EVENIMENT
Peste 16.000 de utilizatori de internet din România au fost afectaţi în 2019 de hoţii de parole digitale
Un număr de 16.035 de utilizatori de internet din România au fost afectaţi în anul 2019 de programe malware care fură parole, menţionează Kaspersky într-un comunicat remis marţi.
Compania de securitate cibernetică precizează că în anul 2019 s-a înregistrat la nivel mondial o creştere cu 72% a numărului de utilizatori afectaţi de programele malware concepute să fure datele digitale, în total fiind afectaţi un număr de două milioane de utilizatori.
Aceste programe malware se infiltrează în browsere şi fură parolele stocate, ceea ce duce la accesarea şi atacarea datelor private ale utilizatorilor prin intermediul conturilor online, potrivit sursei.
Pentru protecţia faţă de programele care fură parole, Kaspersky recomandă mai multe măsuri, printre care: evitarea unor link-uri sau aplicaţii suspecte, prin verificarea la expeditor a link-urilor sau documentelor provenite de la o sursă necunoscută; citirea cu atenţie a termenilor serviciilor primite; menţinerea la zi a serviciilor de securitate pentru Internet, prin instalarea celor mai recente actualizări ale produsului; utilizarea „Privacy Checker”, un instrument online creat pentru a ajuta oamenii să îşi configureze conturile de social media în siguranţă; instalarea unei soluţii de securitate fiabilă, care poate proteja detaliile contului şi notifică utilizatorul în cazul în care datele personale ar putea fi afectate.
Pe de altă parte, 85% dintre utilizatorii serviciului Kaspersky Security Cloud din toată lumea au aflat, prin intermediul funcţiei „Account Check” de pe dispozitivele lor, că adresele lor de e-mail se aflau pe domeniul public, din cauza unei breşe de date şi a altor incidente legate de confidenţialitate apărute în ultima perioadă, se menţionează în comunicatul Kaspersky.
Cu toate acestea, utilizatorii nu trebuie să intre în panică, întrucât produsele de securitate cibernetică şi măsurile de prevenţie îi pot ajuta să îşi păstreze datele digitale protejate, potrivit Kaspersky.
Raportul special Kaspersky arată că tehnologiile anti-phishing au împiedicat cel puţin un atac de phishing pe 15% dintre computerele utilizatorilor Kaspersky, la nivel global. Procentul de utilizatori vizaţi de o tentativă de phishing în România a fost de 7,7%, deci mai mic decât media globală. AGERPRES
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro