EVENIMENT
Peste 16.000 de utilizatori de internet din România au fost afectaţi în 2019 de hoţii de parole digitale

Un număr de 16.035 de utilizatori de internet din România au fost afectaţi în anul 2019 de programe malware care fură parole, menţionează Kaspersky într-un comunicat remis marţi.
Compania de securitate cibernetică precizează că în anul 2019 s-a înregistrat la nivel mondial o creştere cu 72% a numărului de utilizatori afectaţi de programele malware concepute să fure datele digitale, în total fiind afectaţi un număr de două milioane de utilizatori.
Aceste programe malware se infiltrează în browsere şi fură parolele stocate, ceea ce duce la accesarea şi atacarea datelor private ale utilizatorilor prin intermediul conturilor online, potrivit sursei.
Pentru protecţia faţă de programele care fură parole, Kaspersky recomandă mai multe măsuri, printre care: evitarea unor link-uri sau aplicaţii suspecte, prin verificarea la expeditor a link-urilor sau documentelor provenite de la o sursă necunoscută; citirea cu atenţie a termenilor serviciilor primite; menţinerea la zi a serviciilor de securitate pentru Internet, prin instalarea celor mai recente actualizări ale produsului; utilizarea „Privacy Checker”, un instrument online creat pentru a ajuta oamenii să îşi configureze conturile de social media în siguranţă; instalarea unei soluţii de securitate fiabilă, care poate proteja detaliile contului şi notifică utilizatorul în cazul în care datele personale ar putea fi afectate.
Pe de altă parte, 85% dintre utilizatorii serviciului Kaspersky Security Cloud din toată lumea au aflat, prin intermediul funcţiei „Account Check” de pe dispozitivele lor, că adresele lor de e-mail se aflau pe domeniul public, din cauza unei breşe de date şi a altor incidente legate de confidenţialitate apărute în ultima perioadă, se menţionează în comunicatul Kaspersky.
Cu toate acestea, utilizatorii nu trebuie să intre în panică, întrucât produsele de securitate cibernetică şi măsurile de prevenţie îi pot ajuta să îşi păstreze datele digitale protejate, potrivit Kaspersky.
Raportul special Kaspersky arată că tehnologiile anti-phishing au împiedicat cel puţin un atac de phishing pe 15% dintre computerele utilizatorilor Kaspersky, la nivel global. Procentul de utilizatori vizaţi de o tentativă de phishing în România a fost de 7,7%, deci mai mic decât media globală. AGERPRES
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro