Connect with us

EVENIMENT

Peste 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală în România, descoperiţi în ultima săptămână

Publicat

imigrari

Peste 120 de cetăţeni străini cu şedere ilegală au fost descoperiţi, în ultima săptămână, de poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

Potrivit unui comunicat al IGI transmis, în ultima săptămână, poliţiştii de imigrări au efectuat 667 de acţiuni, controale şi verificări în teren, la nivel naţional.

Controalele au vizat prevenirea şi combaterea şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini.

În urma controalelor, au fost depistaţi 123 de cetăţeni străini cu şedere ilegală.

De asemenea, pentru 109 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României, 15 persoane au fost îndepărtate sub escortă, iar pentru 34 de persoane a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, până la returnarea lor de pe teritoriul ţării noastre.

Tot în ultima săptămână, IGI arată că au fost înregistrate 2.563 de solicitări privind emiterea avizelor de angajare/detaşare, soluţionate 2.522 de cereri, iar dintre acestea 2.270 au fost aprobate şi 252 respinse.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii de imigrări au aplicat 293 de sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare de 119.325 lei cetăţenilor străini şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora, se menţionează în comunicat.

Totodată, la bugetul de stat au fost încasate taxe în valoare de 951.610 lei.

„În perioada de referinţă, au fost înregistrate 275 de cereri de azil, solicitanţii aflându-se în diferite stadii de procedură.

De asemenea, 14 solicitanţi au primit protecţia statului român, pentru 78 de cetăţeni străini au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecţie internaţională, iar pentru 2.094 de cetăţeni ucraineni şi terţi sosiţi din Ucraina ca urmare a conflictului armat, au fost emise permise de şedere ca beneficiar al protecţiei temporare.

Pentru 260 de solicitanţi de azil şi 49 de beneficiari de protecţie în România poliţiştii au emis documente temporare de identitate sau permise de şedere care le atestă reşedinţa în ţara noastră”, informează IGI.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Tanasă (AUR): ”Propaganda PSD – PNL ne spune zilnic că nu ne dăm seama cât de bine trăim… Niște ipocriți!”

Publicat

dan tanasa 1213.jpeg

”Miniștrii guvernării antinaționale PSD – PNL, în frunte cu prim-ministru Marcel Ciolacu, și-au abandonat îndatoririle și munca în folosul cetățeanului. Ei au devenit marionetele consultanților electorali străini, în goana după voturi”, sușține Dan Tanasă de la AUR.

Luni guvernanții au primit instrucțiuni de la consultanții străini să iasă fiecare cu câte un subiect de propagandă, ca să îi mintă pe români.

Premierul Marcel Ciolacu a trimis…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Creatoarea de modă Irina Schrotter, Doctor Honoris Causa al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca

Publicat

dhc 5 scaled e1713360490494.jpg

Astăzi, 17 aprilie 2024, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca a celebrat conferirea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Irina Schrotter, președinte al Federației Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), inițiator și organizator al festivalului Romanian Creative Week Iași, proprietar al brandului internațional de modă irina schrotter.

„Prin acordarea acestei distincții, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca recunoaște contribuția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Efectele consumului exagerat de fast-food asupra sănătății. Calorii, grăsimi și zahăr cu impact asupra copiilor și adolescenților

Publicat

efectele consumului exagerat de fast food asupra sănătății. calorii, grăsimi și

Efectele consumului exagerat de fast-food: Consumul de mâncare de acest tip poate avea numeroase efecte negative asupra sănătății și bunăstării unei persoane, arată o serie de studii realizate recent la nivel european.

Fast food-ul este adesea bogat în calorii, grăsimi saturate, zahăr și sodiu, iar consumul frecvent poate duce la creșterea în greutate și, ulterior, la obezitate.

Obezitatea este asociată cu riscul crescut de boli de inimă, diabet de tip 2, afecțiuni ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe