Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.000 de persoane, preluate de polițiști din zonele de frontieră, în ultimele 24 de ore

Publicat

Poliţiştii au preluat, în ultimele 24 de ore, 326 de autovehicule cu 1.034 de persoane din zonele de frontieră şi au verificat 50.800 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina.

„Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a şase dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 7.741 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 16.600.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei”, informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au realizat 2.623 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.162 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112, fiind organizate 216 acţiuni.

„98 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea şi 11 persoane urmărite au fost depistate. În trafic, poliţiştii au constatat 72 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 128 de permise şi retrase 111 certificate de înmatriculare”, arată sursa citată.

Peste 14.000 de poliţişti au acţionat, miercuri, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

Poliţiştii au verificat şi respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină şi a celor impuse, pe timpul Stării de Urgenţă, unităţilor comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalităţii economice.

„În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de aproape 4.193 de poliţişti locali, alăturându-se, în activităţile în sistem integrant, şi jandarmi şi efective ale MApN”, precizează IGPR. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Legea offshore, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Publicat

iohannis
Arhivă foto

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea Offshore.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 25 mai 2022, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022)”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Legea offshore a fost aprobată în această lună de Camera Deputaților.

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos. Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul dezbaterilor.

Proiectul fusese aprobat anterior și de Senat.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe DN 7, în județul Vâlcea

Publicat

Arhivă foto

Vor fi restricții de circulație pe DN 7, în județul Vâlcea din cauza lucrărilor la partea carosabilă. Restricții vor avea loc în zilele de 25, respectiv 26 mai.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, pentru executarea lucrărilor de reparații necesare, circulația rutieră va fi restricționată pe DN 7, în județul Vâlcea, în perioada 25-26.05.2022, astfel:

– kilometrii 231+300 – 232, pe raza localității Câineni, se efectuează lucrări de consolidare grindă, între orele 08.00 – 16.00. Traficul se desfășoară pe jumătate de cale, doar când se toarnă beton;

– kilometrii 186+300 – 188+300, pe raza localității Gura Văii, se execută lucrări de asfaltare, în intervalul orar 19.00 – 06.30. Circulația se desfășoară pe un fir, alternativ, dirijată de piloți de trafic;

– kilometrii 161+400 – 162+300, pe raza localității Milcoiu, se lucrează la reparații asfaltice, între orele 22.00 – 06.30. Traficul se desfășoară pe jumătate de cale, dirijat de piloți.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu mare atenție în zona lucrărilor, să se asigure temeinic înainte de schimbarea benzii, semnalizând din timp această manevră și să reducă semnificativ viteza de deplasare.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Două case și anexele gospodărești, afectate de un incendiu de proporții în Neamț

Publicat

incendiu roznov neamt1

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri la două case aflate în orașul Roznov, județul Neamț.

Potrivit ISU Neamț, la ora 00:15 pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Libertății în orașul Roznov.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul și la acoperișul a două case și la anexe gospodărești cu posibilitatea propagării la o altă casă din imediata vecinătate.

Persoanele ce se aflau în cele două case cuprinse de flăcări s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, evitându-se propagarea flăcărilor la cea de-a treia casă dintr-o gospodărie învecinată.

FOTO: Două case și anexele gospodărești, afectate de un incendiu de proporții în Neamț: Ce a fost distrus în urma incendiului

Au ars: acoperișul pe o suprafață de 100 mp și bunuri materiale din interiorul locuinței, o magazie din lemn cu o suprafață de aproximativ 20 mp cu bunurile materiale din interior (3 mc de lemn, scule și unelte) și o bucătărie de vară.

incendiu roznov neamt

Proprietarul locuinței în vârstă de 84 de ani a fost intoxicat cu monoxid de carbon și a suferit arsuri, fiind preluat de echipajul SMURD și transportat la UPU Piatra Neamț.

La cea de-a două casă au ars 70 mp din acoperiș, tavanul din trei camere pe o suprafață de 40 mp, două magazii din lemn cu suprafața de aproximativ 30 mp, 15 ml din gardul de lemn și 400 kg de porumb depozitat într-una dintre magazii.

În a treia gospodărie afectată, au ars 2 mp din acoperișul unui adăpost pentru animale și 10 ml din gard.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire.

Citește mai departe

EVENIMENT

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun

Publicat

stb punct vanzare bilete calatorii sursa stb

Validatoarele inteligente vor fi disponibile în toate mijloacele de transport în comun în maximum o lună şi, astfel, vom putea valida direct cu cardul bancar titlurile de călătorie. Anunțul a fostr făcut marţi, în cadrul evenimentului Caravana Smart City, de către directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ.

„Pe partea de digitalizare s-au luat nişte măsuri. Începând de anul trecut s-a implementat şi în Bucureşti aplicaţia 24play pentru plata titlurilor de călătorie şi a abonamentelor. De luna trecută abonamentele pentru elevi şi studenţi pot fi eliberate şi pentru o perioadă mai mare de o lună, astfel încât aducem beneficii majore acestei categorii. Ne dorim ca pe viitor să avem o aplicaţie online printr-o legătură cu Ministerul Educaţiei, în aşa fel încât tineretul să fie primul beneficiar al achiziţiei online de abonamente.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comu. S-a început montajul validatoarelor inteligente

Anul trecut am declanşat procedura de achiziţie pentru validatoare inteligente, iar începând de săptămâna trecută s-a început montajul şi în maxim o lună vom putea valida direct cu cardul bancar în toate mijloacele de transport în comun. Am digitalizat în totalitate centrele de vânzare şi peste tot se plăteşte cu POS. Ne implicăm în continuare pentru integrarea acelor vending machine care există în centrele comerciale. Vor exista 2.000 de puncte de vânzare de acest fel cu beneficii imense”, a menţionat Criţ.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun. Două proiecte aflate în derulare, pentru modernizarea liniilor de tramvai 40 şi 55

„Aş pleca de la un moment zero, al semnării contractului de delegare pentru o perioadă de zece ani cu Asociaţia Metropolitană de Transport Bucureşti-Ilfov, cu o valoare de circa 14 miliarde de lei. E adevărat, sunt provocări multe dat fiind faptul că, în ultima perioadă, nu s-a investit în zona de infrastructură şi în achiziţia de material rulant. Avem proiecte.

Am început cu studiile de fezabilitate la nivel DALI (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie, n.r.) pe care le-am furnizat municipalităţii, astfel încât să putem accesa fondurile necesare investiţiilor, iar primele două proiecte au trecut prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti: e vorba despre liniile 40 şi 55.

Lucrăm în continuare şi furnizăm toate DALI-urile cu un termen de 7 iunie 2022. Acest lucru înseamnă modernizarea a 50,2 km de cale de rulare pentru tramvai, necesară atât de mult măririi vitezei de circulaţie a tramvaielor, pe de o parte, şi utilizării tramvaielor noi care o să sosească începând de luna viitoare în Bucureşti. E vorba despre cele o sută de tramvaie de 36 de metri, finanţate prin POR (Programul Operaţional Regional, n.r.).

În conformitate cu contractul semnat cu furnizorul, acesta e obligat să livreze câte patru tramvaie în fiecare lună. Primele tramvaie vor intra pe linia 41, iar următoarele pe linia 32”, a spus directorul general al STB.

De când se vor putea plăti cu cardul bancar călătoriile cu STB în toate mijloacele de transport în comun. Se dorește achiziția a peste 100 de tramvaie noi

De asemenea, Criţ a punctat că STB a finalizat documentaţia de atribuire pentru achiziţia a 100 de tramvaie de 12 metri şi documentaţia pentru achiziţia a 22 de tramvaie, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„E clar că trebuie să identificăm şi alte surse de finanţare şi în zona de infrastructură trebuie să facem tot ceea ce e posibil pentru a atrage fonduri din toate părţile. Poate chiar municipalitate ar trebui să se împrumute, pentru că orice modernizare aduce beneficii majore după aceea în exploatare”, a apreciat şeful STB.

În viziunea acestuia, deşi s-a reluat licitaţia pentru achiziţia a o sută de autobuze electrice, „avem o întârziere foarte mare”.

„În ultimii ani s-a luat măsura separării infrastructurii liniei de tramvai de zona carosabilului cu avantaje majore, cu o creştere a vitezei de circulaţie de la circa 13 km/h la circa 16 km/h.

Ca noutate, ţin să anunţ că o să finalizăm terminalul de pe strada Graţioasă, aflat în situaţie de blocaj de câţiva ani. E vorba de linia 5, care va face legătură între zona Băneasa şi centrul Capitalei. De asemenea, e în discuţie modernizarea celor 4 kilometri care au rămas nemodernizaţi pe linia 5. Mai sunt multe de făcut pe parte de modernizare peroane pe linia 41, dar credeţi-ne că ne implicăm şi până la sfârşitul anului totul va fi funcţional, astfel încât să nu mai avem peroane mai scurte decât lungimea tramvaielor. Mai mult decât atât, în cadrul municipalităţii s-a reluat licitaţia pentru circa o sută de autobuze electrice după discuţii purtate de către operatorul de transport cu responsabilii din primărie. Avem o întârziere foarte mare, din păcate.

Acest proiect trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 şi ne dorim o atribuire cât mai rapidă. Am solicitat ca această licitaţie să ia în considerare vehicule cu caracteristici omologate deja în Uniunea Europeană, fără caracteristici suplimentare, adică la livrare doar acel pantograf de alimentare să fie pus suplimentar”, a susţinut Adrian Criţ.

Asociaţia Română pentru Smart City, în parteneriat cu ADR Bucureşti-Ilfov, Consiliul Judeţean Ilfov şi Universitatea Politehnica Bucureşti, a organizat Caravana Smart City. Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

Agerpres

sursa foto: STB

Citește mai departe