Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Peste 140 de oi moarte în Caraș-Severin, după ce s-ar fi intoxicat de la apa de lângă stână

Publicat

Poliţiştii au demarat, marţi, o anchetă după ce proprietara unui sălaş din satul Zorile, județul Caraș-Severin, a sesizat faptul că şi-a găsit toate cele 144 de oi moarte.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş şi poliţişti de la SAESP Caraş-Severin, împreună cu medici veterinari, iar din primele cercetări s-a constatat că animalele au murit la scurt timp după ce au băut apă din adăpătoarea situată în apropierea sălaşului. În continuare, s-a efectuat cercetarea la faţa locului şi au fost recoltate probe biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.

Din primele verificări a rezultat că turma de oi ar fi păscut pe un teren unde este plantată o livadă de pruni, iar la tulpina pomilor au fost găsite grămezi de azot, pe sol, precum şi fecale de ovine. Această livadă este situată in apropierea adăpătoarei din care animalele au băut apă.

„Este o anchetă în desfăşurare în acest caz. Noi am fost sesizaţi luni seara şi am dispus deschiderea unei anchete, am trimis inspectorul sanitar-veterinar zonal şi o echipă de medici, la faţa locului. Au fost recoltate probe de apă, organe şi conţinut stomacal. O parte dintre probe va fi analizată la laboratorul nostru din Reşiţa, iar o altă parte va fi trimisă la Bucureşti pentru analize mai amănunţite. Totodată, am dispus măsura îngropării celor 140 de animale. Momentan, suspiciunea noastră este de intoxicaţie, iar cauza ar fi sursa de apă, însă doar rezultatele analizelor vor spune cu exactitate care este cauza morţii animalelor”, a afirmat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Pavel Borchescu.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor fără drept, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi a persoanelor vinovate de săvârşirea faptei. AGERPRES

Sursa foto: Facebook

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Tragedie în Neamț! A scăpat de război și a murit în România

Publicat

medic familie petrestii de jos.jpg

Un refugiat din Ucraina cazat la Piatra-Neamţ a decedat, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în urma unor afecţiuni medicale grave.

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat că bărbatul, în vârstă de 65 ani, a fost internat în spital pe 18 mai, în secţia de chirurgie vasculară, în vederea unei intervenţii chirurgicale.

 

Tragedie în Neamț! A scăpat de război și a murit în România: declarația prefectului

„Vineri, după şedinţa de dializă a fost transferat pe ATI. În această dimineaţă, la 5,40, a făcut stop cardio-respirator. Prezenta multe comorbidităţi. Rudele doresc să îl incinereze”, a precizat prefectul Vasile-Adrian Niţă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat sâmbătă două hotărâri prin care se acordă ajutoare în materiale sanitare Ucrainei și în alimente refugiaților ucraineni din România.

Potrivit CNSU, în ședința de sâmbătă au fost adoptate hotărârile pentru acordarea de asistență internațională gratuită pentru Ucraina și pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina.

 

Noi ajutoare pentru Ucraina și pentru refugiații din România: măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale

 

Astfel, Guvernul României, prin intermediul MAI, MAE și IGSU, va trimite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale.

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va primi mălai, făină, orez, zahar, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve. Acestea vor fi utilizate pentru asigurarea hranei refugiaților ucraineni. Mediafax

Citește mai departe

EDUCATIE

Facultatea se va face și online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

Publicat

sorin cimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online.

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului de Uniunea Studenţilor din România.

 

Facultatea se va face și online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu: precizările ministrului

El a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitate – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar -, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a adăugat Cîmpeanu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune în Târgu Mureș între o mașină și o motocicletă

Publicat

mss

Accident, sâmbătă, în Târgu Mureș. O coliziune s-a produs între o mașină și o motocicletă.

Pompierii anunță că asigură măsurile PSI la accidentul produs pe strada Gheorghe Doja.

mss

Este vorba despre o tamponare produsă între un autoturism și o motocicleta.

ms

În urma impactului o persoană a fost rănită.

Citește mai departe