Connect with us

ACTUALITATE

Peste 12 hectare de pădure, defrişate pentru şoseaua de centură a Zalăului

Publicat

padure

O suprafaţă totală de peste 12 hectare de pădure va fi defrişată pentru a permite realizarea celui de-al doilea tronson al şoselei ocolitoare a municipiului Zalău.

Decizia de tăiere a pădurii a fost luată de către consilierii municipali, în cadrul unei şedinţe extraordinare.

„Marţi, în cadrul şedinţei extraordinare, consilierii locali ai municipiului Zalău au aprobat şi proiectul de hotărâre privind emiterea acordului pentru scoaterea definitivă din fondul forestier şi defrişarea suprafeţei de 123.690 metri pătraţi de pădure, proprietate publică a Municipiului Zalău, pentru realizarea obiectivului de investiţii de interes naţional ‘Varianta ocolitoare a Municipiului Zalău, etapa a doua’, între drumul naţional 1F kilometrul 79+624 şi drumul judeţean 191C”, se arată într-o postare făcută miercuri, pe pagina de Facebook a administraţiei locale.

Potrivit sursei citate, după adoptarea hotărârii menţionate, este necesară emiterea unei Hotărâri de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a suprafeţei de pădure.

„Adoptarea acestei hotărâri de Consiliu Local este partea de care ne ocupăm noi, Municipiul Zalău. Ea se va trimite la Garda Forestieră, pentru obţinerea Hotărârii de Guvern privind scoaterea din fondul forestier a suprafeţei de pădure, iar în paralel cu această acţiune, Regionala Cluj a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere se ocupă de întocmirea proiectului tehnic, iar apoi cu execuţia lucrărilor, indicatorii tehnico-economici fiind aprobaţi, la Ministerul Transporturilor, în cursul zilei de luni”, a precizat primarul municipiului, Ionel Ciunt.

Acesta a adăugat faptul că după obţinerea avizului de mediu şi dacă, în luna aprilie, proiectul va fi aprobat în cadrul comitetului tehnico-economic interministerial, se va proceda ulterior la achiziţia lucrării, existând posibilitatea ca în toamna acestui an proiectul să fie demarat. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

ASTĂZI: Programul de circulație al autobuzelor STP în Zona Metropolitană Alba Iulia

Publicat

1660538570 stp alba iulia autobuz 1000x600.jpg

Luni, 15 august, Societatea de Transport Public SA Alba Iulia își adaptează programul de transport  în ziua sărbătorii de Sfânta Maria.

Programul de circulație al Societății de Transport Public S.A. Alba Iulia în Zonele Metropolitane 1-7 este astăzi program de duminică.

Autobuzele programate să transporte angajații societăților comerciale circulă normal, în funcție de programul de lucru stabilit anterior.

Informațiile referitoare la programul de circulație în zona tarifară 1 se pot obține de la dispeceratul STP, la numărul de telefon 0258/812826….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prima navă cu cereale închiriată de ONU a părăsit Ucraina

Publicat

transport nava cereale asia ucraina sursa foto twitter
Arhivă foto

Prima navă cargo închiriată de ONU a părăsit duminică portul Pivdennîi din sudul Ucrainei transportând grâu către Africa, potrivit guvernatorului regiunii Odesa, Maksîm Marcenko, informează dpa.

Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP) a închiriat cargoul Brave Commander, despre care ONU a precizat că transportă 23.000 de tone de grâu destinate Etiopiei.

ONU şi Turcia au intermediat acorduri la sfârşitul lunii iulie pentru a permite Ucrainei să reia exportul de cereale prin porturile sale de la Marea Neagră, în pofida războiului cu Rusia.

De la începutul lunii august, peste 12 nave cargo au scos cereale din Ucraina. Cu toate acestea, primele transporturi au fost comerciale.

ONU se teme de lipsa de alimente şi de foamete în zone sărace ale lumii dacă Ucraina nu îşi reia rolul tradiţional de furnizor major de cereale.

Navele şi încărcătura lor sunt inspectate în momentul trecerii prin strâmtorile turceşti. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Au scăzut cazurile de COVID. Clujul e pe primul loc între judeţe

Publicat

1660505536 test covid pixabay.jpg

Un număr de 2.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară, a anunţat, duminică, Ministerul Sănătăţii (MS).

Conform sursei citate, 424 dintre cazurile noi înregistrate în ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

Cele mai multe cazuri noi de COVID sunt în Bucureşti – 433 şi în judeţele Cluj – 211, Hunedoara – 160, Timiş – 136, Ilfov – 124, Argeş – 121.

Rata de infectare înregistrată la 14 zile,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Publicat

Arhivă foto

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000, îndreptându-se spre un nou record în pofida planurilor succesive ale guvernului britanic de a pune capăt fenomenului, relatează AFP, citând ultimele cifre oficiale publicate duminică.

Potrivit Ministerului Apărării, 607 persoane au traversat sâmbătă cu mici ambarcaţiuni acest pasaj cu trafic maritim foarte ridicat, unul dintre bilanţurile cele mai ridicate în acest an.

Potrivit numărătorii agenţiei Press Association, totalul traversărilor ilegale de la începutul anului este acum de 20.017, faţă de numai 11.300 în acelaşi moment al anului trecut.

În întregul an 2021, 28.500 persoane au ajuns în Regatul Unit, marcând un nou record de la creşterea numărului acestor traversări în 2018.

Peste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an: Ce arată un raport parlamentar britanic

Un recent raport parlamentar britanic estimează că totalul ar putea atinge în acest an 60.000, în pofida promisiunilor repetate ale guvernatorului conservator britanic, care a făcut din această problemă o prioritate după Brexit, alocă milioane de euro Franţei pentru a o ajuta să întărească supravegherea coastelor şi înmulţeşte măsurile pentru înăsprirea primirii migranţilor.

Londra a încheiat un acord foarte controversat cu Rwanda pentru a trimite în această ţară din Africa de Est pe solicitanţii de azil veniţi ilegal pe teritoriul britanic.

Deşi nu au avut loc expulzări în Rwanda, un prim zbor prevăzut în iunie fiind anulat după o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului, candidaţii la succesiunea lui Boris Johnson, Rishi Sunak şi Liz Truss, au promis amândoi să continue această politică.

Un alt regres al politicii britanice privind migraţia, guvernul tocmai a renunţat la proiectul său de a converti o fostă bază aeriană din nordul Angliei în centru pentru solicitanţii de azil, după modelul celor din Grecia. Agerpres

Citește mai departe