Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.000 de centre pentru persoane cu nevoi speciale au fost verificate. Au fost aplicate amenzi de 10 milioane de lei

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

În decursul a două zile, luni și marți, echipe mixte de control au efectuat verificări la nivel național în 1.037 de centre rezidențiale destinate persoanelor minore, vârstnice și cu dizabilități. Ca rezultat al neregulilor constatate, s-au aplicat 3.640 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei.

„Prin ordinul viceprim-ministrului şi ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a dispus prefecţilor măsuri organizatorice şi de coordonare, respectiv de colectare şi centralizare a rezultatelor acţiunilor efectuate. Raportarea datelor s-a realizat către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerului Sănătăţii, respectiv, spre informare, către Ministerul Afacerilor Interne”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, joi, AGERPRES.

Cu privire la centrele verificate, au fost dispuse 56 de măsuri complementare (43 de suspendare, şapte de retragere a autorizaţiei sanitare de funcţionare şi 6 de închidere), la 5,4% din acestea.

La faţa locului au fost evaluate 13.044 de persoane rezidente, din care 144 de persoane au necesitat relocarea (1,1%).

„Au fost întocmite nouă dosare penale, din care cinci vizează infracţiuni contra persoanei şi patru infracţiuni de natură economică.

Au fost constatate şi aplicate 3.640 sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativă de 10 milioane lei”, arată sursa citată.

La nivelul municipiului Bucureşti şi celor 41 de judeţe s-au constituit echipe mixte de control formate din reprezentanţi din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Inspectoratelor Teritoriale pentru Muncă (ITM), Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP), Autorităţii Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – structuri de poliţie şi pentru situaţii de urgenţă.

Suplimentar, în anumite situaţii, la activităţile de control au fost cooptate şi structurile teritoriale de asistenţă socială şi protecţia copiilor (DGASPC, DASPC, servicii etc.), aflate în subordinea primăriilor. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Electrica Furnizare: schimbări la facturi din februarie. Consultanță privind noutățile, pentru clienți, până în 1 martie. Program

Publicat

electrica furnizare: schimbări la facturi din februarie. consultanță privind noutățile,

Electrica Furnizare a anunțat schimbări privind facturile de energie electrică și gaze naturale. Detalii despre noutăți și modalitățile de plată vor putea fi obținute și de la punctele de relații cu clienții, unde este program prelungit.

Potrivit companiei, odată cu finalizarea optimizărilor complexe ale sistemelor informatice, au fost implementate, începând cu luna februarie, o serie de modificări ce vizează:

  • structura facturilor de energie electrică/gaze naturale
  • noile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Departament pentru combaterea dezinformării, înființat de Meta. Va viza și conținutul generat cu ajutorul AI

Publicat

departament pentru combaterea dezinformării, înființat de meta. va viza și

Meta va înființa un departament pentru combaterea dezinformării, în perioada dinaintea alegerilor europarlamentare. Este vizat inclusiv conținutul creat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI). 

Alegerile au loc în prima parte a lunii iunie.

Vezi și: Calendar alegeri 2024. Situație atipică: Primarii nou aleși își preiau mandatele după câteva luni. Traseiștii, protejați

Departamentul va reuni experți din diverse domenii din cadrul Meta, precum inginerie, cercetare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rimetea, destinația turistică a anului 2024. A primit locul întâi între „Destinațiile FIJET România”

Publicat

rimetea, destinația turistică a anului 2024. a primit locul întâi

Rimetea, destinația turistică a anului 2024. Membrii Clubului Presei de Turism – FIJET România au ales comuna Rimetea din județul Alba drept destinația anului 2024 în România, pe primul loc, în proiectul intitulat „Destinațiile FIJET România”, ajuns la cea de-a doua ediție.

Clubul Presei de Turism – FIJET România a demarat, pentru al doilea an consecutiv, o acțiune de identificare a zece destinații deosebite din România.

Rimetea, destinația turistică a anului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie: Extrem de cald la început, apoi se întoarce frigul. Prognoza meteo PE REGIUNI

Publicat

vremea în transilvania și în țară până în 10 martie:

Vremea în Transilvania și în țară până în 10 martie: Extrem de cald la început, apoi se întoarce frigul. Meteorologii anunță că sfârșitul iernii 2024 va aduce o vreme neobișnuit de caldă pentru data din calendar. Va fi extrem de cald, cu temperaturi maxime ce urcă, în unele zone, până la valori de 18 grade Celsius. Apoi, se anunță o scădere bruscă a temperaturilor, un val de frig care va afecta toate regiunile țării.

Potrivit estimărilor ANM, după 5 – 6 martie se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe