Connect with us

ACTUALITATE

Peste 100 de copii vor fi sprijiniţi pentru a avea acces la educaţie printr-un parteneriat al Fundaţiei HHC

Publicat

Peste 100 de copii vor fi sprijiniţi pentru a avea acces la educaţie printr-un parteneriat al Hope and Homes for Children (HHC) cu o companie.

Potrivit unui comunicat al HHC, Pepco România susţine programul de prevenire a separării copilului de familie desfăşurat de Fundaţie în judeţele Maramureş, Bistriţa, Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Sibiu, Bihor, Hunedoara şi în Bucureşti, Sectoarele 3 şi 4, cu o componentă de educaţie.

„Parteneriatul se va desfăşura până la finalul anului 2019 şi are o valoare de 60.000 euro. Fondurile acoperă cheltuielile necesare pentru ca 110 copii din programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Fundaţie să aibă acces la educaţie, să nu abandoneze şcoala şi să poată să îşi continue studiile. Datorită fondurilor direcţionate către această componentă din programele Fundaţiei, cei 110 copii vor fi ajutaţi să aibă acces la şcolile pe care le frecventează – li se vor plăti cheltuielile de transport, cele legate de cazare şi taxe de şcolarizare acolo unde este cazul, li se vor achiziţiona rechizite, computere, manuale şi alte materiale necesare studiului, precum şi îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de igienă personală”, se precizează în comunicat.

HHC menţionează că 39% dintre copiii României trăiesc în condiţii de sărăcie, conform Strategiei Naţionale Privind Incluziunea Socială şi Reducerea Sărăciei. Nu au haine şi încălţăminte, nu frecventează grădiniţa sau şcoala, iar în unele zile nu au ce mânca. Asta îi face pe părinţi, de multe ori, să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au mâncare, dar sunt privaţi de afecţiune.

„O trăsătură definitorie a programului de prevenire a separării copilului de familie desfăşurat de Hope and Homes for Children este faptul că implică familia ca actor principal în acţiunea de prevenire, oferind intervenţii croite exact pe nevoile acesteia şi soluţii pe termen lung, care evită ca familia să devină dependentă de sprijinul oferit. Fie că vorbim de consiliere sau de sprijin material, intervenţia se axează pe nevoile individuale ale familiei respective, iar decizia de sprijin e luată de o echipă de specialişti (asistenţi sociali, psihologi, educatori) care decid ce intervenţii sunt necesare pentru prevenirea separării copiilor de familie”, se mai arată în comunicat.

Între 2001 şi 2018, Fundaţia a lucrat cu 3.688 de familii din 19 judeţe şi din Bucureşti în programul de prevenire a separării copilului de familie. 10.308 copii au fost ajutaţi în mod direct să rămână alături de familiile lor. În mod direct sau indirect, în această perioadă, Fundaţia a contribuit, prin asistenţă tehnică şi financiară, la prevenirea separării de familie a 31.580 de copii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un bărbat de 34 de ani din Hlipiceni a vrut iubire cu forța. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Publicat

bataieabuz femeie violenta 1000x600.webp.webp

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 34 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 13 aprilie 2024, în timp ce se afla în locuința unei tinere, pentru a desfășura diferite activități, ar fi agresat-o sexual, respectiv, ar fi pipăit-o prin constrângere.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continaute sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală.

Urmăriți Botosani24.ro și pe

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe