Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.000 de angajați MAI, mobilizați pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la alegerile parțiale

PublicatArhivă foto

Peste 1.000 de angajați MAI vor fi mobilizați pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona celor 176 de secții de vot la alegerile parțiale care vor avea loc duminică, precizează purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„În ziua votului vor fi mobilizați peste 1.000 de angajați MAI pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona secțiilor de vot, cercetarea sesizărilor privind săvârșirea unor contravenții sau infracțiuni electorale și constituirea rezervelor de intervenție. Precizez că echipajele de polițiști și jandarmi vor asigura protecția celor 176 de secții de votare inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică.

De la nivelul IGPR și al IGJR au fost desemnați ofițeri pentru activități de sprijin a structurilor din cele 23 de județe în care se desfășoară alegeri. Astăzi (vineri – n.r.) are loc instruirea acestora și, ulterior, deplasarea către județele repartizate”, anunță purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Alegătorii români își pot exercita dreptul de vot pe baza unuia dintre actele de identitate

Ea reamintește că alegătorii români își pot exercita dreptul de vot numai pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare, iar actele de identitate care au expirat începând cu data de 01 martie 2020, își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.

De asemenea, Dajboc precizează că și la alegerile locale de duminică va fi folosit Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot și de Prevenire a Votului Ilegal.

„De la începutul campaniei electorale, efectivele MAI au asigurat ordinea și liniștea publică la 64 de manifestări electorale organizate în 27 de localități din 12 județe.

Trei manifestări electorale

Pentru ziua de astăzi sunt programate trei manifestări electorale. Au fost sesizate 22 de incidente electorale dintre care 14 confirmate, 4 neconfirmate și 4 în curs de verificare. În urma activităților de cercetare desfășurate de polițiști până acum s-au constatat 8 infracțiuni dintre care patru pentru coruperea alegătorilor. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, dintre care: două amenzi în valoare de 15.600 de lei și două avertismente scrise.

Permiteți-mi să prezint acum o serie de contravenții și infracțiuni prevăzute de actele normative care privesc alegerile locale”, menționează Dajbog.

Duminică se vor organiza alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, respectiv pentru consiliul local în 36 de localități din 23 de județe.

sursa: mediafax.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Șofer rănit într-un accident în Bistrița-Năsăud. Coliziune între o mașină și un camion

Publicat

Miercuri dimineață, polițiștii Serviciului Rutier au intervenit la un accident de circulație pe Drumul Național 17, la ieșire din Mureșenii Bârgăului spre Piatra Fântânele.

O autoutilitară condusă de un bărbat de 37 de ani din Drăgoiești, județul Suceava, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Prundu Bârgăului.

În urma impactului a rezultat rănirea șoferului de 21 de ani care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Amendă pentru Petromidia. Compania nu a respectat normele de mediu după explozia din iulie

Publicat

Comisarii Gărzii de Mediu au amendat Petromidia cu 100.000 lei, după ce au primit mai multe petiții de la oameni din Năvodari. Compania nu ar fi respectat normele de mediu după explozia din 2 iulie, în urma căreia trei angajați au murit.

„Pentru soluționarea unor petitții transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie – curățare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021. S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei”, transmite Garda de Mediu.

Pe 2 iulie, un incediu a izbucnit în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia.

Potrivit informaţiilor de la acel moment, cinci angajaţi ai companiei se aflau la locul accidentului. În urma exploziei, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind transferate, în 5 iulie, cu arsuri grave, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la o clinică din Germania, cu un avion militar. Unul dintre ei a murit în 13 iulie, iar al doilea, după doar patru zile. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Pericol în Prahova. O cisternă plină cu combustibil s-a ciocnit cu o mașină

Publicat

O cisternă încărcată cu 26 tone GPL s-a ciocnit, miercuri dimineață, cu o mașină.

Accidentul rutier s-a produs între o cisternă cu 26 tone GPL și un autoturism, pe DN1 B, la ieșire din Mizil spre Buzău.

În cisternă se afla doar șoferul, iar în mașină doi ocupanți.

Nu sunt persoane rănite și nici scurgeri de combustibil.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei accidente în județul Prahova, în doar câteva ore. Cinci oameni au ajuns la spital

Publicat

Trei accidente s-au produs în județul Prahova, în doar câteva ore, în noaptea de marți spre miercuri. În total, cinci oameni au ajuns la spital.

Noaptea, pe raza localității Mizil a avut loc un accident rutier cu 4 autoturisme, din care 1 tractată și 1 parcată. Au fost implicate 8 persoane.

În urma impactului o persoană a rămas prinsă în mașină, conștientă.

După evaluarea medicală, 3 persoane au fost transportate la spital.

Pompierii au intervenit cu o descarcerare, o mașină de stingere și o ambulanță.

Un alt accident a fost în Comarnic, cartierul Posada. Au fost implicate 2 mașini cu 2 ocupanți. Cei doi au fost transportați la UPU de SAJ și SMURD. Traficul e restricționat.

Al treilea accident a fost marți seară în Măgurele. Au fost implicate un auto și o căruță. Doi cai au murit, dar nu au fost persoane rănite.

Citește mai departe