Connect with us

ACTUALITATE

Peste 190.000 de cetăţeni maghiari din România vor primi prin poştă buletinele de vot pentru alegerile din Ungaria

Publicat

nagy 1.jpg

Peste 190.000 de cetăţeni maghiari care locuiesc în România vor primi prin poştă buletinele de vot pentru alegerile parlamentare din Ungaria, care vor avea loc în 3 aprilie, a declarat miercuri la Cluj Attila Nagy, preşedintele Biroului Electoral Central din Ungaria (NVI).

Attila Nagy a atras atenţia asupra faptului că cei care au dobândit cetăţenia maghiară nu au primit automat şi drept de vot: pentru asta a fost nevoie şi de înregistrarea pe listele electorale. La alegerile parlamentare din Ungaria pot vota doar maghiarii care au mai făcut asta după obţinerea cetăţeniei sau care se înregistrează acum pe pagina de internet Valasztas.hu, până la termenul-limită de la 9 martie.

nagy 2

Întrebat de MTI, oficialul ungar a specificat că înregistrarea pe listele electorale expiră după zece ani, dacă persoana înregistrată nu a mai votat în acest răstimp. De fiecare dată când un cetăţean maghiar rezident în străinătate participă la vot, valabilitatea înregistrării este reînnoită pentru următorii zece ani.

Preşedintele NVI a subliniat că pe pagina de internet Valasztas.hu există şi posibilitatea modificării datelor persoanelor înscrise. A subliniat, totodată, importanţa anunţării schimbării adresei de domiciliu, a modificării numelui de familie în urma căsătoriei, respectiv importanţa anunţării deceselor – pentru ca persoanele acestea să fie scoase de pe liste.

Attila Nagy a subliniat, de asemenea, că odată cu alegerile parlamentare din acest an, în Ungaria are loc şi un referendum.

A relatat că în plicurile pe care cetăţenii maghiari din România le vor primi prin poştă se vor regăsi următoarele: o fişă cu informaţii generale, o fişă de identificare a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

IPJ Cluj caută angajaţi. 54 de locuri libere. Agenţi, ingineri, electronişti, barmani, îngrijitori

Publicat

politist.jpg

IPJ Cluj anunţă că scoate la concurs 54 de posturi, pentru angajare din sursă externă. Sunt căutate mai multe meserii.

„”54 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă, după cum urmează: 2 posturi – agent de poliție, specialitatea cazier judiciar, statistică și evidențe operative, 2 posturi – agent de poliție specialitatea financiar, 1 post – ofițer de poliție specialitatea financiar, 1 post – ofițer de poliție – structura de securitate, 2 posturi – agent de poliție, specialitatea rutieră, 1 post –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Florin Mărginean, membru al comunității din Alba Iulia, noul Guvernator al Rotary District 2241, România și Republica Moldova

Publicat

rotary 4 1000x600.jpg

Florin Mărginean, membru al comunității din Alba Iulia, a preluat mandatul de Guvernator al Rotary District 2241, România și Republica Moldova.

Tradiționala ceremonie de „rotire a colanului” pentru cea mai înaltă poziție Rotary din România și Republica Moldova s-a desfășurat astăzi, 1 iulie, în Cetatea Alba Carolina.

Sala Unirii a fost gazda unei ceremonii pline de semnificații, în cadrul căreia Florin Mărginean a preluat coordonarea activității rotariene din România și Republica Moldova, pentru un mandat de un an.

Originar din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Dragostea-i ca și o râie…”. Nightlosers cântă la Bers Nova, lângă Oradea (VIDEO)

Publicat

nightlosers29062022.jpg

Berăria Bers Nova de lângă Oradea va găzdui în prima parte a lunii iulie un nou concert. De data aceasta, pe scena din curtea fabricii de bere artizanală va urca formația de folk și etno-blues Nightlosers, fondată la Cluj.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alba: 9 cazuri de COVID, descoperite în ultimele 24 de ore. Situația cazurilor active, pe localități

Publicat

extractie automata probe covid laborator 1.jpg

DSP Alba a anunțat 9 noi cazuri de COVID, descoperite în județ în ultimele 24 de ore. 4 dintre acestea sunt în Alba Iulia, 3 la Sebeș și câte unul la Aiud și Vințu de Jos. 

Cele 9 cazuri au fost descoperite în urma a 27 de teste PCR și a 134 de teste rapide.

În județ sunt în prezent 50 de cazuri active, înregistrate atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

Lista localităților și numărul cazurilor active de COVID – 2 iulie 2022

CERU-BĂCĂINŢI 1
POIANA VADULUI 1
RĂDEŞTI 1
VALEA LUNGĂ 2
CIUGUD 2
STREMŢ 1
MUNICIPIUL BLAJ 8
CETATEA…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe