Connect with us

EVENIMENT

Peste 1.700 de urgențe medicale legate de consumul de droguri în România, potrivit Ministrului Sănătății

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a comunicat că în decursul anului precedent s-au înregistrat peste 1.700 de situații medicale de urgență cauzate de consumul de droguri, iar majoritatea pacienților afectați sunt tineri.

Număr semnificativ de urgențe medicale legate de consumul de droguri

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că anul trecut, în România, s-au înregistrat peste 1.700 de urgențe medicale asociate consumului de droguri.

Aceste incidente au avut ca protagoniști în principal tineri, însă datele sunt privite cu precauție din cauza reticențelor generate de incriminarea posesiei și consumului de droguri.

Rafila subliniază importanța prevenirii și educării în sănătate, în special în ceea ce privește tinerii.

El pledează pentru o educație amplă în școli, care să ofere informații cu privire la riscurile și efectele negative ale consumului de droguri, alcool și tutun.

O astfel de abordare ar putea contracara trendul îngrijorător al consumului de droguri în România.

Sprijin pentru pacienții cu urgențe legate de droguri

Ministrul subliniază că toate spitalele de psihiatrie oferă servicii de urgență pentru pacienții care au nevoie de asistență în caz de intoxicație acută cu substanțe psihoactive.

De asemenea, există o rețea națională ce oferă servicii de dezintoxicare și consiliere psihologică, inclusiv pentru persoanele afectate de consumul de droguri.

Implicarea familiei în procesul de tratament

Rafila subliniază că tratarea dependenței de droguri este un proces complex, în care familia joacă un rol crucial. Intervenția și sprijinul familiei sunt esențiale pentru a preveni sau trata consumul de droguri. Ministrul exemplifică importanța acestui sprijin în contextul unui incident recent, subliniind că este necesară implicarea activă și susținerea din partea familiilor afectate de consumul de droguri.

Necesitatea prevenirii și sprijinului integrat

Raportarea a peste 1.700 de urgențe medicale legate de consumul de droguri arată nevoia stringentă de educație, prevenție și sprijin pentru pacienții afectați.

Ministerul Sănătății pune accent pe prevenție și educație pentru a schimba paradigma consumului de droguri în rândul tinerilor și pentru a oferi soluții integrate pentru tratarea dependenței.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer din Alba, depistat în timp ce conducea o autoutilitară cu defecțiuni tehnice grave, pe Autostrada A1 Sebeș – Sibiu

Publicat

control trafic autostrada.jpeg

Un șofer din județul Alba s-a ales cu permisul suspendat 90 de zile și cu amendă de 2.755 de lei după ce a fost prins pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu în timp ce conducea o autoutilitară care prezenta defecțiuni tehnice grave. Potrivit IPJ Sibiu, autovehiculul prezenta defecțiuni periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei, sistemul de lumini era nefuncțional, anvelopele erau de alte dimensiuni iar oglinzile laterale erau defecte.

În perioada 27 – 29 septembrie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Crosul bobocilor”, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

foto: „crosul bobocilor”, la colegiul național militar „mihai viteazul” din

Elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat vineri, 29 septembrie, la competiția internă „Crosul bobocilor”.

Devenit tradiție în colegiul militar, concursul a reunit la stat bobocii, care și-au demonstrat abilitățile în vederea selecției în lotul de atletism al colegiului.

Profesorii de sport au testat deprinderile sportive ale elevilor din clasele a IX-a și rezistența acestora la proba de alergare pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mașină RĂSTURNATĂ în Poieni. Un bărbat, transportat la spital de SMURD

Publicat

poie 1 e1696068565350.jpeg

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, sâmbătă, la un accident rutier petrecut pe raza localității Poieni.

În accident a fost implicat un singur autoturism, care era răsturnat atunci când au ajuns echipajele operative la fața locului. Din fericire, nu au existat victime încarcerate, iar doi bărbați au primit îngrijiri medicale.

”În cele din urmă, unul dintre aceștia, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost transportat la spital. La…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Data până la care românii vor plăti prețuri subvenționate la energie electrică și gaze. Anunțul ANRE

Publicat

data până la care românii vor plăti prețuri subvenționate la

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE) au anunţat data până la care preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate.

Românii vor plăti preţuri mai mici la facturile de la lumină şi gaze încă un an şi jumătate, până la sfârşitul lunii martie 2025.

Măsura plafonării se menţine pentru a asigura stabilitatea tarifelor pentru populaţie şi pentru consumatorii industriali.

În plus, românii primesc asigurări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe