Connect with us

ACTUALITATE

Peste 140 de străini care lucrau fără forme legale sau stăteau ilegal în ţară, depistaţi

Publicat

Peste 140 de străini care lucrau fără forme legale sau stăteau ilegal în ţară au fost depistaţi de poliţiştii de imigrări, în urma unor controale la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de aproape 800.000 de lei, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

„Poliţiştii de imigrări au verificat peste 200 de societăţi comerciale şi au depistat 142 de străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale sau se aflau în şedere ilegală (…) În cursul lunii aprilie, poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, acţiuni care s-au derulat şapte zile consecutiv, timp în care au fost efectuate 198 de controale la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, care au angajaţi cetăţeni străini, cu scopul de a constata modul în care sunt respectate prevederile legale atât de către angajatori, cât şi de angajaţi. În acest sens, s-a avut în vedere existenţa avizelor de muncă pentru fiecare cetăţean străin angajat, modul în care firmele au încheiat contracte de muncă cu aceste persoane şi legalitatea şederii pe teritoriul ţării noastre a străinilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii au verificat peste 200 de societăţi comerciale şi au legitimat 321 de străini, dintre care 142 se aflau în situaţii ilegale. În urma verificărilor s-a stabilit că 57 dintre aceştia desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, 15 nu aveau drept de şedere pe teritoriul României, şapte erau cu şedere ilegală şi muncă nedeclarată, iar 63 se aflau în alte situaţii.

Faţă de neregulile constatate, în cazurile cetăţenilor străini care se aflau în situaţii ilegale poliţiştii au emis 21 de decizii de returnare, 58 au fost îndepărtaţi direct la frontieră, iar pentru ceilalţi au fost dispuse alte măsuri. Totodată, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amenzi în valoare de peste 7.000 de lei, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

De asemenea, reprezentanţii societăţilor comerciale la care au fost constatate nereguli au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 780.000 de lei, conform OG nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, se arată în comunicat.

Acţiunile s-au desfăşurat în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă şi cu sprijinul altor lucrători din cadrul MAI.

„La sfârşitul primului trimestru al anului curent pe teritoriul României se aflau aproape 12.000 de cetăţeni străini care desfăşoară activităţi lucrative în baza unui permis de şedere în scop de angajare/detaşare, ceea ce reprezintă 17% din numărul străinilor din ţara noastră. Cei mai mulţi sunt din Vietnam, Turcia, China, Filipine, Nepal şi Serbia”, mai arată comunicatul. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Lecție de economie: Tineri manageri ai companiei orădene Valtryp, „curs” cu președintele Societății Academice de Management din România (FOTO)

Publicat

masa rotunda valtryp 28062022 08.jpg

La invitația lui Valeriu Trip, directorul general al companiei orădene Valtryp, specializate în producția de volane în piele și în lemn pentru mărci auto de prestigiu din întreaga lume, economistul Ovidiu Nicolescu a ținut marți o „lecție deschisă” pentru tinerii manageri ai firmei gazdă. Alături de colegi universitari din Oradea, Nicolescu le-a vorbit despre trecerea de la economia bazată pe capital la economia bazată pe cunoștințe, cea în care cunoașterea este la fel de importantă ca resursele.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. ISU Cluj ANGAJEAZĂ. Vrei o carieră MILITARĂ? Concurs pentru ZECI de POSTURI, prin încadrare DIRECTĂ

Publicat

pompieri.jpg

Echipa salvatorilor clujeni se mărește! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj anunță scoaterea la concurs a 75 de posturi de soldați, ofițeri și subofițeri.

Potrivit ISU Cluj concursul este prin înacradre directă. Iar cei care își doresc o carieră militară și să desfășoare meseria nobilă de salvator sunt așteptați să se înscrie.

ISU Cluj angajează

Astfel, ISU Cluj scoate la concurs, prin încadrare directă, 47 de posturi de soldat gradat profesionist.

Citește și: Pompierii clujeni ANGAJEAZĂ șoferi pe autospeciale. Vezi care sunt condițiile

Nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat din Alba Iulia a sărit pe geamul locuinței și a fost condamnat pentru evadare. De ce a strigat nevasta sa după ajutor

Publicat

alba iulia blocuri e1549208657694.jpg

Un bărbat din Alba Iulia a fost recent condamnat pentru evadare după ce a sărit pe geamul locuinței sale și a plecat de acasă. Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o condamnare în primă instanță, în data de 27 iunie 2022. 

În urma condamnării, motivarea instanței a fost făcută public. Bărbatul se afla în arest la domiciliu, la momentul comiterii faptei.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 23.09.2021 martorul a apelat Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112 și a comunicat că în timp ce se afla în vizită la socrii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova

Publicat

energie electrica

Primele schimburi comerciale de energie electrică cu Ucraina și Republica Moldova, după sincronizarea cu rețeaua europeană, vor fi realizate începând de joi, pe interconexiunea cu România, a anunțat Transelectrica.

Potrivit unui comunicat al Transelectrica, Operatorii de Transport și Sistem (OTS) din Europa Continentală au confirmat faptul că au fost îndeplinite condițiile tehnice preliminare pentru a permite
schimburile comerciale de energie electrică între Ucraina și statele vecine. Acest proces urmează sincronizării cu succes a sistemelor electroenergetice, realizată în data 16 martie 2022, și a acceptării Ukrenergo ca membru observator al ENTSO-E, pe 26 aprilie 2022.

Astfel, schimburile comerciale de energie electrică cu Ucraina/Republica Moldova sunt planificate să înceapă pe data de 30 iunie 2022 pe interconexiunea dintre Ucraina și România.

 

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova: pas suplimentar

 

Comercializarea energiei electrice pe celelalte interconexiuni (Ucraina-Slovacia, Ucraina-Ungaria și Moldova-România) va urma ulterior, după definitivarea aspectelor legate de regulile
de licitație.

„Capacitatea comercială totală va fi limitată în primă fază la 100 MW, iar după această etapă inițială, este de așteptat ca valorile comercializate să crească treptat, în urma unei evaluări lunare a impactului volumelor schimbate asupra stabilității și securității sistemului energetic. Această realizare reprezintă pas suplimentar, atinsă la mai puțin de patru luni de la sincronizarea de urgență a sistemelor Ucrainei și Republicii Moldova cu rețeaua europeană și, în plus, demonstrează angajamentul puternic al operatorilor de transport și sistem europeni față de Ukrenergo (Operatorul de Transport și Sistem din Ucraina) și Moldelectrica (Operatorul de Transport și Sistem din Republica Moldova)”, arată reprezentanții Transelectrica.

Când vor avea loc primele schimburi comerciale de energie cu Ucraina și Republica Moldova: armonizarea detaliilor tehnice

Aceștia anunță că în perioada imediat următoare se va finaliza și procesul de armonizare a detaliilor tehnice și comerciale privind schimburile între România și Republica Moldova. MEDIAFAX

Citește mai departe