EVENIMENT
FOTO: Peste 140 de oi moarte în Caraș-Severin, după ce s-ar fi intoxicat de la apa de lângă stână

Poliţiştii au demarat, marţi, o anchetă după ce proprietara unui sălaş din satul Zorile, județul Caraș-Severin, a sesizat faptul că şi-a găsit toate cele 144 de oi moarte.
„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş şi poliţişti de la SAESP Caraş-Severin, împreună cu medici veterinari, iar din primele cercetări s-a constatat că animalele au murit la scurt timp după ce au băut apă din adăpătoarea situată în apropierea sălaşului. În continuare, s-a efectuat cercetarea la faţa locului şi au fost recoltate probe biologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Alina Boeru.
Din primele verificări a rezultat că turma de oi ar fi păscut pe un teren unde este plantată o livadă de pruni, iar la tulpina pomilor au fost găsite grămezi de azot, pe sol, precum şi fecale de ovine. Această livadă este situată in apropierea adăpătoarei din care animalele au băut apă.
„Este o anchetă în desfăşurare în acest caz. Noi am fost sesizaţi luni seara şi am dispus deschiderea unei anchete, am trimis inspectorul sanitar-veterinar zonal şi o echipă de medici, la faţa locului. Au fost recoltate probe de apă, organe şi conţinut stomacal. O parte dintre probe va fi analizată la laboratorul nostru din Reşiţa, iar o altă parte va fi trimisă la Bucureşti pentru analize mai amănunţite. Totodată, am dispus măsura îngropării celor 140 de animale. Momentan, suspiciunea noastră este de intoxicaţie, iar cauza ar fi sursa de apă, însă doar rezultatele analizelor vor spune cu exactitate care este cauza morţii animalelor”, a afirmat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin, Pavel Borchescu.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor fără drept, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi a persoanelor vinovate de săvârşirea faptei. AGERPRES
Sursa foto: Facebook
EVENIMENT
Alegeri prezidențiale 2025 turul 2: ghid pentru alegători, 18 mai. Lista secții de vot, acte necesare, program, cum se votează

Alegeri prezidențiale 2025 turul 2: ghid pentru alegători, 18 mai. Peste 18 milioane de alegători sunt așteptați duminică, 18 mai, la urne pentru a-și alege președintele pentru următorii cinci ani. Votul în țară începe la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00.
Programul de vot poate fi prelungit pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21.00. Prelungirea este până cel mai târziu ora 23:59. Aceeași opțiune este și pentru cei care se află la rând în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Coadă la expoziția Dali de la Cluj-Napoca, deschisă de Noaptea Muzeelor. Duminică e ultima zi când se mai poate vizita

Sâmbătă e Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca, iar la expoziția ”Universul lui Salvador Dali” de la Casa Hintz biletul de intrare a fost redus 50%. Expoziția mai poate fi vizitată doar duminică.
”Un privilegiu să-ți calce pragul, la Cluj, peste 30.000 de oameni”, au spus organizatorii.
Expoziția a fost deschisă în 19 decembrie 2024 și reunește peste 170 de lucrări ale maestrului Dali, incluzând sculpturi, litografii, miniaturi din aur și diamante, precum și o…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Președintele interimar al Senatului, clujeanul Mircea Abrudean, la Vatican, la inaugurarea pontificatului Papei Leon al XIV-lea

Pe esplanada bazilicii Sfântul Petru, duminică, 18 mai, la Sfânta Liturghie de inaugurare a pontificatului papei Leon al XIV-lea, vor lua parte 151 de delegații străine. Sunt așteptați peste 100.000 de pelerini și credincioși. România este reprezentată de clujeanul Mircea Abrudean, președintele interimar al Senatului, și George-Gabriel Bologan, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun, transmite Vatican News.
Delegații din toată lumea
De asemenea, la acest…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” și ”Anul Nadia Comaneci”. Proiect legislativ adoptat de Senat

2026 va fi instituit drept „Anul Constantin Brâncuși” pentru a marca 150 de ani de la nașterea marelui sculptor român și ”Anul Nadia Comaneci”, la 50 de ani de la marea performanță a acesteia.
Proiectul legislativ adoptat de Senat prevede că principalele instituții ale statului și autoritățile locale pot organiza sau sprijini logistic manifestări culturale, artistice sau educaționale, potrivit Rador.
De asemenea, 2026 va fi și „Anul Nadia Comăneci”, întrucât se vor…
Citește mai mult pe Alba24.ro