Connect with us

EVENIMENT

Peste 18.500 de locuri de muncă vacante în România. Angajatorii europeni oferă 149 de posturi pentru români

Publicat

oameni

Agenţii economici oferă 18.558 locuri de muncă la nivel naţional, mare parte pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale şi profesionale, reiese din evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate miercuri.

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.189); lucrător comercial (1.145); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (656); agent de securitate (608); muncitor necalificat în industria confecţiilor (543); manipulant mărfuri (446); şofer autocamion/maşină de mare tonaj (405); confecţioner-asamblor articole din textile (290); sudor (277); vânzător (212).

Majoritatea locurilor de muncă disponibile sunt pentru persoanele fără studii superioare

Din cele 18.558 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.446 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; agent servicii client; lucrător gestionar etc.), 4.534 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent de securitate; ipsosar etc.), 5.657 pentru persoanele cu studii profesionale (şofer autocamion/maşină de mare tonaj; zidar – rosor- tencuitor; sudor etc.).

Restul de 6.921 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor; muncitor necalificat în industria confecţiilor; manipulant mărfuri etc.).

149 de locuri de muncă vacante în străinătate

Potrivit sursei citate, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 149 locuri de muncă vacante, cele mai multe fiind în Norvegia – 70 locuri de muncă pentru: bucătar, lucrător în producţie, coafor, instalator ventilaţie, instalator, mecanic motociclete, mecanic auto, mecanic semiremorcă, medic, ortodont, zidar/faianţar, vopsitor auto, tinichigiu auto.

De asemenea, în Olanda sunt disponibile 30 locuri de muncă pentru: culegător căpşuni, culegător flori, în Germania sunt disponibile 21 locuri de muncă pentru: grădinar legumicultură, lăcătuş mecanic, electrician, mecanic de proces, şofer profesionist, şofer de camion, tehnician service, iar Polonia are 14 locuri de muncă pentru: lucrător în izolarea clădirilor, operator CNC, lăcătuş, sudor MAG, strungar, şlefuitor, muncitor în depozit.

Totodată, în Spania sunt disponibile cinci locuri de muncă pentru şofer TIR, în Finlanda sunt disponibile patru locuri de muncă pentru şofer profesionist, în Italia trei locuri de muncă pentru: asistent senior ICT (infrastructura IT – asistent sistem); ospătar, iar Slovenia are disponibile două locuri de muncă pentru măcelar. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe