Connect with us

EVENIMENT

Peste 13.600 de dosare penale, întocmite în 2022 de poliţişti pentru delicte silvice

Publicat

mașină de poliție avariată de un autoturism ricoșat după o
Arhivă foto

Poliţiştii au înregistrat peste 13.600 de dosare penale conform prevederilor Codului Silvic, iar jandarmii au constatat 373 de infracţiuni, în anul 2022, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

„Poliţiştii au desfăşurat acţiuni operative pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale din domeniul forestier de către ocoale silvice şi agenţi economici cu obiect de activitate în domeniul forestier, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin Gărzile Forestiere şi Romsilva”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, joi, AGERPRES.

În 2022, la nivel naţional, poliţiştii au efectuat peste 40.400 de controale, dintre care aproximativ 6.600 în fondul forestier, iar alte 28.333 pe linia legalităţii transportului materialului lemnos.

„De asemenea, în anul 2022, au fost verificate 72.923 de obiective la exploatări forestiere, instalaţii de debitat lemn rotund, depozite de material lemnos, precum şi în târguri, pieţe, oboare, ocoale silvice şi în trafic”, arată sursa citată.

Peste 13.600 de dosare penale, întocmite în 2022 de poliţişti pentru delicte silvice. Poliţiştii au confiscat 123.095 metri cubi de material lemnos

În cadrul misiunilor desfăşurate de poliţişti pe această linie au fost constatate şi aplicate 14.288 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de aproape 24 milioane de lei.

De asemenea, efectivele Jandarmeriei Române au aplicat 2.655 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 2.000.000 de lei.

Poliţiştii au confiscat 123.095 metri cubi de material lemnos, 135 de autovehicule, 85 de atelaje hipo şi 346 de ferăstraie mecanice.

De asemenea, în urma constatării faptelor de natură penală şi contravenţională, jandarmii au dispus confiscarea a peste 1.500 de metri cubi de material lemnos.

„Structurile MAI cu atribuţii în domeniu vor continua activităţile pe linia controlului activităţilor de administrare şi exploatare a pădurilor, precum şi verificările în fondul forestier naţional în vederea identificării tăierilor fără drept de arbori şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care comit astfel de fapte”, precizează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai 2024, pe card și prin poștă

Publicat

pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. când intră

Pensiile ar putea fi virate înainte de sărbători. Când intră pensiile pe luna mai, pe card și prin poștă. Premierul a cerut ca banii să ajungă la pensionari înainte de Paște.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, să facă demersurile pentru ca toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Publicat

zapadaa 3.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea. Se strică vremea la Cluj.

Până miercuri, 24 aprilie, sunt așteptate ploi, lapoviță și ninsoare la munte, dar și intensificări ale vântului.

Vremea la Cluj. Averizare ANM: Ploi în averse și vânt puternic. La munte va ninge

Potrivit meteorologilor, de marți, 23 aprilie și până miercuri, 24 aprilie, la ora 8.00, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice și va cuprinde…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana, 10-12 mai 2024, la Alba Iulia. Lansări de carte, concerte, expoziții, conferințe. PROGRAM

Publicat

târgul de carte alba transilvana, 10 12 mai 2024, la alba

Târgul de cArte Alba Transilvana, ediția 2024, se va desfășura la Alba Iulia, în perioada 10-12 mai. Vor fi trei zile cu 58 de lansări de carte, concerte, recitaluri, expoziții, conferințe.

Sunt organizate peste 70 de standuri expoziționale de carte din domenii precum: beletristică, dezvoltare personală, business, spiritualitate, hobby, cărți pentru copii sau volume de specialitate.

A 15-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana se va desfășura pe esplanada Muzeului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie și comunicații. Precizările primarului Rotar

Publicat

Șase străzi din blaj vor beneficia de relocarea în subteran

Șase străzi din Blaj vor beneficia de relocarea în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații. Este vorba despre străzile Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2, Episcop Ioan Lemeny și Mitropolit Andrei Șaguna.

„O nouă veste bună! Proiectul de relocare în subteran a cablurilor de energie electrică și comunicații (internet, tv, telefonie) va continua pe alte șase străzi din municipiul Blaj: Clujului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu 1 și 2,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe