Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.400 de acțiuni și 1.511 persoane recuperate de salvamontiști, în luna februarie

Publicat

salvamontisti neamt 1

În luna februarie salvamontiștii au fost solicitați să intervină în 1.453 de acțiuni de salvare și de acordare a primului ajutor medical, acțiuni în care au fost salvate 1.511 persoane, anunță Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (ANSMR) și Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea, pe luna februarie a anului 2022, a celor 74 de formații salvamont aparținând celor 42 de structuri județene sau locale Salvamont din cele 24 de județe cu activitate de salvare montană din România. Zilnic, un număr de 550 – 600 de salvamontiști s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluență turistică mare, în punctele medicale și de intervenție din cca 90 de posturi și baze salvamont.

Dintre cele 1.511 persoane salvate, 607 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanță, 10 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar 4 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiștilor reducându-se la recuperarea acestora și transportul pentru predarea la serviciile IML.

Din numărul total de intervenții, 1.224 de intervenții au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, 88 de intervenții au avut loc în restul zonei montane – fiind salvate 146 de persoane, 137 de persoane s-au prezentat și au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 4 intervenții au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acțiuni la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină cu mijloacele și tehnicile lor specifice pentru soluționarea cazurilor.

Prin Dispeceratul Național Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone au fost primite, direct, 1.126 de apeluri prin care anunțau accidente montane și 94 apeluri care anunțau incendii în zona montană și submontană, restul apelurilor de urgență fiind primite și preluate direct de către salvamontiști prin Serviciul Unic de Urgență 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor salvamont.

De asemenea, în cursul lunii noiembrie s-au primit 1.420 apeluri prin care solicitau informații despre zona montană, dintre acestea, 739 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont-Vodafone/Fundația Vodafone, restul de 681 de apeluri fiind făcute direct structurilor Salvamont locale sau județene.

În cadrul celor 42 de structuri Salvamont din România activează ca personal operativ de intervenție un număr de circa 800 de salvatori montani atestați, peste 300 de salvatori montani angajați, 482 de salvatori montani voluntari, alături de care cca 350 de salvatori aspiranți și debutanți se află în diverse etape de formare profesională.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

Publicat

coaliția psd – pnl s a rupt la alegerile locale pentru

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Cele două partide au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat separat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.

Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. Tradiții și superstiții

Publicat

sfantu gheorghe cjcpt cluj.jpg

Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului, este sărbătorit de ortodocși la 23 aprilie.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru, 26 octombrie, este vara păstorilor, începutul anului pastoral.

Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Blaj și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 29 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud, Blaj și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Marți, 23 aprilie

  • Alba Iulia, străzile Dealul Furcilor, Emile Zola, Gardeniei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe