Connect with us

EVENIMENT

Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontierele țării în minivacanța de Rusalii

Publicat

frontiera

Peste 1,5 milioane de persoane au tranzitat frontierele României, în perioada minivacanței de Rusalii. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, numărul persoanelor care au tranzitat țara a crescut cu 60%.

Potrivit unui comunicat de presă, luni, 5 iunie 2023, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 287.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 71.300 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în România 4.436.631 de cetăţeni ucraineni.

„În perioada 01-06 iunie a.c, prin punctele de frontieră au efectuat formalităţile de control peste 1,5 milioane de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 380.000 de mijloace de transport, atât la intrarea în ţară, cât şi la ieşire”, arată sursa citată.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în acest an se constată o creştere de peste 60% raportat la numărul de persoane şi aproape 80% la mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Bulgaria, pe unde, în acelaşi interval de timp, au efectuat formalităţile aproximativ 455.000 de persoane şi 150.000 de mijloace de transport, precum şi cea cu Ungaria cu 390.000 de persoane şi 144.000 de mijloace de transport, pe ambele sensuri de deplasare. De asemenea, valori de trafic ridicate s-au înregistrat şi la frontiera aeriană cu peste 340.000 de persoane.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 72 de fapte ilegale (39 infracţiuni şi 33 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la suma de 19.070 de lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de aproximativ 187.700 de lei.

Luni nu s-a permis intrarea în ţară a 15 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi ieşirea a 29 cetăţeni români din diferite motive legale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, pe strada Henri Coandă

Publicat

foto Știrea ta: accident rutier la alba iulia. două mașini

Un accident rutier s-a produs miercuri dimineața, pe strada Henri Coandă din municipiul Alba Iulia. 

În eveniment au fost implicate două mașini, marca Audi și Hyundai. Pe imaginile trimise de către un cititor Alba24 se poate observa că autoturismul Audi a lovit din spate autoturismul Hyundai.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj de poliție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alimentarea cu apă potabilă, întreruptă în satul Săliștea, din cauza unor lucrări. Programul de raționalizare a apei

Publicat

care sunt simptomele deshidratării și cum o putem combate. alimente

Apa CTTA Alba a anunțat că alimentarea cu apă potabilă va fi restricționată miercuri, 27 septembrie, în satul Săliștea din cauza unor lucrări.

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 27.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în satul Săliștea, din cauza lucrărilor de spălare-dezinfecție ale rezervorului de apă al localității.

Apa va fi întreruptă între orele 10.00-20.00.

„Rugăm consumatorii să-și asigure rezerva de apa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nouă din zece angajatori au în plan să facă angajări până la finalul anului. Sondaj

Publicat

nouă din zece angajatori au în plan să facă angajări

Conform unui sondaj efectuat de o platformă de recrutare online din România, 90% dintre angajatori intenționează să realizeze noi recrutări până la sfârșitul anului 2023.

Aproximativ jumătate dintre angajatori afirmă că ofertele lor salariale și bonusurile reprezintă factorii principali care îi ajută să atragă candidați talentați.

„91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie din Alba și-a căutat dreptatea în instanță după ce i-a fost schimbată încadrarea gradului de handicap. Decizia instanței

Publicat

o femeie din alba și a căutat dreptatea în instanță după

Magistrații Tribunalului Alba i-au făcut dreptate unei femei din Aiud care a ajuns în instanță după ce Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap i-a schimbat gradul de handicap. 

Schimbarea gradului de handicap a venit din partea comisiei deoarece femeia a prezentat analize mai bune în 2023, decât în anul 2022. 

În data de 22 septembrie 2023, magistrații instanței din Alba au dat o decizie favorabilă femeii, iar motivarea a devenit publică.

În linii mari, cazul este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe