pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale va fi majorat cu 100% pentru orele lucrate astfel, pe perioada aplicabilităţii ordonanţei militare”, a mai menţionat Maricel Popa. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

UPDATE: Incident grav în Mureș. Persoană acoperită de un mal de pământ

Publicat

O persoană a fost prinsă sub un mal de pământ, luni, în județul Mureș.

Potrivit ISU Mureș, incidentul a avut loc în localitatea Livezeni. Aici, o persoană este surprinsă sub un mal de pământ.

Intervin pompierii din Târgu Mureș.

Forțele de intervenție au reușit extragerea victimei surprinse sub malul de pământ, persoana este conștientă și a fost predată echipajului SMURD.

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicul siberian care l-a tratat pe Navalnîi a dispărut

Publicat

Medicul din Siberia care l-a tratat pe principalul oponent al președintelui rus Vladimir Putin Alexei Navalnîi, după ce și-a pierdut cunoștința în timpul unui zbor în Rusia anul trecut, a dispărut, a anunțat poliția rusă, citată de Reuters.

Poliția din regiunea Omsk, la aproximativ 2.200 km la est de Moscova, a declarat că medicul Alexander Murakhovsky a părăsit vineri o facilitate de vânătoare aflată în pădure cu un vehicul de teren și nu a mai fost văzut de atunci.

Serviciile de urgență, drone, un elicopter și voluntari s-au alăturat efortului de căutare.

Murakhovsky a fost medicul șef al spitalului din orașul siberian Omsk care l-a tratat pe Navalnîi. Ulterior, Murakhovsky a fost promovat în funcția de ministru regional al sănătății.

După negocieri tensionate cu autoritățile, Navalnîi a fost transportat cu avionul în Germania, de la Omsk pentru tratament suplimentar.

Testele de laborator din trei țări europene au stabilit că Navalny a fost otrăvit. Kremlinul a respins în repetate rânduri acuzațiile că autoritățile ruse ar fi încercat să-l omoare pe Navalnîi. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Accidentele se țin lanț. Femeie rănită într-o coliziune în Dâmbovița

Publicat

O persoană a fost rănită, luni, într-un accident produs în județul Dâmbovița.

Primele date arată că accidentul s-a produs pe DN 7, la Lungulețu.

Aici s-a produs o coliziune între două autoturisme conduse de un bărbat de 52 de ani și o femeie de 22 de ani.

În urma impactului, femeia a fost rănita, fiind transportată la spital.

Polițiștii efectuează cercetarea la fața locului, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașină scăpată de sub control în Ilfov. Șoferul e în stare critică

Publicat

Un accident rutier a avut loc, luni, în județul Ilfov. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra volanului și s-a izbit de stâlpi.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN2 București-Urziceni, în apropierea localității Afumați, județul Ilfov, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a izbit stâlpii delimitatori mediani.

Șoferul autovehicului este rănit grav, primind îngrijiri medicale la fața locului.

Traficul se desfășoară îngreunat pe sensul către Urziceni, pe o singură bandă.

Citește mai departe