EVENIMENT
Peste 1.000 de percheziţii, efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice de la începutul anului

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat de la începutul acestui an până în prezent controale, verificări şi investigaţii ample pentru combaterea ilegalităţilor economico-financiare, fiind desfăşurate peste 1.000 de percheziţii şi fiind întocmite peste 3.700 de dosare penale, cele mai multe de evaziune fiscală, înşelăciune şi contrabandă, a informat IGPR.
Astfel, structurile de investigare a criminalităţii economice din ţară au desfăşurat 86 de acţiuni de amploare pentru destructurarea grupărilor infracţionale şi probarea activităţii infracţionale, în dosare penale complexe. În cadrul acestor dosare, au fost efectuate 1.095 de percheziţii domiciliare şi au fost puse în aplicare 879 de mandate de aducere, se arată într-un comunicat transmis luni de IGPR.
De asemenea, poliţiştii au efectuat cercetări în 3.787 de dosare penale privind infracţiuni economico-financiare, înregistrate în primele 3 luni ale anului.
Pe lângă dosarele penale instrumentate în baza competenţei, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat cercetări şi în dosarele în care urmărirea penală se efectuează de procuror, în baza a 1.572 de ordonanţe de delegare, din care 653 înregistrate în cursul perioadei menţionate.
În urma cercetărilor desfăşurate, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 2.546 de persoane bănuite de infracţiuni economice.
Totodată, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 193 de persoane (arestare preventivă – 48, arest la domiciliu – 11, control judiciar pe cauţiune – 3, control judiciar – 101 şi reţinere – 30) şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 360.000.000 de lei.
Pentru alte nereguli, poliţiştii au aplicat 2.782 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.500.000 de lei.
Cele mai multe dosare penale instrumentate au fost circumscrise evaziunii fiscale şi înşelăciunilor, contrabandei, drepturilor de proprietate intelectuală, achiziţiilor publice şi spălării banilor.
În domeniul combaterii evaziunii fiscale au fost efectuate cercetări în 10.408 dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 488 de ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 30 de persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de aproape 230.000.000 de lei.
Potrivit sursei citate, în domeniul combaterii înşelăciunilor au fost efectuate cercetări în 9.719 dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 196 de ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 44 de persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 27.000.000 de lei.
În domeniul combaterii contrabandei au fost efectuate cercetări în 2.253 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 105 ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 73 de persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare de peste 3.800.000 de lei. În acest domeniu, în perioada ianuarie – martie 2021 au fost înregistrate, la nivelul Poliţiei Române, 412 de dosare penale, în care sunt cercetate 606 persoane. Ca urmare a activităţilor efectuate, au fost capturate 12.370.923 de ţigarete şi 8.947 kg. de tutun, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 139.000 de lei.
Conform IGPR, în domeniul protejării drepturilor de proprietate intelectuală au fost efectuate cercetări în 2.759 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 26 de ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost aplicate măsuri asigurătorii în valoare aproape 2.900.000 de lei.
În vederea combaterii neregulilor ce se comit în domeniul achiziţiilor publice au fost efectuate cercetări în 1.194 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 145 de ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 5 persoane şi au fost aplicate măsuri asigurătorii de 1.400.000 de lei.
În domeniul combaterii spălării banilor au fost efectuate cercetări în 1.392 de dosare de urmărire penală aflate în instrumentare proprie şi în baza a 65 ordonanţe de delegare din partea unităţilor de parchet. În cadrul acestor activităţi, au fost aplicate măsuri asigurătorii de peste 66.000.000 de lei. AGERPRES
EVENIMENT
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, apel pentru donare de sânge. Este nevoie de donatori cu grupele 0 negativ și AB pozitiv

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a transmis marți un apel pentru donarea de sânge. Potrivit acestora, este nevoie urgentă de donatori cu grupele 0 negativ și AB negativ.
„Avem mare nevoie de donatori cu grupele O negativ si AB negativ, grupe rare de sânge. Viața multor bolnavi depinde de transfuzia de sânge. Vă așteptăm la donare”, au trasmis reprezentanții CTS Alba.
Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 07:30 – 11:00.
În…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Așa se țese povestea omului: un suflet nemuritor, învățând să-și găsească drumul printre încercările unui trup trecător. Dacă omul ar fi întrebat ce a făcut cu viața aceasta, va putea răspunde cu liniște:“am învățat să iubesc ceea ce este veșnic. Și să las să moară ceea ce este trecător.”Un drum al patimii, al durerii și, în cele din urmă, al iubirii care eliberează.
Sufletul omului, prins între cer și pământ, se zbate într-o luptă…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăriile municipiilor vor putea finanța spitalele județene, din bugetele proprii. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Primăriile municipiilor din România vor putea aloca minim 5% din bugetul local aprobat pentru finanțarea spitalelor de interes județean, indiferent de subordonarea acestora, potrivit unui proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, adoptat marți de Camera Deputaților.
S-au înregistrat 240 de voturi în favoarea propunerii legislative și 56 de voturi contra, scrie Agerpres.
Propunerea legislativă are ca obiect de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Primarul Emil Boc a anunțat, marți, că 4326 de clujeni primesc înainte de sărbătorile pascale 225 de lei pe card prin Programul anual Alimente, precizând că, la Cluj-Napoca, ”nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat!”.
”Programului Alimente, finanțat de la bugetul local, vine în sprijinul persoanelor care se află în situații dificile de viață și care au nevoie de ajutorul nostru. Suma totală alocată prin acest program este de 450 de lei care se livrează…
Citește mai mult pe Cluj24.ro