Connect with us

EVENIMENT

Peste 100 de dosare penale pentru tăierea ilegală de arbori, în urma controalelor efectuate de polițiști într-o săptămână

Publicat

lemn taieri ilegale

Poliţiştii au organizat, în perioada 3-9 aprilie, 700 de controale pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, în urma cărora au fost înregistrate 106 dosare penale la regimul silvic.

La nivel naţional, în perioada 3-9 aprilie, au fost efectuate 700 de controale pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, precum şi pentru asigurarea legalităţii circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. De asemenea, au fost verificate 172 de obiective (târguri, oboare, pieţe, exploatări forestiere, depozite, ocoale silvice), informează Biroul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii de ordine publică, în ultima săptămână, aproape 2.000 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi şi au fost ridicate în vederea confiscării 10 fierăstraie mecanice.

Poliţiştii de ordine publică au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 420.300 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010 privind stabilirea si sancţionarea contravenţiilor silvice.

În această perioadă, 18 apeluri au fost primite prin SNUAU 112 privind transporturile ilegale de materiale lemnoase. La patru dintre acestea, poliţiştii care au intervenit au descoperit nereguli la documentele de însoţire a mărfii.

Poliţiştii de ordine publică din Vâlcea au desfăşurat, în perioada 7-8 aprilie, activităţi pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice. Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 29.500 de lei.

Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare valorică a 202 metri cubi material lemnos, diverse specii şi sortimente, în valoare totală de 40.726 de lei.

În perioada 6-8 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din Caraş-Severin au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 69 metri cubi de material lemnos diverse specii şi sortimente, în valoare totală de 21.691 de lei.

La data de 7 aprilie, poliţiştii de ordine publică din Alba din cadrul Compartimentului Delicte Silvice au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii delictelor silvice. Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 19.500 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 140 metri cubi de material lemnos, diverse specii şi sortimente, în valoare totală de 32.916 de lei. De asemenea, au fost constatate cinci infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. CFR Cluj – FSCB, 0-1. Clujenii sunt învinși pe teren propriu și pierd șansa de a se apropia de lider

Publicat

cfr fcsb 3.jpg

CFR Cluj și FCSB s-au întâlnit astăzi, 14 aprilie, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în etapa cu numărul patru din play-off-ul Superligii României. CFR Cluj este învinsă pe teren propriu și se depărtează la 13 puncte de lider. 

Echipele de start

CFR Cluj: Sava – Manea, Ilie, Boben, Abeid – Muhar, Keita, Avounou – Deac, Birligea, Otele
REZERVE: Balgradean, Hindrich – Malico, Mogos, Kresic, Aussi, Filip, Fica, Kaddouri, Serebe,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Locuințe din Cluj-Napoca, vândute și cu 6.000 de euro pe metru pătrat în câțiva ani. Previziunile specialiștilor din real estate

Publicat

cluj napoca facebook emil boc.jpg

Locuințele din Cluj-Napoca vor continua să se scumpească, iar ritmul de creștere, chiar dacă este accelerat, este unul sustenabil pe termen lung, spun experții din domeniul imobiliar. În câțiva ani, este posibil ca unele locuințe să se vândă și ci 6.000 de euro metrul pătrat, arată aceștia.

Practic, este posibil ca să avem și prețuri duble față de cele solicitate în prezent cumpărătorilor. Orașul are toate atuurile necesare pentru a atrage business,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vacanța de vară 2024: Schimbări importante pentru turiștii care își petrec concediul în Grecia. Noi taxe și pe litoralul românesc

Publicat

vacanța de vară 2024: schimbări importante pentru turiștii care își

Grecia modifică regulile pentru plajele sale: ce trebuie să știe turiștii români în sezonul estival. Una dintre destinațiile de vacanță favorite ale românilor, Grecia, introduce schimbări importante în gestionarea plajelor sale.

Aceste modificări sunt esențiale pentru cei care plănuiesc să își petreacă vacanța estivală pe coastele elene.

Noi regulamente pentru șezlonguri și spații pe plajă

Începând cu acest sezon, plajele din Grecia vor avea un număr redus de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tăblițele de la Tărtăria: Misterul continuă la zeci de ani de la descoperirea lor. Cea mai veche scriere din lume sau nu?

Publicat

tăblițele de la tărtăria: misterul continuă la zeci de ani

Plăcuțele de la Tărtăria sunt un set de trei artefacte arheologice descoperite în satul Tărtăria din județul Alba, România, în anul 1961.

Aceste artefacte au fost găsite într-un sit neolitic, în apropierea ruinelor unui așezământ neolitic cunoscut sub numele de „Cetățuie”.

Cele trei plăcuțe sunt făcute din lut ars și prezintă desene incizate, considerate a fi printre cele mai vechi exemple de scriere sau simboluri grafice descoperite în Europa.

Ele datează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe