Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.000 de angajaţi din sistemul rezidenţial al Direcției pentru Protecția Copilului Iași, în izolare la locul de muncă

Publicat

angajati

Peste 1.000 de angajaţi din sistemul rezidenţial al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi sunt izolaţi la locul de muncă câte 14 zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că a fost instituită măsura izolării preventive la locul de muncă, pe perioade ciclice de câte 14 zile, pentru personalul angajat al tuturor structurilor rezidenţiale.

Salariaţii au fost împărţiţi în două serii, astfel încât să poată fi asigurată atât continuitatea, cât şi calitatea actului social.

„Pe parcursul perioadei de izolare, angajaţii vor fi cazaţi în centrul în care îşi desfăşoară activitatea, având un program de lucru de 12 ore, urmate de tot atâtea ore de repaus. După această perioadă, va urma o alta, similară, de izolare la domiciliu. În programarea turelor de serviciu se va ţine cont de planificările iniţiale, pentru ca supraveghetorii, infirmierele sau alte categorii să fie repartizaţi conform programului normal de lucru”, a explicat Maricel Popa.

El a explicat că, în cazul în care într-o familie, ambii soţi sunt angajaţi ai unor servicii sociale în cadrul DGASPC, aceştia vor fi programaţi pentru izolare la locul de muncă în serii consecutive.

„Este o situaţie dificilă pentru toţi, dar am găsit înţelegere din partea personalului din centrele noastre. Avem peste 1.000 de angajaţi care vor fi izolaţi la locul de muncă. Suntem conştienţi că fiecare dintre ei are acasă o familie, copii sau părinţi în vârstă de care acum, trebuie să stea departe o perioadă, dar este necesar ca centrele rezidenţiale să funcţioneze în condiţii de maximă securitate epidemiologică. Aceşti angajaţi dau dovadă de implicare şi responsabilitate, fac un efort considerabil. Încă o dată, putem spune că în sistemul asistenţei sociale avem oameni cu adevărată vocaţie şi pasiune pentru ceea ce fac şi le mulţumesc atât lor cât şi familiilor lor pentru efort şi altruism”, a mai spus preşedintele CJ Iaşi.

Maricel Popa a precizat că salariaţii care vor petrece cele 14 zile în centre vor fi informaţi despre prevederile Ordonanţei Militare nr. 8 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

„Pentru perioada de izolare la serviciu, angajatii vor beneficia de toate sporurile care se acordă în cadrul serviciului social în care îşi desfăşoară activitatea, raportat la noile condiţii de muncă. Totodată, sporul acordat pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale va fi majorat cu 100% pentru orele lucrate astfel, pe perioada aplicabilităţii ordonanţei militare”, a mai menţionat Maricel Popa. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina

Publicat

andrzej duda

Numai Ucraina are dreptul de a-şi decide viitorul, a declarat duminică preşedintele polonez în parlamentul ucrainean, devenind primul lider străin care susţine un discurs în persoană în legislativul acestei ţări de la începutul invaziei ruse, relatează Reuters.

Kievul a exclus orice acord de pace care ar implica cedarea de teritorii şi a respins apelurile la un armistiţiu care ar implica rămânerea forţelor ruse în zonele pe care le-au ocupat, afirmând că asta nu ar face decât să dea timp Moscovei pentru a-şi reface forţele.

„Voci îngrijorătoare au apărut, afirmând că Ucraina ar trebui să cedeze la cererile lui Putin. Numai Ucraina are dreptul să decidă în privinţa viitorului său… nimic despre voi sau fără voi”, a spus Andrzej Duda, fiind ovaţionat în picioare în Verhovna Rada.

Duda a mai afirmat că comunitatea internaţională trebuie să-i ceară Rusiei să se retragă complet din Ucraina.

 

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina: va fi o lovitură uriaşă

„Dacă Ucraina este sacrificată pentru motive economice sau ambiţii politice – fie şi un singur centimetru din teritoriul său – va fi o lovitură uriaşă nu numai pentru naţiunea ucraineană, ci pentru întreaga lume occidentală”, a spus Duda.

Locul de naştere al sindicatului Solidaritatea care a jucat un rol în căderea comunismului în Estul Europei, Polonia are de multă vreme relaţii tensionate cu Rusia. După invazia rusă din Ucraina, Varşovia a fost unul dintre aliaţii cei mai fermi ai Kievului.

Primul lider străin care susţine un discurs în Parlamentul din Ucraina: sancţiuni mai dure împotriva Rusiei

Polonia este un avocat puternic al unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi a fost vocală în susţinerea acordată Ucrainei în demersul său de a adera la UE.

„Nu voi avea odihnă până când Ucraina nu va deveni membră a Uniunii Europene”, a dat asigurări Duda duminică.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Ucraina spune că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război

Publicat

ukraina

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război.

Potrivit statisticii prezentate de partea ucraineană, 29.050 de militari ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina.

 

Ucraina spune că aproape 30.000 de militari ruși au murit în război: Rusia are și alte pierderi

 

De asemenea, Rusia are pierderi foarte mari la vehicule și echipamente militare. 1.285 de tancuri, 204 avioane, 170 de elicoptere, 3.141 de mașini, 599 de sisteme de artilerie și 13 nave au fost distruse, mai susține Ministerul Apărării din Ucraina.

Informațiile nu au putut fi verificate prin surse independente. MEDIAFAX

Sursă foto: Mikhail Khodorkovsky

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital

Publicat

untitled

Un carambol cu 4 mașini s-a produs, duminică, pe o șosea din județul Cluj. Două persoane au ajuns în spital.

Accidentul a avut loc pe varianta Vâlcele – Apahida, conform ISU Cluj.

 

Carambol pe o șosea din județul Cluj. Patru mașini s-au ciocnit, două persoane au ajuns în spital: ocupanții erau ieșiți din mașini

 

Pompierii au găsit la fața locului patru autoturisme avariate, iar ocupanții erau ieșiți din acestea.

Trei persoane au solicitat consult medical, iar două dintre ele au fost transportate la spital. Prezentau afecțiuni ușoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un adolescent din Botoșani parcă a intrat în pământ. Familia a cerut ajutorul polițiștilor. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

78e3a45a f96c 4519 8a6d 41dc9885ea31 899x600.jpg

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui tânăr de 17 ani, din comuna Cristinești, care, în noaptea de 21 spre 22 mai a.c., a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

Semnalmente: 1,69 m înălțime, aproximativ 60 de kilograme, păr blond, ochi căprui, constituție atletică.

Vestimentație: hanorac colorat galben cu negru, pantaloni negri, în picioare purta adidași negri.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112, sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe