Connect with us

EVENIMENT

Peste 100 cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron, confirmate în săptămâna 16 – 22 ianuarie

Publicat

Arhivă foto

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că miercuri, 25 ianuarie 2023, că în săptămâna 16 – 22 ianuarie, au fost confirmate 102 cazuri cu varianta Omicron a SARS-CoV-2, dintre care 27 sunt variante „de îngrijorare”, iar 74 „de interes”.

Dintre cele 74 de cazuri cu variante „de interes”, 27 sunt confirmate cu Omicron, sub-varianta BA.2.75, 40 cu BQ.1, patru cu XBB şi trei cu XBB 1.5.

Până în prezent, au fost confirmate 77 de cazuri cu sub-varianta BA.2.75, 190 cazuri cu sub-varianta BQ.1, şapte cazuri cu sub-varianta XBB şi trei cu sub-varianta XBB.1.5 a Omicron.

Potrivit INSP, până pe 22 ianuarie, au fost confirmate 9.904 cazuri cu varianta Omicron. Dintre acestea, la 3.014 a fost detectată subvarianta BA.2 (30%).

Dintre raportările de săptămâna trecută, la niciun caz nu a fost detectată sub-varianta BA.4, iar la 16 cazuri a fost detectată sub-varianta BA.5.

La 3.452 de cazuri a fost detectată subvarianta BA.5 (35%), până în prezent.

INSP arată că, până la data de 22 ianuarie, au fost raportate la CNSCBT un număr de 18.513 secvenţieri.

Cele 102 secvenţieri de săptămâna trecută au fost raportate de INSP (62) şi INCDMM „Cantacuzino” (40). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


AUTO

Consiliul UE confirmă decizia privind autovehiculele fără emisii poluante din 2035

Publicat

coloana masini coada masini trafic aglomeratie 590x354

Consiliul Uniunii Europene a aprobat definitiv, marţi, proiectul privind interzicerea motoarelor pe benzină, motorină şi hibride începând din 2035, dar vor putea fi utilizaţi combustibili sintetici, Polonia votând împotriva măsurii, în timp ce România, Italia şi Bulgaria s-au abţinut de la vot.

Practic, începând din anul 2035, în Uniunea Europeană vor putea fi fabricate doar autoturisme şi autoutilitare care să nu mai emită particule poluante. Vor putea fi fabricate motoare electrice, inclusiv prin tehnologii cu hidrogen, dar şi motoare cu ardere internă, utilizând doar combustibili sintetici ecologici.

Conform noilor norme, dacă nu vor fi modificate în urma evaluărilor ulterioare, motoarele pe benzină, motorină sau de tip hibrid nu vor mai putea fi fabricate începând din anul 2035.

Polonia a fost singura ţară care a votat împotriva măsurii la reuniunea Consiliului UE privind Energia. Italia, România şi Bulgaria s-au abţinut de la vot, potrivit cotidianului Le Figaro. În şedinţa de luni, Italia exprimase obiecţii, care însă nu s-au concretizat marţi.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EDUCATIE

Simulare Bacalaureat: 13 elevi, eliminați pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului. Peste 118.000 au fost prezenți la examen

Publicat

bacalaureat generic.jpg

Un număr de 118.010 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă au participat marţi la simularea probei obligatorii a profilului din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, iar 13 elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

„La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2023, desfăşurată astăzi, 28 martie, au fost prezenţi, conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 14:00), 118.010 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. În urma unor tentative de fraudă au fost eliminaţi 13 elevi”, informează Ministerul Educaţiei.

Miercuri are loc proba la alegere a profilului şi specializării, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba la Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor este programată în data de 6 aprilie. Agerpres

Citește mai departe

AUTO

Uniunea Europeană a ajuns la un acord pentru introducerea de puncte de încărcare electrică şi pe bază de hidrogen

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Autorităţile Uniunii Europene au ajuns la un acord pentru a instala uncte de încărcare electrică şi pe bază de hidrogen în întreaga regiune în următorii câţiva ani, în încercarea de a stimula tranziţia către energia verde, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Parlamentul European şi statele membre au ajuns la un acord privind instalarea de staţii de încărcare electrică pentru autoturisme cel puţin la fiecare 60 de kilometri pe drumurile cheie până în 2026, iar pentru camioane la intervale de 120 km – jumătate dintre acestea ar trebui să fie instalate până în 2028. Până în 2031, staţiile de realimentare cu hidrogen ar trebui să fie implementate cel puţin la fiecare 200 km.

În aceeaşi săptămână, autorităţile europene au ajuns la un acord istoric pentru a se asigura că toate maşinile noi vândute în UE vor fi lipsite de emisii până în 2035.

Lipsa infrastructurii de încărcare este considerată unul dintre principalii factori care împiedică această tranziţie, şoferii invocând lipsa de autonomie.

Noile norme „vor garanta că şofatul şi încărcarea unei maşini de nouă generaţie sunt la fel de simple şi convenabile ca şi în cazul unei maşini pe benzină”, a declarat Ismail Ertug, deputatul responsabil cu negocierile.

„Trebuie să decarbonizăm sectorul transporturilor, care este încă principala cauză a cantităţilor mari de emisii de carbon”.

De asemenea, UE vrea să se asigure că 90% dintre vehiculele grele au emisii zero până în 2040.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe Autostrada A1, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Traficul se va desfășura cu restricții marți după amiază, pe Autostrada A1, din cauza unui transport agabaritic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că marți, 28 martie, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta Sibiu – Autostrada A1 – Holdea – DN 68A – Autostrada A1 – PTF Nădlac II.

Transportul se va desfășura începând cu ora 16.00.

Acesta este format dintr-un camion cu masa de 85,2 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje de poliție rutieră

Citește mai departe