Connect with us

ACTUALITATE

Peste 10.000 de turişti pe plajele sălbatice din Rezervaţia Delta Dunării

Publicat

Peste 10.000 de turişti, cu aproximativ 4.000 de autovehicule, au vizitat zilnic, la finalul săptămânii trecute, plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), au anunţat luni, pe pagina de Facebook, reprezentanţii Administraţiei RBDD.

Administraţia RBDD a amintit că în aceste zone sunt specii care trebuie protejate.

Cei mai mulţi turişti, peste 8.000, cu 3.000 de maşini, zilnic, au fost observaţi pe plaja de la Vadu, iar cei mai puţini, 320 de turişti cu 150 de maşini, au fost văzuţi pe plaja Midia.

„Din păcate, mulţi dintre aceştia nu au respectat regulile de acces într-o arie protejată. Astfel, sute de turişti au călcat cu maşinile şi rulotele vegetaţia existentă în habitatele de interes comunitar şi au campat pe plajă. Pentru aceste fapte, inspectorii ecologi au dat avertismente şi au aplicat amenzi”, se arată în anunţul Administraţiei RBDD.

Sursa menţionată nu specifică însă cuantumul şi numărul sancţiunilor aplicate, dar aminteşte că zonele costiere naturale Vadu şi Corbu fac parte din RBDD şi au statut de „Site Natura 2000”, incluzând habitate şi specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european şi mondial.

„Pentru protejarea acestor zone pe termen lung, vizitatorii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un comportament responsabil faţă de natură, respectând regulile de vizitare”, se mai arată în anunţul Administraţiei RBDD.

Potrivit aceleiaşi surse, pe plaja de la Corbu, la finalul săptămânii trecute au fost observaţi, zilnic, 1.700 de turişti cu 480 de autovehicule.

Plajele sălbatice din RBDD constituie una dintre cele mai importante atracţii pentru turişti, datorită lipsei facilităţilor moderne, însă activitatea de campare în zonele respective a fost criticată sau acceptată de conducerile Administraţiei Rezervaţiei, în funcţie de opinia fiecărui guvernator. Astfel, dacă unii conducători ai instituţiei din subordinea Ministerului Mediului au preferat să nu aplice sancţiuni în contextul în care nu le oferă o alternativă celor care vor să se bucure de natură, alţi guvernatori au preferat să facă acţiuni ample de control.

Actualul guvernator al Rezervaţiei, Ion Munteanu, a declarat, pentru AGERPRES, că în şedinţa Consiliului ştiinţific care va avea loc luna viitoare va supune dezbaterii Regulamentul activităţilor pe plajele sălbatice din RBDD. AGERPRES

Sursa foto: facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a s-a modificat

Publicat

calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de

Publicitate

În vederea evitării suprapunerii cu perioada de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu, care va avea loc la Botoșani, vă comunicăm calendarul modificat al celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2024-2025, după cum urmează:

  • Limba și literatura română – miercuri, 16 aprilie 2025;
  • Matematică – joi, 17 aprilie 2025.

Menționăm că, în calendarul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe