Connect with us

EVENIMENT

Peste 180.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, în ultimele 24 de ore

PublicatAproximativ 181.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 44.300 mijloace de transport (dintre care 10.500 de automarfare) au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, pe sensul de intrare au fost aproximativ 92.500 de persoane cu 22.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 88.500 de persoane cu 22.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 49.500 de persoane şi 19.000 de mijloace de transport (4.300 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 27.000 de persoane cu 9.400 mijloace de transport.

„Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, iar traficul prin punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria, este intens atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, la nivelul instituţiei au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea acestuia. A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv au fost deschise mai multe artere de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, precizează sursa citată.

La graniţa cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt PTF Nădlac II (se lucrează pe 7 artere pe sensul de intrare, 9 artere pe cel de ieşire) şi PTF Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieşire) sens în care se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional.

9 puncte la frontiera cu Bulgaria

La frontiera cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

* pe raza judeţului Constanţa – PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă
* pe raza judeţului Călăraşi – PTF Călăraşi
* pe raza judeţului Giurgiu – PTF Giurgiu
* pe raza judeţului Teleorman – PTF Turnu Măgurele, PTF Zimnicea
* pe raza judeţului Dolj – PTF Calafat, PTF Bechet

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

* pe raza judeţului Arad – PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand
* pe raza judeţului Bihor – PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai, PTF Săcuieni
* pe raza judeţului Satu Mare – PTF Urziceni, PTF Petea
* pe raza judeţului Timiş – PTF Cenad

Aproape 70 de fapte ilegale

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 68 de fapte ilegale (40 de infracţiuni şi 24 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 102.000 de lei.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.700 de lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Aproape 18.000 de români au fost vaccinați în ultima zi

Publicat

Aproape 18.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de oe, iar dintre aceștia peste 15.000 au primit prima doză, a anunțat luni CNCAV.

Astfel, dintre cele 17.986 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 15.633 au primit prima doză, iar 2.353 pe cea de-a doua.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.482.882 de persoane, dintre care 5.338.849 cu schemă completă.

În ultimele 24 de oe au fost înregistrate 13 reacții adverse, toate de tip general, iar din decembrie 2020 până în prezent au fost raportate 17.165 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 72 reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Arad: Bărbat amendat cu 10.000 lei pentru un foc de vegetaţie uscată scăpat de sub control

Publicat

Un bărbat din judeţul Arad a fost amendat cu 10.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după ce a făcut un foc în gospodărie, pentru a arde vegetaţie uscată, dar flăcările s-au extins pe un teren învecinat care este habitat natural şi au afectat o suprafaţă de trei hectare.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat după ce incendiul a fost stins de către pompieri, care l-au identificat pe cel care a provocat flăcările.

„În urma autosesizării comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, a fost aplicată unei persoane fizice din localitatea Cruceni sancţiunea de 10.000 lei pentru neluarea măsurilor pentru prevenirea distrugerii habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. În urma incendierii vegetaţiei uscate de pe proprietatea acesteia, incendiul s-a extins la o mirişte din apropiere, afectând o suprafaţă de aproximativ trei hectare”, a informat, luni, Garda de Mediu Arad.

Aceasta este prima amendă din acest an aplicată de comisarii arădeni unei persoane care a ars vegetaţie uscată, după ce flăcările au afectat un habitat sălbatic.

Pompierii din judeţ au intervenit în ultimul în zeci de cazuri în care curăţarea unor terenuri agricole prin arderea vegetaţiei a scăpat de sub control, iar incendiile s-au extins. Aceste situaţii sunt transmise şi Gărzii de Mediu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tren s-a defectat în stația de metrou Grivița. Circulația pe Magistrala 4 este reorganizată

Publicat

Arhivă foto

Un tren s-a defectat, luni, în stația de metrou Grivița, iar Metrorex anunță că circulația pe Magistrala 4 este reorganizată.

Potrivit Metrorex, de luni, de la ora 19:33, circulația trenurilor pe Magistrala 4 este reorganizată în urma defectării unui tren în stația de metrou Grivița, linia 2.

La ora transmiterii știrii, se circulă în sistem pendulă între stațiile Grivița – Gara de Nord 2, linia 1 și Străulești – Grivița, linia 1.

Echipele specializate intervin pentru a remedia situația, iar călătorii sunt informați prin sistemele de sonorizare despre reorganizarea circulației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Impact între patru autoturisme într-o localitate din județul Argeș. Au fost anunțate trei victime

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni seară, într-o localitate din județul Argeș. Trei persoane au fost rănite în urma impactului dintre trei mașini.

Potrivit ISU Argeș, accidentul s-a produs în Pârvu Roșu la intrare.

UPDATE 1: În eveniment au fost implicate patru autoturisme și 3 victime dintre care două victime cu traumatism cranio cerebral și dureri de cap au fost preluate de către echipajele SMURD.

Cealaltă victimă a fost preluată de un echipaj SAJ. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingerea incendiilor la locul accidentului.

În eveniment au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime.

Conform sursei citate, pompierii cu doua autospeciale de intervenție și două echipaje SMURD de prim ajutor calificat.

Stire in actualizare

Citește mai departe