Connect with us

ACTUALITATE

Peste 10.000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă au fost emise, în decurs de o săptămână

Publicat

certificate situatii de urgenta

Peste 10.000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă au fost emise online în decurs de o săptămână, a declarat, joi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de afaceri, Virgil Popescu, în debutul şedinţei de Guvern.

„Este funcţional (sistemul online de eliberare a certificatelor – n.r.). Duminică facem o săptămână de când este funcţional. În dimineaţa aceasta, când m-am uitat, erau emise peste 10.000 de Certificate de Situaţie de Urgenţă. Nu avem niciun fel de problemă tehnică din punct de vedere al aplicaţiei. Avem şi linie telefonică dedicată, unde sunt colegi de-ai noştri de la Departamentul Mediul de Afaceri, care răspund permanent la telefon. Avem mii de telefoane de întrebări, reuşim să-i învăţăm despre acest lucru, cum să opereze şi să le spunem la ce folosesc aceste certificate”, a spus Popescu.

Acordarea certificatelor se face online, fără nicio intervenţie din partea ministerului de resort

Aplicaţia dedicată eliberării Certificatelor de Situaţie de Urgenţă este activă de duminică seara. Certificatele de Situaţie de Urgenţă sunt emise în două forme: TIP 1 (Albastru) – pentru întreruperea totală sau parţială a activităţii, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autorităţile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgenţă decretate (afectaţi de Ordonanţele Militare); TIP 2 (Galben) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procentaj de minimum 25% faţă de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Metro Urban cere premierului FINANȚAREA obiectivelor de DEZVOLTARE din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu

Publicat

ciuca 4.jpg

Metro Urban, o asociație care promovează metroul și trenul metropolitan îi cere prim-ministrului Nicolae Ciucă să finanțeze și obiectivele de dezvoltare ale comunelor care compun zona metropolitană Cluj-Napoca .

Reprezentanții Metro Urban consideră de bun augur vizita prim-ministrului Nicolae Ciucă în Cluj-Napoca, cât și susținerea declarativă a obiectivelor de dezvoltare și de infrastructură din județul Cluj, în special din zona metropolitană.

Metro Urban: Investițiile trebuie continuate

Susținerea financiară guvernamentală a proiectelor <<Centurii Metropolitane Cluj>> și <<Metrou Cluj>> este așteptată și importantă, însă în egală măsură și prioritare sunt investițiile directe în obiective din Florești, Gilău, Baciu, Apahida, Chinteni și Feleacu, comune legate ombilical de municipiul Cluj-Napoca și a căror dezvoltare trebuie susținută guvernamental, spun aceștia.

Citește și: Ciucă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Săptămâna prevenirii criminalității în Alba: Lecții de educație rutieră și acțiuni preventive susținute de polițiști

Publicat

ipj alba lectii copii 2 1000x600.jpeg

Activitățile desfășurate de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba,  în cadrul evenimentului  ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, au avut peste 4.000 de beneficiari în perioada 22– 27 mai (elevi, cadre didactice, femei, vârstnici, membri ai asociaţiilor de proprietari). Vineri, ultima zi din cadrul evenimentului național  a fost dedicată creșterii siguranței rutiere și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Polițiștii au susținut lecții de educație rutieră în unități de învățământ din județul Alba, la care au luat parte preșcolari și elevi.

Pe lângă lecțiile teoretice, au fost organizate lecții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludovic Orban: Am un gust amar că oameni precum Boc, Buda, Tișe au ajuns la asemenea hal de prostituție să joace tango cu PSD

Publicat

orban 1.jpg

Președintele Partidului Forța Dreptei Ludovic Orban a declarat că a rămas cu un gust amar după ce a văzut că foștii săi colegi din PNL, Boc, Buda, Tișe au putut să ajungă la un asemenea hal de prostituție încât să joace tango cu PSD.

Orban a declarat vineri la prezentarea filialei Cluj a Forței Dreptei că decizia de a refuza complicitatea cu PSD, impusă de Iohannis, este principalul motiv care a stat la baza deciziei sale de a porni noua construcție politică

”Forța Dreptei are menirea de a construi un pol politic de dreapta care să reprezinte electoratul de dreapta trădat de PNL și Iohannis. Peste 60% dintre români consideră că PSD etse un partid care face rău României.

orban 2

Conducerea PNL, care avea posibilitatea de a continua un program de centru dreapta, a preferat să aducă PSD la putere. Pentru mine și colegii mei a fost momentul în care am spus un nu categoric. Astăzi, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Calendar an școlar 2022-2023 în Alba: când vor avea elevii vacanța din februarie, decisă la nivel județean

Publicat

isj alba1.jpg

Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis perioada de vacanță de o săptămână din luna februarie, care era lăsată de minister la alegerea IȘJ local.

Elevii vor avea, anul viitor, vacanță de o săptămână din 20 februarie.

Reamintim că structura anului școlar a fost modificată. Pentru 2022-2023 vor fi alternate module de învățare de 6-8 săptămâni cu module de repaus, vacanțe scurte.

Anul şcolar 2022 – 2023 începe la data de 1 septembrie 2022, se încheie la data de 31 august 2023 şi are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.

Cursurile anului şcolar 2022 – 2023 încep la data de 5 septembrie 2022, prevede ordinul ministrului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate