Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.300 m.c. de lemn, confiscaţi în ultimele două săptămâni în Caraș-Severin

Publicat

politist

Peste 1.300 de metri cubi de lemn au fost confiscaţi pe raza judeţului Caraş-Severin numai în ultimele două săptămâni, au informat, joi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„În perioada 23 martie – 08 aprilie, poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, împreună cu specialişti silvici de la Gărzile Forestiere Timişoara şi Caraş-Severin au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, comise pe raza judeţului. În urma acţiunilor, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.000 de lei, şi a fost dispusă măsura complementară a confiscării faptice şi valorice a unui volum total de 1.340 metri cubi de lemn, de diferite specii şi sortimente, estimat la circa 266.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii împreună cu inspectorii silvici au efectuat verificări la societăţi comerciale de profil, ocoale silvice de pe raza judeţului şi transporturi de material lemnos, cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind provenienţa materialelor lemnoase înregistrate în aplicaţia SUMAL şi expedierea materialului lemnos din platformele primare, rezultând un volum total de 1.271 metri cub de lemn transportat peste volumul înregistrat în procesele verbale de reprimire. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 57.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

De asemenea, în ultimele trei zile, poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică- Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice şi Secţia 2 Poliţie Rurală Caransebeş, împreună cu specialişti de la Garda Forestieră Judeţeană Caraş-Severin, în cadrul unor verificări efectuate la societăţi comerciale de profil şi persoane fizice din zona Caransebeş, au aplicat, pentru neregulile constatate, alte patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei şi s-a dispus confiscarea totală a circa 70 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii şi sortimente, în valoare de aproape 22.000 lei. AGERPRES

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: „România prin ochii noștri”, proiect desfășurat la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

foto: „românia prin ochii noștri”, proiect desfășurat la Școala gimnazială

Consiliul elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, reprezentat de eleva Iris Pralea din clasa a VII-a C, a organizat joi, 14 martie, proiectul „România prin ochii noștri”. Acesta a avut ca scop dezvoltarea interesului pentru cunoașterea, păstrarea și transmiterea portului popular românesc, a tradițiilor și a obiceiurilor specifice poporului nostru.

Îndrumați de profesorii Mocanu Gligan Anca, consilier educativ, Popa Diane, Roman Ioan, Pop Camelia, dar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Mihnea Măruță: Rețelele sociale dau o șansă oricărui om sau copil, de oriunde de pe planetă

Publicat

maruta 1.jpg

Lui Mihnea Măruță nu i-a plăcut niciodată să apară la televiziune sau la radio. Acum n-a prea avut încotro deoarece și-a lansat, la editura Humanitas, volumul ”Identitatea virtuală”, teza sa de doctorat în filozofie, și acesta a fost pretextul sub care l-am atras în cursa podcast-ului ”Contraste” pe Cluj24 realizat de Florin Danciu.

Tema cărții este fascinantă pentru că trăim cu toții, conștient sau nu, în oceanul realităților virtuale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără de 20 de ani, ELECTROCUTATĂ după ce s-a urcat pe un tren aflat aproape de Gara Cluj-Napoca

Publicat

tren gara bun 1 e1700727763253.jpeg

Un echipaj SMURD și o autospecială cu modul de descarcerare, din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, au fost solicitate, sâmbătă dimineață, pentru a acorda primul ajutor calificat unei tinere, în vârstă de aproximativ 20 de ani, care s-a electrocutat pe o garnitură de tren garată în apropiere de Gara Cluj-Napoca.

Tânără de 20 de ani, ELECTROCUTATĂ după ce s-a urcat pe un tren aflat aproape de Gara Cluj-Napoca

Potrivit ISU Cluj, echipajele operative s-au deplasat de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: „Misiune imposibilă” de ecologizare pe Valea Arieșului, în Apuseni. „Este o groapă de gunoi dintr-un capăt în altul”

Publicat

video: „misiune imposibilă” de ecologizare pe valea arieșului, în apuseni.

„Misiune imposibilă” de ecologizare pe Valea Arieșului, în Apuseni. Amploarea dezastrului ecologic de pe Valea Arieșului i-a surprins chiar și pe voluntarii care au organizat o acțiune de ecologizare, vineri și sâmbătă, în zona Bistra. 

Președintele Asociației Apuseni Spirit, Radu Stoica a făcut vineri un apel la autorități și la oameni pentru a lua atitudine și a stopa dezastrul.

„Astăzi (n.r. vineri, 15 martie) fac parte, alături de Tom Cruise, din filmul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe