EVENIMENT
Peste 140 de persoane, prinse cu droguri la festivalurile de 1 Mai din Mamaia și Costinești

În timpul festivalurilor organizate în stațiunile Mamaia și Costinești, cu ocazia minivacanței de 1 Mai, peste 140 de persoane au fost prinse de jandarmi având asupra lor droguri.
Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanţa a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că la cele două festivaluri, cu peste 85.000 de participanţi, jandarmii au găsit substanţe interzise asupra a 143 de persoane.
„Prin măsurile active de verificare adoptate, au fost oprite din a participa la evenimente un număr de 143 de persoane asupra cărora au fost depistate substanţe care prezentau suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanţe interzise.
Menţionăm că celor 143 de persoane depistate le-au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi consum de substanţe psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor”, reiese din comunicat.
Peste 140 de persoane prinse cu droguri la festivalurile de 1 Mai din Mamaia și Costinești.
De asemenea, urmare a celor depistate pe timpul desfăşurării festivalurilor, efective din cadrul structurii de acţiuni speciale a Grupării Mobile au asigurat protecţia procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanţa şi a lucrătorilor B.C.C.O. Constanţa pe timpul puneri în aplicare a trei mandate de percheziţie domiciliară.
Totodată, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, jandarmii Grupării Mobile au participat la constatarea a cinci fapte de natură penală pentru violenţă domestică, deţinere de substanţe interzise şi înşelăciune cu brăţări de acces la festivalul desfăşurat în Costineşti.
În ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale, jandarmii au dat 12 amenzi în valoare totală de 12.500 lei şi un avertisment persoanelor care au încălcat normele de convieţuire socială. Agerpres
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro