Connect with us

EVENIMENT

Peste 11 tone de deşeuri, electrocasnice uzate, interzise la frontieră să fie introduse în ţară prin Vama Borș II – Bihor

Publicat

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 11 tone de deşeuri, constând în electrocasnice uzate, au fost depistate la PTF Borş II de poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, fiind interzisă intrarea în ţară a mijlocului de transport, a informat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, autovehiculul era încărcat cu 11.277 de kilograme de deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul vehiculului nu a putut prezenta documente necesare importului.

„În data de 27 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 21 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul nu poseda documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 11.277 de kilograme de deşeuri.

Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT la Sînpaul, în Cluj. Patru persoane au fost RĂNITE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier s-a produs luni, în jurul orei 16.30, pe DN1F E81 în afara localității Sînpaul din jud. Cluj. Patru persoane au fost rănite.

„Din primele cercetări s-a stabilit că o conducătoare auto de 41 de ani, din județul Maramureș, care se deplasa cu un autoturism din direcția municipiului Cluj-Napoca spre Zalău, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus, la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani din orașul Șimleul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Klaus Iohannis, vizită în SUA. Președintele va fi primit la Casa Albă de Joe Biden

Publicat

klaus iohannis, vizită în sua. președintele va fi primit la

Președintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 7-8 mai 2024, o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii.

Programul vizitei prevede o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, potrivit Agerpres.

“Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic.

Dialogul la nivel înalt va fi o bună…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, articol pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature

Publicat

savantul sergiu pașca, originar din aiud, articol pe prima pagină

Savantul Sergiu Pașca, originar din Aiud, a scris un articol care a ajuns pe prima pagină în cea mai recentă ediție a prestigioasei reviste Nature, cu o strategie ce ar putea servi ca tratament pentru sindromul Timothy, caracterizat prin afecțiuni ale inimii, autism și epilepsie.

Cercetarea este semnată de Sergiu Pașca și 15 colegi ai săi de la Universitatea din Stanford, scrie Edupedu.

Potrivit sumarului oferit de Nature, „sindromul Timothy este o tulburare genetică ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Pomana copiilor”, obicei străvechi păstrat la Presca Ampoiului. Tradiții în a doua zi de Paște, în comuna Meteș

Publicat

foto: „pomana copiilor”, obicei străvechi păstrat la presca ampoiului. tradiții

„Pomana copiilor”, obicei străvechi păstrat la Presca Ampoiului. Luni, în a doua zi de Paște, în satul Presaca Ampoiului din comuna Meteș a fost organizat evenimentul „Pomana copiilor”. 

Obiceiul păstrat la Presaca Ampoiului este transmis de generații, din tată-n fiu. Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba religioasă desfășurată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe