Connect with us

ACTUALITATE

Peste 100.000 de lalele şi zambile produse în serele unui florar de 91 de ani din Arad, scoase pe piaţă de Mărţişor şi 8 Martie

Publicat

Sursa foto: youtube

Un florar din Arad care a împlinit 91 de ani are, în sere, peste 100.000 de zambile şi lalele, pe care le scoate pe piaţă de Mărţişor, afacerea fiind începută de tatăl său în 1921, iar arădeanul speră că va ajunge la vârsta la care va putea sărbători 100 de ani de când primele flori produse de părinţi au fost vândute.

Weil Alois locuieşte pe o stradă cu nume predestinat, strada Gladiolelor, din cartierul Aradul Nou. El este florar de aproape opt decenii, moştenind pasiunea de la tatăl său, care şi-a început această ocupaţie în 1921. În toţi aceşti ani, a cultivat milioane de flori pe care le-a vândut în pieţe din toată ţara, dar şi în Ungaria.

Chiar dacă are 91 de ani, arădeanul este cel care conduce şi acum afacerea familiei şi îşi petrece toată ziua în cele patru sere pe care le deţine, pline cu zeci de mii de flori. Îl ajută fiica sa şi câteva angajate.

Pentru 1 şi 8 Martie, Weil Alois a pregătit peste 100.000 de zambile şi lalele, care vor fi distribuite în pieţe din întreaga ţară, dar şi în magazine. La „poarta” sa, ghivecele se vând cu preţuri pornind de la 5 lei, iar „la raft” preţul poate fi de trei ori mai mare.

Arădeanul a spus că munca l-a ajutat să ajungă la o vârstă înaintată şi consideră că este încă „în formă”.

„Mă bucur că, recent, mi-a fost reînnoit permisul de conducere, pentru încă zece ani. Eu mai conduc maşina şi ajut uneori la livrări. În general, sunt în seră de cum răsare soarele şi până noaptea târziu, asta este viaţa mea. Dacă m-aş opri, probabil nu aş trăi mai mult de câteva zile”, a precizat florarul.

Arădeanul importă bulbi de lalele mai ales din Olanda, ţara cea mai renumită pentru cultivarea acestei flori, iar culorile sale favorite sunt albastru, galben şi roşu, cele ale drapelului naţional. Această combinaţie a fost comandată şi de unele primării, pentru a planta lalelele tricolore în parcuri.

Florarul arădean speră să trăiască cel puţin până în 2021, când afacerea moştenită de la tatăl său va împlini un secol, dorind să pregătească un eveniment public prin care să marcheze acest moment. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe