Connect with us

ACTUALITATE

Peste 15.000 de locuri pentru studenți, la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Aproape 5.000 sunt la buget

Publicat

ubb
sursa foto: cluj.com

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 9.400 de locuri cu taxă şi 2.700 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

Dintre locurile bugetate, 60 sunt alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 170 pentru absolvenţii de licee din mediul rural şi 100 de locuri etnicilor români din afara graniţelor ţării.

De asemenea, la nivel de master, UBB scoate la concurs 3.451 de locuri la buget şi 6.106 de locuri cu taxă.

„De ce să vină la noi? Având în vedere experienţa anilor precedenţi, în ultimii ani avem o stabilitate în ceea ce priveşte numărul de candidaţi şi numărul de admişi. Astfel, vorbim, de la la licenţă până la masterat, de un număr de 15.000 de studenţi, cu o variaţie mică. Asta înseamnă că noi suntem cotaţi în conştiinţa absolvenţilor de liceu ca o universitate la care merită să vină. De ce merită? În primul rând, având în vedere calitatea procesului educaţional, dar şi de cercetare. Acest lucru se vede şi prin rankingurile internaţionale, care ne plasează în România pe primul loc, dar în locuri de cinste în zona Europei de Est şi chiar Centrală”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, prorectorul UBB, Soos Anna.

Admiterea la UBB va avea loc în perioada 16-31 iulie.

În anul universitar care se încheie, cea mai mare concurenţă a fost la Media digitală, 16,72 de concurenţi pe un loc, iar în 2017, la Contabilitate şi informatică de gestiune, 12,03 concurenţi pe loc. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe